Google'dan koronavirüs çubukları

Google, Türkiye'de koronavirüs araç çubuklarını aktif etti.

Google, Türkiye'de koronavirüs araç çubuklarını aktif etti.


Google, bir süredir başta İngilizce olmak üzere farklı diller için yer verdiği Koronavirüs araç çubuklarını Türkiye için de aktif etti. Böylece artık Google'da küçük bir 'Koronavirüs' ya da 'Coronavirüs' aramasıyla hiçbir web sitesine girmeden detaylara erişilebiliyor. Özellikle 'yardım ve bilgi' başlığı altında Dünya Sağlık Örgütü'nden alınan tamamen gerçek bilgilere yer veriliyor. Koronavirüs danışma bilgisi ya da durum değerlendirmesi gibi bilgilere buradan erişilebiliyor. Ek olarak en fazla sorulan sorular ve cevapları da yine aynı pencere üzerinden görüntülenebiliyor.

Bir diğer husus emniyet ipuçları. İnsanların Koronavirüs'e yakalanmamak için alabileceğin önlemler de doğrudan bu araç çubuğu altında gösteriliyor. Burada elbette en önemli madde elleri bol sabunlu suyla 20 saniye boyunca ovalayarak yıkamak. Ama hassas olunması gereken birçok madde var ve bu kısımda tüm detaylarıyla görülebiliyor.



Tüm bunlara ek olarak tabii belirtiler de büyük önem taşıyor. Koronavirüs aslında burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş ve nefes alma zorluğu çektiren bir salgın. Dolayısıyla bu semptomların görülmesiyle hemen sağlık kuruluşlarına başvurmak gerekiyor.




Kaynak: gzt

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER