Beta Pitch Global’de Türkiye’yi Compocket temsil edecek

Beta Pitch Global finalinde Türkiye’yi temsil edecek ilk girişim, jürinin oyları ile Compocket oldu. Önceki akşam yapılan yarışmada 10 girişimci iş fikirlerini büyük bir heyecanla sundu.

Beta Pitch Global finalinde Türkiye’yi temsil edecek ilk girişim, jürinin oyları ile Compocket oldu. Önceki akşam yapılan yarışmada 10 girişimci iş fikirlerini büyük bir heyecanla sundu.

Yarışmanın finalini ölçüm cihazlarını bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getiren donanım-yazılım projesi Compocket göğüsledi.

10 ülkede eşzamanlı yarışma

2009 yılından bu yana dünyanın 9 farklı ülkesinde gerçekleştirilen Beta Pitch startup yarışması ilk kez Türkiye’de yapıldı. Berlin Merkezli Betahaus’un daha önce Almanya, İsveç, Avusturya, Bulgaristan, Portekiz, Mısır, Arnavutluk, Bosna Hersek’te yaptığı startup yarışmasını ilk Workinton Türkiye’ye taşıdı. Betahaus ve Workinton tarafından diğer ülkelerde de eş zamanlı yapılan yarışmada, Beta Pitch Global Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek girişimci belirlendi. Elektronik laboratuvarlarında kullanılan ölçüm cihazlarını, bilgisayar ve mobil uyumlu hale getiren Compocket uygulaması, Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak global finalde Türkiye’yi temsil edecek.

Berlin’de Final Var

7 Aralık tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’de yatırımcıların karşısına çıkacak olan Compocket, 10 ülkenin birincisi seçilen startup’larla yarışacak. Türkiye’de ilk kez düzenlenen startup yarışması ile Türk girişimcilerin uluslararası arenaya açılması için fırsat yaratılıyor. Beta Pitch İstanbul startup yarışmasında yüzlerce başvuru arasından seçilen 10 startup ise şöyle:

“Catchman, Visar, Fenico, Pulp, Subcon, Fosefi, Bonobo, Compocket, Uservision, Heystyleit.”

Deneyimli İsimler Seçti

Technolera Ortağı Altan Atabarut, BIC Melek Yatırımcı Joachim Behrendt, Workinton CEO’su Pınar Massena, Mentoro Platform Kurucu Ortağı Şahin Tulga ve 360+ Ortağı ve Blippar Türkiye Başkanı Zehra Öney’in jüri olduğu yarışmaya yatırımcılar da yoğun ilgi gösterdi. Yarışmanın ikincisi Heystyleit ve Pulp ise Workinton’da 2 ay ücretsiz alan kullanım hakkı elde etti.

Gençlerin yolunu aydınlatıyoruz

Workinton CEO’su Pınar Massena, kendi bünyelerinde kurduğu Workinton Kuluçka Merkezi ve Kuveyt Türk ile birlikte yürüttükleri Lonca Girişimcilik Merkezi ile startup’lar için bir ekosistem oluşturduklarını söyleyerek, “Sayısı 100’ü bulan startup’a ev sahipliği yapan Workinton, Türkiye’de girişimciliğe destek veren en önemli kurumlardan biri haline geldi. Amacımız bünyemizde olsun olmasın, tüm genç girişimcilere global pazarın yolunu göstermek olacak” dedi.

KUTU

Laboratuvarda Devrim

Workinton ile Kuveyt Türk işbirliği ile kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nin bünyesinde yer alan Compocket, ölçüm cihazlarını modüler hale getirip, üst üste konulabilen, birleştirilebilen bir modele dönüştürüyor. Ölçüm yapmak isteyenlere uzaktan erişim ve kullanım kolaylığı da sağlayan Compocket, elektronik sektörü ile bilimsel çalışma yapmak isteyen herkese büyük kolaylık sağlıyor.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER