Dijital Dönüşüm

İsmail Bayazıt
İsmail Bayazıt
  Nis.01, 2018, 14:03
Reklamcılar Derneği’nin geride bıraktığımız ay açıkladığı 2017 yılı Medya ve Reklam Yatırımları raporuna göre dijital yüzde 19,7 ile en hızlı büyümeye sahip mecra oldu.

Reklamcılar Derneği’nin geride bıraktığımız ay açıkladığı 2017 yılı Medya ve Reklam Yatırımları raporuna göre dijital yüzde 19,7 ile en hızlı büyümeye sahip mecra oldu.

Sevgili Brand Age okuru, 

Artık tüketiciler gününün büyük kısmını dijitalde geçiriyor. Dijital dünya ve internet böylesine bir öneme sahipken, tüketicilerin talep ve beklentileri de buna paralel olarak değişiyor. Artık markalar muadilleri arasından tüketicinin tercih ettiği olabilmek için farklılaşmak durumundalar. Çünkü tüketiciler eskisinden daha bilinçli ve talepkar. Bu farklılaşmanın en temel ve kaçınılmaz yollarından biri ise dijital dönüşüm. Yıllar öncesine ait dünyanın en değerli markaları listelerine göz attığımızda büyük çoğunluğunu artık listede göremiyoruz. Zaman değişime ve dönüşüme ayak uydurabilen, adapte olabilen markaların varlıklarını sürdürebilme zamanı. Öndegelen şirketler bu konuda ilk adımları atıp, yatırımlarını bu doğrultuda yapmaya başladılar bile. Ancak bu ay işin uzmanı CDO’ların görüşleriyle hazırladığımız ‘’Dijital Dönüşüm’’ başlıklı kapak konumuzda da gördük ki, ülke olarak dünyasının gerisinde bir çizgideyiz ve gidecek çok yolumuz var.

Pazarlamacıların ve markaların son yıllarda gözdesi çocuklar. ‘Kids Marketing’ adlandırmasına sahip bu dünyanın tüketicisi çocuklar ne giyeceklerine, ne yiyeceklerine ve hangi markaları istediklerine kendileri karar veriyor. Biz de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocukların tüketim dünyasına bir yolculuk yaptık. Xsight Araştırma ve Danışmanlık, bizim için “Markaların Efendisi Çocuklar: Çocuk Dünyasında Markalar Algı Araştırması”nın üçüncüsünü gerçekleştirdi. Çocukların marka tercihleri ve satın alma kararları üzerine çok önemli veriler elde edildi. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız araştırmalarla da karşılaştırdığımızda anladık ki, hızla değişen dünya trendlerine paralel olarak çocukların yaşam biçimleri, tüketim alışkanlıkları, beğenileri ve zevkleri çabuk değişebiliyor. Sayfalarımızda yer alan bu değerli araştırmaya markaların göz atmasını öneriyorum.

Bu ay iki yeni yazı serimizin de başlangıcı oldu. Bunlardan ilki, sosyal medyayı gerek yöneticisi olduğu markaların iletişimine katkı sağlamak için, gerekse kişisel olarak aktif kullanan yöneticilerle ‘’Online Yöneticiler’’ adı altında yaptığımız röportaj serimiz. Serinin ilk konuğu GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Sevgili Öget Kantarcı oldu. Kantarcı ile birlikte sosyal medya hayatına dair keyi i bir söyleşi gerçekleştirdik. Bir diğer serimizi de genç okurlarımızın taleplerini göz önünde bulundurarak hayata geçirdik. Onların reklamcılık, pazarlama, medya planlama ve kısacası iletişim sektörüne dair merak ettiklerinin yanıtlarını aracılık rolü üstlenerek biz aldık.

Markalar ve marka yüzleri ile birlikte kampanyanın arka planına dair yaptığımız söyleşi serimizde bu ay renkli kişiliği, samimiyeti ve komedyen kimliği ile tanıdığımız Gupse Özay yer alıyor. Buka’nın yeni yüzü Gupse ve markanın Genel Müdürü Gamze Stöger ile bu iş birliğinin detaylarını konuştuk.

İş dünyasının birbirinden önemli simalarıyla yaptığımız söyleşilerde bu ay Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem ve Genart Medya Kurucu Ortağı ve Başkanı Burak Yılmaz’ı konuk ettik. Suerdem’den Kiğılı’nın gençleşen marka kimliğini dinledik. Yılmaz ise bize geçtiğimiz aylarda markalar için hizmete sundukları, tamamen yerli olan yazılımları TagOn’u anlattı.

Adba International her ay bize özel hazırladığı Marka Derbileri analizinde bu ay gıda sektörünün iki devi Pınar ve Sütaş’ın sosyal medya performansını inceliyor. Yine Skala Medya’nın hazırladığı Medyadan Haberler, ilham veren köşe yazıları ve markaların dünyasından gelişmeler sayfalarımızda yer alıyor.

Dijital dünyayı seven okurlarımız için Turkcell Dergilik ve Türk Telekom e-dergi’de de olduğumuzu hatırlatarak keyifli okumalar diliyorum. 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER