Geleceğin patronları belli oldu

Girişimcilere finansman, güçlü deneyim ve bilgi desteği sunan Geleceğin Patronları yarışmasında Büyük Ödülün sahibi BEAD projesi ile Soner Hacıhalilolgu, Hayrettin Ertürk ve Cem Aybar oldu.

Girişimcilere finansman, güçlü deneyim ve bilgi desteği sunan Geleceğin Patronları yarışmasında Büyük Ödülün sahibi BEAD projesi ile Soner Hacıhalilolgu, Hayrettin Ertürk ve Cem Aybar oldu.

Türkiye’nin her yerinden, iş fikrine ilişkin somut adım atmış ve işini büyütmek isteyenlerin yarıştığı Geleceğin Patronları yarışmasında akıllı bina yönetiminden bebek arabası kiralama sitesine kadar birbirinden farklı iş fikirleri melek yatırımcılarla buluştu.

İstihdam ve katma değer yaratma potansiyeli olan projelerin hayata geçmesini sağlama hedefiyle gerçekleştirilen Geleceğin Patronları Yarışması bu yıl dördüncü kez düzenlendi. Türkiye’nin her yerinden, iş fikrine ilişkin somut adım atmış ve işini büyütmek isteyenlerin yarıştığı Geleceğin Patronları yarışmasında akıllı bina yönetiminden bebek arabası kiralama sitesine kadar birbirinden farklı iş fikirleri melek yatırımcılarla buluştu.

Bu yıl 450 projeyle girişimciler Geleceğin Patronu olmak için yarıştı. Jüri karşısında son sunumlarını yapan finalistler arasından ticari binaların otomasyonu projesiyle Soner Hacıhalilolgu, Hayrettin Ertürk ve Cem Aybar’dan oluşan BEAD ekibi büyük ödülü kazandı.Ticari binaların otomasyon sistemini insan davranışları, kullanım alışkanlıkları ve insan yoğunluk oranları ve alanlarına göre yöneten bir yapay zeka teknolojisi olan BEAD, ticari binaları insansız yönetilen zeki binalar haline getirmeyi hedefliyor. 

Öte yandan yarışma kapsamında bu yıl bankanın çocuklara yönelik kurumsal sosyal sorumluluk platformu Minik Eller Büyük Hayaller’in mesajlarını destekleyen içeriği nedeniyle otizmli çocukların konuşma gelişimini desteklemeyi amaçlayan Mental Segment ekibinin Tolkido projesine de QNB Finansbank Özel Ödülü verildi. 10 bin TL hediye çeki ile ödüllendirilen Can Yıldız ve Kağan Karadoğan’ın projesi, otizmli çocukların eğlenceli kart oyunuyla kişiselleştirilebilir dil ve konuşma eğitimi almalarını amaçlıyor. 

Yarışma birincisine 50 bin TL sermaye desteği

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, bankanın en önemli değerlerinin liderlik ve yaratıcılık olduğunu hatırlatarak “Bununla beraber banka olarak küçük işletmeler ve girişimler ile ciddi bir bağımız var. Bu nedenle bu alanda sorumluluk üstlenmemiz gerektiğini düşündük ve Geleceğin Patronları’nı düzenledik. Dört yıldır düzenlediğimiz yarışmaya 2013 yılından bu yana 5 bin 800 proje başvurdu. 46 proje finale kaldı. 250 projenin sahibi girişimcilik konusunda eğitim desteği aldı. Girişimci ekosistemine önemli bir katkıda bulunduğumuza inanıyoruz” diye konuştu.

QNB Finansbank Bireysel ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın da “Değerli jürimiz ile beraber izleyiciler ve melek yatırımcılar olarak bugün bu sahnede 7 genç girişimci arkadaşımızı dinleme fırsatı bulduk. Onlar, 450 proje arasından ön plana çıkarak uzun ve meşakkatli bir yoldan geçerek buraya ulaşan 7 isimdi. Koç Üniversitesi ile yapılan işbirliğiyle girişimciler etkin bir eğitim sürecinden geçti ve projelerini güçlendirme olanağı buldu. Eğitimler, ödevler ve elemeler sonucunda birbirinden değerli 7finalistimiz bugüne ulaştı” dedi.

Yarışmanın birincisi BEAD ekibine 50 bin TL’lik büyük ödül çekini jüri üyeleri tarafından sunuldu. EFSE Girişim Destek Programı ve Koç Üniversitesi’nin girişimcilere farklı imkanlar sunduğu yarışmada QNB Finansbank, finale kalan ilk altı projeye sıfır faizli, ilk altı ay ödemesiz 50 bin TL taksitli ticari kredi imkânı sunuyor. QNB Finansbank’ın iştiraklerinden eFinans da Start-Up paketi kapsamında eOfis hizmetleriyle Geleceğin Patronları finalistlerine destek oluyor. Finalistler, eFinans’ın e-Fatura hizmetinden 12 ay boyunca ücretsiz olarak faydalanabilecek. Destek kapsamında ayrıca 1500 adet e-Fatura ya da e-Arşiv fatura kontörü de ücretsiz ve taahhütsüz olarak veriliyor.

Projeler melek yatırımcılarla buluştu

Ağustos ayından bu yana yoğun eğitimler ve elemeler sonrası 450 başvurudan 7 projenin finale kaldığı yarışmada,ön elemeden geçen 20 projenin sahibi Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi (KWorks) tarafından verilecek olan “İş Modeli Eğitimi”ne katılmaya hak kazandı. Bu projeler arasında yapılacak elemeyi geçen ilk 10 girişimci yine Koç Üniversitesi tarafından eğitimlerin verildiği “Geleceğin Patronları Akademisi Eğitimi”ne ücretsiz katıldı.

Ardından tekrar elemeye tabi tutulan 10 proje arasından seçilen 7 proje akademik bir destekle geçirilen ciddi bir dönemin ardından finalde yarıştı. Ekosistemin önemli isimlerinden oluşan jüri ve melek yatırımcılar karşısında sunumlarla yarışan finalistler yarışma sonrasında EFSE DF Girişim Destekleme Programı’na dahil olarak altı ay boyunca destek almaya devam edecek. Ayrıca finalistler Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nin (KWORKS) eğitim, laboratuvar olanakları ve network’üne ulaşma imkanından da yararlanacak. KWORKS takımından sınırsız rehberlik alan ve KWORKS iş ortakları tarafından sağlanan hizmetlere ücretsiz/indirimli erişim sağlayan finalistler KWORKS Demo Günü'ne de katılım hakkı elde etti. Bu organizasyonla potansiyel müşterilere ulaşmak, ortaklıklar geliştirmek ve başlangıç tanıtımını yapmak gibi fırsatlardan yararlanabiliyorlar.

Yarışmanın sponsoru TAV İşletme Hizmetleri, yarışma birincisine TAV Passport Kart hediye etti vefinalist girişimler TAV Lounge’larda tanıtım imkânı kazandı. eOfis de finalistlere destek paketi sundu.

Geleceğin Patronu / Finalistler

Girişim Adı : Tiny Miny

Girişimciler : Umut Gürkan

Tiny Miny, bebekli ailelerin ihtiyaç duydukları, bebek arabası, bebek oto koltuğu, park yatak, mama sandalyesi gibi seyahat sırasında taşıması zor olan bebek ürünlerinin kiralanması hizmetini vermektedir.

Tıpkı araç kiralar gibi, tinyminy.com internet sitesi üzerinden kiralanabilen bebek ürünleri, inilen havalimanında teslim alınıp, seyahat süresince kullanıldıktan sonra dönüşte yine havalimanında iade edilmektedir.

Girişim Adı: Uservision Kullanıcı Deneyimi ve Pazar Araştırmaları

Girişimciler: Batukhan Taluy, Ege Avunç

Uservision, markaların ve ajansların niteliksel geri bildirim alabileceği en etkili platformdur. Firmaların hızlı ve doğru bir şekilde hedef kullanıcılara ulaşmasını ve onlardan uzaktan iç görü alınmasını sağlar. İnternet üzerindeki halka açık veriler kullanılarak doğru kullanıcılar bulunur, ve teknoloji sayesinde bağlamsal görüşmeler, uzak kullanıcı testleri ve uzak neuro/örtülü araştırmaların yapılması mümkün kılınır.

Girişim Adı: Viravira

Girişimciler: Baran Yıldırım, Emre Küçüközkan, Aysin Şeker

Viravira, farklı kaynaklardan topladığı binlerce tekneyi son kullanıcıların ve tur operatörlerinin erişimine sunan Türkiye'nin ilk online tekne kiralama platformudur.

Viravira, tekne kiralamak isteyenlere, birçok seçenek arasından konum, zaman ve fiyat bakımından uygun olan tekneyi bulma ve bir kaç kolay adımda güvenli bir şekilde kiralama imkanı sunmaktadır. %100 online olan rezervasyon süreci, saatlik ve haftalık kiralama seçenekleri, kredi kartı ve havale ile online olarak ödeme ve taksit imkanları sayesinde Viravira, organize edilmesi zor ve pahalı bir zevk olarak bilinen tekne kiralamayı geniş kitlelerin erişimine sunmayı hedeflemektedir.

Girişim Adı: BEAD

Girişimciler: Soner Hacıhalilolgu - Hayrettin Erturk - Cem Aybar

Ticari binalarda her yıl 10 Milyar USD üzerinde enerji israf ediliyor. Bunun nedeni ticari binalarda ki otomasyon sistemleri sabit senaryo ve maksimum doluluk oranına göre çalışıyor. Ancak gerçek hayat başladığı zaman bu tahminlerin yüzde 40’ı gerçekleşmiyor. Yani boş binaları ısıtmaya, soğutmaya ve aydınlatmaya çalışıyoruz.

BEAD ticari binaların otomasyon sistemini insan davranışları, kullanım alışkanlıkları ve insan yoğunluk oranları ve alanlarına göre yöneten bir yapay zeka teknolojisidir. BEAD ticari binaları insansız yönetilen zeki binalar haline getirmektedir.

Girişim Adı : Salesmot

Girişimciler : Serkan Erdoğmuş, Orhan Küçükerman, Ertuğrul Öztürk

Salesmot, firmaların satış süreç yönetimini kolaylaştıran oyunlaştırma temelli bir bulut yazılımdır. Satış ekiplerinin en büyük problemlerinden biri olan motivasyon eksikliğini oyunlaştırma teknikleriyle çözen Salesmot, firmaların cirosal hedeflerine daha kolay ulaşmalarını sağlamasının yanında satış ekiplerini modern prim ve ödül marketi ile ödüllendirmeyi amaçlamaktadır. Salesmot TV özelliği ile şeffaf ve interaktif bir rekabet ortamı oluşturan yazılım, bireysel yarışmaların yanı sıra bölge, takım ya da şube olarak da yarışmalar düzenlenebilmesine izin vermektedir.

Girişim Adı : Others

Girişimciler : Gizem Kaya, Samed Torun

Others, bireysel ve kurumsal geçici işlerini yaptırmak isteyenlerle, bu işleri yaparak ek gelir elde etmek isteyen yetenekli üniversite öğrencilerini bir araya getiren bir pazar yeridir.

Girişim Adı: Biryudumkitap

Girişimciler: Enes Çakır, Alparslan Demir

Biryudumkitap, insanların okuma ihtiyacını karşılamak üzere, her yıl internet üzerinden en az 1 kitap satın almış 8 milyon  kişiyi hedefleyen, kitapları pasajlara bölerek ya da her gün yeni bir kitap pasajı paylaşarak, kısa süreli fakat düzenli okumalar yapmaya imkan vermesiyle farklılaşan, 216 bin  aboneye sahip yenilikçi bir kitap okuma platformudur.

 

QNB FİNANSBANK  ÖZEL ÖDÜLÜ

Girişim Adı: Mental Segment

Girişimciler: Can Yıldız, Kağan Karadoğan

Mental Segment, Tolkido projesi ile otizmli çocukların kişiselleştirilebilir dil ve konuşma eğitimi almalarını sağlar. Aile ya da eğitmen tarafından hazırlanan görsel eğitim kartları, yine aile ya da öğretmen tarafından seslendirilerek çocuğa özel bir eğitim içeriği sağlanır.

Peluş oyuncak, masa ya da ayna içine yerleştirilen sistem, görsel eğitim kartlarını seslendirir.Çocuğa özel eğitim, otizmli çocuğun iletişim becerilerinin arttırmasına yardımcı olmakla beraber kelime öğrenim hızını artırmaktadır.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER