2019 kripto paralar için “Aydınlanma Yılı" olacak

2019’un insanların kripto paraları daha iyi anlayacağı bir yıl olacağını öngören uzmanlar bu yıldan çok ümitli.

2019’un insanların kripto paraları daha iyi anlayacağı bir yıl olacağını öngören uzmanlar bu yıldan çok ümitli.

Adından sıkça söz ettiren Blockchain teknolojisi, sağladığı kolaylıklarla ve güvenilirliğinin kanıtlanmasıyla hayatımızdaki kalıcı yerini aldı. Blockchain teknolojisinin altyapı sağladığı kripto paralar da tüm dünyada son dönemin popüler yatırım araçları arasına girdi. 2017 yılının sonundaki sert yükseliş tüm dikkatleri kripto paraların üzerine çekerken 2018 yılı daha durağan geçti. 


Uzun yıllar finans sektöründeki çalışmalarıyla adından söz ettiren ve Türkiye’nin ilk yerli kripto parası olan Intexcoin’i yatırımcılarla buluşturan Erdoğan Köse kripto para piyasasının 2018 yılını şöyle değerlendirdi: “Bugün dünyanın en güvenilir teknolojilerinden biri olan Blockchain, kripto paraları yatırım aracı olarak hayatımıza soktu. Bugün geldiğimiz noktada, artık kripto paraların balon olup olmadığından ziyade, gelecekte paranın yerini alıp almayacağını konuşuyoruz. 2017 sonunda Bitcoin’in inanılmaz yükselişi ve Elon Musk gibi popüler iş adamlarının açıklamaları 2018 için de beklentileri artırmıştı. Bitcoin ile birlikte alt coinlerde de hareketlenme yaşandı. 2018’in ilk 10 ayına baktığımızda çeşitli spekülasyonların da etkisiyle kripto paralarda inişli çıkışlı bir seyir gözlemliyoruz. Son dönemeçte büyük şirketlerin Bitcoin yatırımlarına olanak vermek için harekete geçmesi, 15 Ekim’den itibaren %10 oranında bir yükselme sağlayarak yatırımcıların yüzünü güldürdü. Bunun hemen akabinde dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri milyarlarca dolarlık yatırım portföyüne Bitcoin ve kripto paraları eklemek istediğini söyledi. Böyle şirketlerin bu tip faaliyetleri önümüzdeki dönemde kripto para piyasası için kırmızı halı serilmesi anlamına geliyor.”


2019’un kripto paralar için “Aydınlanma Yılı” olacağını belirten Erdoğan Köse, “Gerek devletler gerekse de insanlar kripto paralara karşı çıkmak yerine, onları anlamaya çalışarak kendilerini bu yönde eğitmeye başladılar. Bu açıdan baktığımızda 2019, beklentilerin yüksek olduğu ve giderek yaygınlaşan Blockchain teknolojisi ile kripto paralar için verimli bir yıl olacak. Yakın tarihli bir araştırmanın sonuçlarına göre kripto paralara odaklı serbest yatırım fonlarının sayısında bu yıl artış yaşandı.


Köse, "Yıl boyunca piyasaya hakim olan “Ayı Trendi” ne rağmen yatırım fonlarının artış göstermesi kullanıcılara umut veriyor. Kripto para yatırım fonları geçtiğimiz yıla oranla %1.69 oranında artış gösterdi. Bu oran 2016 yılındaki verilerden yaklaşık %471 daha fazla. Uzun bir süredir 6.000 dolar seviyesinin altını görmeyen Bitcoin’in yakın bir zamanda yükselişe geçmesi beklentisi var. Ayrıca piyasaya birçok kurumsal yatırımcının da dahil olacağı söylentileri bunu tetikliyor. Mevcut fiyat seviyesi tren kalkmadan önceki son istasyonu temsil ediyor olabilir” dedi.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER