Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Dr. Cebrail Taşkın Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete kararına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne Dr. Cebrail Taşkın atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete kararına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne Dr. Cebrail Taşkın atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlük görevine Dr. Cebrail Taşkın atandı. 


1972 yılında Kırıkkale’de doğan Taşkın, ilk ve orta öğretimden sonra, Kırıkkale Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü bitirdi. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak mezun olarak, çalışma hayatına başladı. Bilişim sektörüne ilişkin olarak yurt içinde ve yurt dışında birçok eğitime katılan Dr. Taşkın, 2003 yılında Japonya Dış İşleri Bakanlığının ülkemiz adına tahsis ettiği bir kişilik bursu almaya hak kazanarak Japonya'da telekomünikasyon alanında burslu eğitim aldı. Merkezi Amerika’da bulunan Uluslararası Araştırma, Akademi ve Endüstri Kuruluşu (IARIA)’nın Dijital Telekomünikasyon Grubunun eş başkanlığı görevini yürüten Taşkın, aynı zamanda Elektrik Mühendisleri Derneği (EMO), Telekomünikasyon Mühendisleri Derneği, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) üyesidir. Bilgisayar/internet ağları, telekomünikasyon şebekeleri, yeni nesil internet ağları” konularında ulusal ve uluslar arası çalışmalar yürüten Taşkın, aynı zamanda Telekom Dünyası ve ICT Media dergilerinde Bilişim ve Telekomünikasyon alanlarında makaleler yazıyor. Taşkın, 2006 yılında IEEE ve IARIA tarafından Fransa’da düzenlenen Uluslararası Dijital Telekomünikasyon Konferansında, ‘Mevcut Telekomünikasyon Şebekelerinin Evrimi’ isimli makalesi ile ‘en iyi makale ödülünü’ aldı.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER