2019'un Enleri

İsmail Bayazıt
İsmail Bayazıt
  Oca.01, 2020, 14:48

Sevgili Brand Age okuru,

Öncelikle hepinizin yeni yılını kutluyorum. 2020 yılının bizlere, milletimize, iş dünyasına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Her yıl gelirken beraberinde umudu, heyecanı, yenilikleri getiriyor. Geride bıraktığımız 2019 yılı bize güzel ve acı anılar bıraktı. 2020’nin beklentilerimiz doğrultusunda güzel gelişmelerle ve yeni heyecanlarla gelmesini istiyoruz. Bu ay her yıl hazırladığımız üzere almanak çalışmamız sizi bekliyor. Adba Analytics, geçtiğimiz yıl hazırladığımız çalışmayı biraz daha genişleterek, sosyal medya platformlarında en çok konuşulan kişileri, dikkat çeken olayları ve etkileşim alan içerikleri analiz etti.

2019’un ekonomik gelişmelere rağmen reklamcılık ve pazarlama sektörleri açısından hareketli geçtiğine şahit olduk. Her yeni gün farklı bir teknolojik gelişmeye uyandığımız çağımızda, trendleri ve gelişmeleri takip edebilmek yeterince zorken, markalar müşterileriyle doğru frekansı yakalayabilmek için bu gelişmeleri takip etmekle kalmayıp, insanüstü bir hızla kampanyalarına adapte ediyor. Yılın en beğenilen ve en çok konuşulan reklamlarını da ayrıca derledik.

Kapak konumuza ek olarak, yine geçtiğimiz yıllarda yaptığımız üzere, Türkiye’nin önde gelen marka yöneticileri ve iletişim profesyonelleriyle 2019 yılının pazarlama ve reklam dünyasını etkileyen trendlerini değerlendirdik ve bir adım ötesine ışık tutabilmesi amacıyla, onların tecrübelerine dayanarak 2020’ye dair öngörülerini sorduk. Aldığımız yanıtlar ne kadar çeşitli görünse de pazarlamaya yön veren trendler birbirini etkiliyor ve birbirinden besleniyor. Umuyorum 2020 yılında reklamcılık ve pazarlama dünyasında güzel işlere hep birlikte tanıklık ederiz. 

İş dünyası profesyonelleriyle yaptığımız söyleşilerimizin bu ayki konuğu milenyum neslinin favori uygulaması hâline dönüşen TikTok uygulamasının iş birliği direktörü Scott Thwaites oldu. Thwaites ile uygulamanın reklamverenler ve içerik üreticileri için avantajlarına dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Adba Analytics, her ay bize özel hazırladığı Marka Derbileri analizinde hem e-ticaret devlerinin karşılaşmalı olarak sosyal medya analizi gerçekleştirdi hem de geride bıraktığımız aylarda gündeme oturan Black Friday döneminin sosyal medyaya yansımasını inceledi.

Yine sizler için incelediğimiz araştırmalar, sektörün nabzını tutan haberler, ilham veren köşe yazıları ve markaların dünyasından gelişmeler sayfalarımızda yer alıyor.

Dijital dünyayı seven okurlarımız için Turkcell Dergilik ve Türk Telekom e-dergi’de de olduğumuzu hatırlatarak keyifli okumalar diliyorum.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER