Facebook İstasyon, Trabzon'da

Facebook, TOBB ve Habitat’ın İstanbul’da faaliyete geçirdiği topluluk merkezi Facebook İstasyon’un Trabzon’daki bölgesel merkezi için açılış protokolü imzalandı.

Facebook, TOBB ve Habitat’ın İstanbul’da faaliyete geçirdiği topluluk merkezi Facebook İstasyon’un Trabzon’daki bölgesel merkezi için açılış protokolü imzalandı.

İstanbul’daki Facebook İstasyon’dan sonra Samsun, Denizli, Kırklareli, Adana, Mersin, Bursa, Van ve Ankara’da protokolleri imzalanan bölgesel merkezlerin sonuncusu olan Trabzon İstasyon’da, Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farkı eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

Gerçekleştirilen protokol imza törenine, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu katıldı.


TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, yaptığı açıklamada, “Trabzon Türkiye’nin en önemli ekonomik merkezlerinden biridir. Facebook İstasyon’un bölgesel merkezinin Trabzon’a açılması kentin girişimcilik potansiyelini güçlendirecektir. Trabzon İstasyon ile gerek Trabzon girişimcilik ekosistemindeki aktörler arasındaki gerekse Trabzon’daki ekosistemin İstanbul, Ankara ve yurtdışı ile bağlantıları güçlenecektir. Merkezde Trabzon’daki girişimci kurullarımızın liderliğinde KOBİ’leri geliştirmeye yönelik faaliyetler de gerçekleştirilecektir. Bugün atılan imzaların kent ekonomisi için hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.


Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, “Samsun, Denizli, Adana, Mersin, Van, Bursa, Ankara ve Kırklareli’nden sonra Trabzon’da da bölgesel topluluk merkezinin kuruluşu için ilk adımı atıyoruz. Bir iyi niyet sözleşmesi olarak gördüğümüz bu protokol ile temelde bölgedeki girişimciliğin desteklenmesini hedefliyoruz. Eğitim, Ortak Çalışma Alanı ve Ön Kuluçka olmak üzere üç ana fonksiyonun aktif olarak işletilmesini planladığımız bu merkezler, yerelde üniversite, öğrenci, özel sektör ve kamuyu bir araya getiren networking etkinliklerine de ev sahipliği yapacaktır. ” ifadelerini kullandı. Habitat Derneği’nin Türkiye’nin 81 ilinde 5 binden fazla gönüllüsü olduğunu belirten Hazır, Habitat Derneği’nin gönüllüleri aracılığıyla halihazırda yürütücülüğünü üstlendikleri birçok eğitimi programını bölgesel topluluk merkezlerinde de yaygınlaştıracaklarını sözlerine ekledi.


Facebook Türkiye Kamu Politikaları Başkanı Çağatay Pekyörür ise, “Facebook İstasyon” projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında uydu topluluk merkezleri açma planlarıyla ilgili heyecanını dile getirerek sözlerine devam etti: “Facebook olarak, uzun bir süredir Türkiye’deki insanlara, topluluklara ve KOBİ’lere başarılı olmak için ihtiyaç duydukları dijital becerileri sunmak ve böylelikle ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu çalışmaların en önemli ürünlerinden biri de, geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’da açtığımız Türkiye’deki ilk topluluk merkezimiz Facebook İstasyon oldu. Samsun, Denizli, Kırklareli, Adana, Mersin, Bursa, Van ve Ankara’dan sonra şimdi de TOBB ve Habitat iş birliğiyle Trabzon’da da açtığımız uydu merkezimiz ile sadece İstanbul’daki değil, ülkemiz genelindeki tüm bireylerin, işletmelerin, toplulukların ve STK’ların dijital dünyada kendilerini geliştirebilmeleri adına önemli bir adım daha atmış bulunuyoruz.”


Facebook İstasyon’un bölgesel merkezi olacak ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda yürütülecek olan Trabzon İstasyon’a ilişkin açıklamalarda bulunancTrabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un fikre, girişime ve markalaşmaya önem vermesi gerektiğinin altını çizdi. Hacısalihoğlu, “Trabzon İstasyon, Trabzon`daki girişimcilerin desteklenmesinde önemli bir rol oynarken, özel sektör, üniversite ve girişimcilerin bir araya gelebileceği önemli bir merkez olacaktır” ifadelerini kullandı.


Trabzon İstasyon, farklı sosyal gruplara ve topluluklara bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunarken, aynı zamanda şehirdeki işletmelere küresel pazarlara ulaşmaları ve iş arayışında olan bireylere iş bulmaları için de destek olmayı hedefliyor.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER