“Bu Gençlikte İŞ Var” programı 11 – 15 Şubat’ta İstanbul’da

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı’na katılmaya hak kazanan girişimci gençler, 11 – 15 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi’nde yapılacak Girişimcilik Kampı’na katılacak.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı’na katılmaya hak kazanan girişimci gençler, 11 – 15 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi’nde yapılacak Girişimcilik Kampı’na katılacak.


TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! bu yıl Türkiye’nin 183 üniversitesinden başvuru aldı. Girişimcilik kültürünü tüm Türkiye’de yayan Bu Gençlikte İŞ Var!, sürdürülebilirlik bakış açısıyla, sosyal ve çevresel problemleri birer iş fırsatına çevirebilen girişimci liderler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye’nin 20 şehir ve 43 üniversitesinden katılıyorlar

Türkiye genelinden gelen başvurular arasından seçilen 107 girişimci gençten oluşan 36 ekip, 20 farklı şehir ve 43 üniversiteden kampa katılarak girişimcilik üzerine kapsamlı bir eğitim alacak. 11 – 15 Şubat tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde buluşacak ekiplerden 17 tanesi fikir, 19 tanesi ise prototip aşamasında. Sektörel olarak incelendiğinde 16 proje ile sağlık alanı öne çıkıyor.

Girişimcilik ekosistemi bu kampta buluşuyor

Bu sene 40’ın üstünde konuşmacı ve 100’ün üzerinde mentorun katılımı ile gerçekleşecek kampta genç girişimcileri bu fırsatlar bekliyor:

  • TEMEL GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ / Fikir ve ihtiyaç doğrulamadan fizibiliteye, değer önerisinden iş modeli kanvasına girişimcilik ile ilgili temel konular üzerine eğitim alacaklar.
  • ATÖLYELER / Düzenlenecek atölyelerle projelerini girişimcilik ekosisteminden önemli isimlerin mentorluğunda geliştirme imkanına sahip olacaklar.
  • YATIRIMCI SUNUMUNA YÖNELİK EĞİTİM / Pazara giriş stratejileri, yatırımcı sohbetleri ve vaka paylaşımları gibi eğitim içeriklerinin yanı sıra hikayeleştirme ve sunum teknikleri konusunda çalışarak yatırımcı sunumlarını hazırlayacaklar.
  • TÜSİAD ÜYELERİ İLE İŞ GELİŞTİRME FIRSATI / Kampın son günü yapacakları proje sunumları ile 2,5 ay boyu 12 TÜSİAD üyesinden birisinin rehberliğinde iş fikirlerini geliştirme fırsatı yakalamak için çalışacaklar.

BASF Türkiye’nin ana sponsorluğunda düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı’nın platin sponsorları arasında Fiba Group ve Yeditepe Üniversitesi bulunuyor.

Programa 2020 döneminde Allianz Türkiye, Mazars Denge, Eczacıbaşı Holding, Gürsan Teknik, Ege Palas, ÜNLÜ & Co ve Yemeksepeti de sponsor olarak destek veriyor.

Girişimcilik Kampı programının modüllerine ise bu sene Yeditepe Üniversitesi’nin yanı sıra Zemin İstanbul, TÜSİAD ve Arter ev sahipliği yapacak.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER