Markiz Patent'ten mucit kadınların patentlerine tam destek

Markiz Patent Genel Müdürü Orhan Eriman, bu yıl gündemlerine alacakları konunun ''İnovasyonda Kadınlar'' olduğunu belirterek, icat çıkaran kadınları ve patentlerini sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

Markiz Patent Genel Müdürü Orhan Eriman, bu yıl gündemlerine alacakları konunun ''İnovasyonda Kadınlar'' olduğunu belirterek, icat çıkaran kadınları ve patentlerini sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından 2000 yılından itibaren 26 Nisan Fikri Mülkiyet Günü olarak kutlanıyor. Her 26 Nisan'da, fikri mülkiyet haklarının (patentler, markalar, endüstriyel tasarımlar, telif hakkı) inovasyonu ve yaratıcılığı teşvik etmede oynadığı rol hakkında bilgi ediniliyor. Markiz Patent Genel Müdürü Orhan Eriman, bu yıl gündemlerine alacakları konunun ''İnovasyonda Kadınlar'' olduğunu belirterek, icat çıkaran kadınları ve patentlerini sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

Eriman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Her yıl fikri mülkiyetin önemini gündeme taşımak için yeni bir tema belirleyen WIPO’nun bu yıl gündemde tutacağı konu başlığı “İnovasyonda Kadınlar”. Bu yılki Dünya Fikri Mülkiyet Günü, dünyamızda değişim oluşturan ve ortak geleceğimizi şekillendiren kadınların yenilikçiliği ve özgünlüğünü kutluyor olacağız. Kadınlar her geçen gün hayatlarımızı değiştiren ve astrofizikten nano teknolojiye ve tıptan yapay zekâya ve robotiğe kadar insan hayatını kolaylaştıran buluşlar ve yaşamı daha konforlu hale getiren yenilikler ortaya çıkarıyor. Film alanında, animasyonda, müzikte, modada, tasarımda, heykelde, dansta, edebiyatta, ve sanatta kültürü yeniden hayal ediyor, sanatın ve yenilikçi ifadenin sınırlarını test ediyor, bizi yeni dünyalara çekiyor. Her zaman pratik zekâları ve çözüm odaklı bakış açılarıyla hareket eden kadınlar, tarihe geçen icatlar yaparken de bu yeteneklerini kullanmışlardır. Kurabiyeden X-ray teknolojisine, tek kullanımlık bebek bezinden radyoaktiviteye kadar birçok buluşa kadın eli değmiş olması bu durumun en büyük kanıtıdır. Eski köye yeni adetler getirerek, ezber bozmaktadırlar.'' şeklinde konuştu.

Orhan Eriman dünyanın dört bir yanında bulunan ve çalışmalarıyla ilham veren kadınların dünyamızı değiştirdiğini vurgulayarak, ''Onların "yapılabilir" tutumu hepimiz için bir ilham kaynağıdır. Kadınların olağanüstü başarıları, bugünün gençleri için yarının mucitleri olma arzusuyla paha biçilemez bir mirastır. Daha önce hiç olmadığı kadarıyla, kadınlar liderlik rollerini üstleniyor ve seslerini bilim, teknoloji, iş dünyasında, siyasette ve sanatta duyuruyorlar. Birlikte çalışan kadın ve erkeklerle, insanlığın elini güçlendirir ve paylaşılan kültürel zenginliğimizi arttırma ve yoksulluğu hafifletme, küresel sağlığı artırma ve çevreyi koruma konusunda etkili çözümler geliştirme yeteneğimizi geliştiririz. Dünya genelinde inovasyon ile ilgilenen kadın ve kız çocuklarının sayısının artırılması bu nedenle çok önemlidir. Bu yılki Dünya Fikri Mülkiyet Günü kutlaması, fikri mülkiyet (IP) sisteminin yenilikçi kadınları ve fikirlerini hayatımıza sunma çabalarında nasıl destekleyebileceğini vurgulamak için bir fırsattır. Kadınlar eski köye yeni adet getiriler'' açıklamasında bulundu. 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER