Avon Türk kadınlarının cilt bakım ürünleri kullanım alışkanlıklarını araştırdı

Avon, 12 farklı ilde 800 kadınla yaptığı araştırmayla Türk kadınlarının cilt bakım ürünleri kullanım alışkanlıklarını açıkladı.

Avon, 12 farklı ilde 800 kadınla yaptığı araştırmayla Türk kadınlarının cilt bakım ürünleri kullanım alışkanlıklarını açıkladı.


Günümüzde kadınlar, kişisel temizliğine ve günlük cilt bakımına her zamankinden daha fazla özen gösteriyor.  Ayrıca cilt sağlığı, gençlik ve güzellik gibi faktörlerin de birer yansıması…  Her kadın, güzel bir cilde sahip olmak ister. Peki Türk kadını cilt temizliğine ve cilt bakımına yeterince özen gösteriyor mu? Avon; 15-64 yaş arasında, 800 katılımcı ile Adana, Ankara, Bursa, Edirne, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Trabzon’da gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Metropol kadınları hızlı ve pratik bir cilt bakımı arıyor. 

Araştırmaya katılan tüm kadınların yüzde 42’si ve metropolde yaşayan kadınların yüzde 50’si hızlı ve pratik bir cilt bakım rutini tercih ediyor. Diğer şehirlerdeki katılımcılar ise daha detaylı cilt temizliği ile ciltlerine ekstra özen gösteriyor. Cilt bakımı dendiğinde katılımcıların yüzde 83’ü cildini temizleyerek cilt bakımı rutinine başlıyor. Tüm kadınların ilk adımı ise cildi temizlemek ve ardından nemlendirici kullanmak. Ortaya çıkan bir diğer eğilim ise cilt bakımını 3 adımda bitirmek…

Cilt bakımı denildiğinde, katılımcıların yüzde 42’si sadece su ve sabunla cildini temizlediğini söylüyor. %14’ü yüz yıkama jeli, yüzde 9’u ise sadece su kullandığını söylüyor. Cilt temizliği konusunda, su,  sabun ve nemlendirici kullanmak cilt bakımının ayrılmaz uygulamaları olarak görülüyor. Bu noktada yaş kırılımlarına bakıldığında, 19-24 yaş arası kadınlar, yüzlerini daha çok “yüz temizleme jeli” ile temizliyor. Tonik kullanımı 25-34 yaş grubunun rutini olarak karşımıza çıkarken, nemlendirici kremler özellikle metropolde yaşayan kadınların vazgeçilmezi…

Türk kadınları saat 17.00’den sonra cilt bakımı yapıyor

Cilt bakımı konusunda Türk kadınlarının yüzde 70’i, saat 17.00’den sonra cildine ve kendine zaman ayırıyor. Yüzde 15’i ise sabah saatlerini tercih ediyor. Elbette yaş kırılımları da bu rakamlarda farklılık gösteriyor. 15-18 yaş grubunun yüzde 27’si sabah 06.00-10.00 saatleri arasında cilt bakımını yaptığını söylerken, sabah erken saatleri tercih edenler AB grubu diliminde… Metropolde yaşayan kadınların yüzde 44’ü cilt bakımı uygulamalarını akşam 21.00 ve sonrasında yapıyor.  

Yüz temizleme ürünleri birinci sırada

Araştırmaya katılan kadınların yıllık harcamaları göz önünde tutulduğunda, bütçelerinin büyük bir oranı, cilt temizleme ürünlerine gidiyor.  Ardından tedavi edici ürünler, nemlendiriciler, cilt bakımı ürünleri, anti-aging ürünler, göz kontörü ve akne özelindeki ürünler olarak devam ediyor.  45-64 yaş grubundaki kadınlar daha ziyade kırışıklık giderici ürünler kullanmayı tercih ederken 45 yaş öncesi kadınlar daha ziyade cilt temizlik ürünleri, bakım ürünleri ve maskeleri tercih ediyor.  

Araştırmaya göre kadınların 83%’ü cilt bakım ritüellerine yüz temizliğiyle başlıyor. Yüz temizlemeyi sırasıyla yüzü nemlendirme ve göz nemlendiricisi kullanımı takip ediyor.

Cilt temizliği ve nemlendirmesi, tüm kategoriler içerisinde öne çıkıyor. Son altı ayda en çok alınan ve düzenli kullanılan ürünler bu iki kategoride… Cilt temizleme ürünleri haftada 5 kereden fazla kullanılıyor ve akşam ya da gece geç saatlerde uygulanıyor. Bu yaklaşım mevsimden mevsime de değişkenlik göstermeden devam ediyor.

Kadınlar cilt bakımında da psikolojilerine göre yol alıyor. Ciltlerinden memnun olmadıklarında, ciltlerinin kötü göründüğünü düşündüklerinde ve özellikle kendilerini şımartmak istediklerinde cilt bakımı yapıyor. Mevsime göre de cilt maskeleri bu rutine dahil oluyor. İyi bir kozmetik tüketicisi olan Türk kadınları, cilt temizleme ürünü alırken en çok şu konulara dikkat ediyor: ürünlerin güvenilir olması, ürün içeriklerinin yüksek kalitede olması ve verilecek paraya değecek ürünler olması… Bu konudaki yaklaşımlar da yaş aralığı da göre değişkenlik gösteriyor. 15-34 yaş arası kadınlar kaliteli ürünleri tercih ederken, 35-64 yaş arası kadınlar fiyat-performans dengesine daha çok önem veriyor.


 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER