Google, Türkiye'deki alışveriş reklamlarını kaldırıyor

Google, Rekabet Kurulu kararı sonrası Türkiye'de arama motorunda çıkan alışveriş reklamlarını kaldırma kararı aldığını açıkladı.

Google, Rekabet Kurulu kararı sonrası Türkiye'de arama motorunda çıkan alışveriş reklamlarını kaldırma kararı aldığını açıkladı.


Arama motoru Google, Rekabet Kurulu kararı sonrası 10 Ağustos 2020'den itibaren, arama motorlarında çıkan alışveriş reklamlarını kaldırma kararı aldığını duyurdu. 

Söz konusu karar kapsamında kullanıcılar artık, Google'a satın almak istediği bir ürünün ismini yazdıklarında arama sayfasının en üst kısmında çıkan 'slider' şeklindeki alışveriş reklamlarını görmeyecek.

Google yeni düzenleme hakkında “Rekabet Kurumu'nun Mayıs 2020'deki alışveriş kararına uymak üzere, Alışveriş Karşılaştırma Servisleri'nin (AKS) bu reklamlara eşit erişimini sağlayan ve alışveriş reklamlarının kullanıcılar ve satıcılar için kalitesini koruyan bir çözüm önerisinde bulunduk.

Avrupa’daki Google Alışveriş Reklamları davasında başarılı şekilde uygulanan çözüm yolu ile büyük benzerlikler taşıyan önerimizin, Türkiye’de kararın yerine getirilmesine ilişkin sürenin sonuna kadar Rekabet Kurulu tarafından kabul edilip edilmeyeceği belirsizlik taşıyor. Bu nedenle faaliyetlerimizi yasal çerçevede sürdürmek amacıyla, Alışveriş reklamlarını Türkiye’deki Google Arama sayfalarından kaldırmaktan başka bir seçeneğimiz maalesef bulunmuyor.” mesajını verdi.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER