Ebeveynlerin yüzde 91’i seyahatlerde çocuklarını cihazlarla eğlendiriyor

Kaspersky, kontrollü sosyal hayat kapsamında yurt içi ve yurt dışı seyahatlere olan ilginin artmasından yola çıkarak ebeveynlerin ve çocukların seyahat alışkanlıklarını inceledi.

Kaspersky, kontrollü sosyal hayat kapsamında yurt içi ve yurt dışı seyahatlere olan ilginin artmasından yola çıkarak ebeveynlerin ve çocukların seyahat alışkanlıklarını inceledi.


Sorumlu Dijital Ebeveynlik anketine [2019’un sonu ile 2020’nin başı arasında Toluna araştırma şirketiyle birlikte düzenlendi. Ankete META (Orta Doğu, Türkiye, Afrika) bölgesi ve Baltık ülkelerinden 5000 kişi katıldı.] göre, Türkiye’de ebeveynlerin yüzde 91’i seyahatlerde çocuklarını eğlendirmek için cihazlardan yararlanıyor. Ayrıca, ankete katılanların yüzde 46’sı çocuklarını sakinleştirmek için cihazları kullanırken, yüzde 20’si ise kendilerine vakit ayırmak için çocuklarına cihaz veriyor. Sonuç olarak çocuklar genellikle zamanlarını cihazların başında geçiriyor. Bunun yanı sıra ankete göre Türkiye’deki çocukların yüzde 73’ünün kendi akıllı telefonu veya tableti bulunuyor. Bu büyük oranla birlikte, çocukların büyük bir kısmı ilk cihazına 10 yaşındayken sahip oluyor. Buna rağmen Türkiye’deki ebeveynlerin yüzde 26’sı çocuklarına internet güvenliği konusunda bilgi vermiyor. Bu da çocukların internette nasıl güvende kalacaklarını bilememesine yol açıyor.


Kaspersky Network Çocuk Güvenliği Direktörü Andrey Sidenko, “Çoğu ebeveyn çocuklarını eğlendirmek veya sakinleştirmek ya da kendilerine vakit ayırmak için cihazlardan yararlanıyor. Ancak, çocukların dijital cihazları kontrolsüz kullanmaması gerekiyor. Kaspersky’nin tahminlerine göre Türkiye’deki ebeveynlerin yüzde 20’si çocuklarının dijital hayatını daha iyi izleyebilmek istiyor. Ekran başında geçirilen süreyi sınırlayarak ve karşılıklı konuşarak bunu yapmak bir yere kadar mümkün olsa da bir güvenlik çözümü de gerekiyor.” dedi.


Çocuklara cihazlarını daha faydalı şekilde kullanmalarını öğretmek ve onları uygunsuz içeriklerden korumak için şu tavsiyelerden yararlanabilirsiniz:

  • Çocuğunuza internet etiğini (hakaret veya aşağılama içeren yazılar yazılmaması, utanç verici ve uygunsuz fotoğraflar paylaşılmaması vb.) ve internette uyulması gereken güvenlik kurallarını (yabancılara yanıt verilmemesi, çok özel bilgilerin paylaşılmaması vb.) anlatın.
  • Çocuğunuzla iletişim kurun. Onun ilgi alanlarını keşfedin ve bunlara yönelik içerikler ve video yayıncıları önerin. Onları anlayan modern bir ebeveyn olduğunu gösterin ve sizden her zaman öneri alabileceğinizi bilmelerini sağlayın.
  • Çocuğunuzun internette yaptıklarını izlemek için Kaspersky Safe Kids gibi güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın.
 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER