Geleceğin yazılımları Autodesk'te konuşuldu

Katılımcılara yeni beceriler edinme, kabiliyet geliştirme, inovatif yaklaşımları tanıma ve son teknolojik gelişmeleri takip edebilme ortamı sağlayan Autodesk University’nin İstanbul etkinliği gerçekleştirdi.

Katılımcılara yeni beceriler edinme, kabiliyet geliştirme, inovatif yaklaşımları tanıma ve son teknolojik gelişmeleri takip edebilme ortamı sağlayan Autodesk University’nin İstanbul etkinliği gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Autodesk Global Satış ve Hizmetler Başkan Yardımcısı Callan Carpenter, İstanbul ayağının dünya genelinde gerçekleştirilen en iyi organizasyonlardan biri olduğuna değindi.

Carpenter, Autodesk University etkinliği ile katılımcılara AU eğitimleri ve çalışmalarını aktardıklarını ve onları düşünce tarzını etkileyecek dünyaca ünlü konuşmacılarla bir araya getirdiklerini dile getirdi.  

Üçüncü kez düzenlendi…

Bu sene üçüncü kez düzenlenen ve tüm gün süren program;  Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm’ün yaptığı açılış konuşması ile başladı. Tüzüm, “Autodesk University üç yıldır Türkiye’de düzenleniyor. İlk yıldan bu yana yoğun ilgi ile karşılanan etkinliğimize katılım her sene daha da artıyor. Bu sene 800’ü aşkın kişiyi ağırladığımız etkinlikte geleceği inşa edecek kodlar masaya yatırıldı” dedi.

Tüzüm’ün ardından konferans, Autodesk Global Satış ve Hizmetler Başkan Yardımcısı Callan Carpenter ve “The Future of Making” ve “Imagine, Design, Create” kitaplarının yazarı Tom Wujec’in konuşması ile devam etti. Sunumunda tasarım dünyasının geleceğine değinen Callan Carpenter, “Autodesk tüm dünya için yazılım üreten bir firma. Hızlı bir araba kullandıysanız, bir gökdelenin yüksekliği karşısında heyecanlandıysanız, akıllı telefon kullanıyorsanız ya da müthiş görünen bir film seyrettiyseniz, büyük ihtimalle milyonlarca kullanıcımızın sizler için üretebildiklerine şahit olmuşsunuzdur” dedi.

Oturumun diğer konuğu Tom Wujec ise tasarım dünyasındaki değişimlere değindiği konuşmasında, “Bir sektör hesaplanabilir hale geldiğinde o sektördeki değişim sonsuza kadar devam eder. Artık imalat, inşaat ve altyapı sektörleri de hesaplanabilir hale geliyor. İşleri tasarlama ve yapma yolumuz evrim geçiriyor” dedi.

Autodesk University İstanbul’un öğleden sonraki bölümü ise teknik oturumlar ve bilgisayarlı uygulama çalışmaları ile devam etti. Mimari, Mühendislik ve İnşaat Sektörü Oturumları, Üretim Sektörü Oturumları ve Türkiye’den Kullanıcı Deneyimleri farklı uzmanlık dallarından gelen profesyonellere hitap eden bölümler oldu.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER