Medipol öğrencilerinden çağdaş sanat yorumu

Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlen “İletişimci Gözüyle Çağdaş Sanat Yorumları” sergisi 9-16 Aralık tarihleri arasında üniversitenin giriş katındaki fuaye alanında sanatseverlerle buluşuyor.

Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlen “İletişimci Gözüyle Çağdaş Sanat Yorumları” sergisi 9-16 Aralık tarihleri arasında üniversitenin giriş katındaki fuaye alanında sanatseverlerle buluşuyor.

Çağdaş sanat dersi kapsamında gerçekleşecek olan ve kurumsal logo temalı bu sergide tuval üzerine çalışmaların yanı sıra, medya sanatı, fotoğraf örnekleri ile birlikte tuval üzerine karışık teknik grafik ve çizim benzeri ifade biçimleri gibi diğer teknik ve formatlar da yer alıyor.

Boyutlu çalışmalar, video ve pek çok eserin izlenebileceği serginin küratörlüğünü, Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim görevlisi, ressam Seval Özcan üstleniyor. Özcan, sergide sanatçı duyarlılığı, yeni neslin gelişimi ve sanatın birleştirici gücünün öneminin vurgulandığını belirtti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan sergiye ilişkin açıklamasında “öğrencilerimiz, iletişim alanının gelişimine ve sektörel beklentilere uygun ders programları ile ‘eğitim içinde uygulama ve uygulama içinde eğitim’ ilkesi çerçevesinde eğitim görüyor” dedi. Büyükaslan iletişimin disiplininin gerektirdiği bütün alanlarda, öğrencilerin sınıf ortamında aldıkları bilgileri pratiklere dönüştürdüklerini, alanında uzman ve disiplinler arası araştırma yöntemlerine hakim öğretim üyelerinin geleceğe ışık tutacak konularda öğrencilerine öncülük ettiklerini belirtiyor. Büyükaslan, düşüncenin sadece sözcüklerle değil, görüntüler ve seslerle, sanatla da ifade edilebileceği anlayışının yanı sıra, eleştirel düşünme alışkanlığını geliştirmelerine de büyük önem verildiğini sözlerine ekliyor.

Güncel konuları da ele alan, toplumsal sorumluluk konularına duyarlı Medipol Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencilerinin geri dönüşüm konusunu ele alan “Bu Poşetler Paralı Değil” adlı çalışması sergide görülmesi gereken eserlerden biridir. Geri dönüşümünü sağladığı bu objeler aracılığıyla, insanlığın aslında geri dönüştürmeyi ve yeniden değerlendirmeyi öğrenmesinin gerekliliği üzerine de izleyiciyi düşünmeye sevk ediyorlar.

Sergide, Başak Kardelen Kır, Cemre Hıdırlar, Cemre Babir, Ceylan Siviş, Dilara Demir, Enes Gecü, Elif Yolcu, Hamidullah Yıldırım, Mehmet Cebrail Sarıkaya, Mert Koç, Ömer Yılmaz, Sude Nisa Akyüz, Sümeyye Bozdemir, Ufuk Karatoprak, Zeynep Taşlıçukur ’un eserleri yer alıyor.

Medipol Üniversitesi Güney Kampüs giriş kat fuaye alanında gerçekleşecek olan Çağdaş Sanat dersi kapsamında Medipol Logolu “İletişimci Gözüyle Çağdaş Sanat Yorumları Sergisi” 8 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER