GroupM, marka güvenliği ve reklam görünürlüğü standartlarını yeniden belirliyor

GroupM, marka güvenliği konusunda önerilerini paylaşırken, reklam görünürlüğü alanında belirlediği yeni standartları, medya ve pazarlama sektörünün inovasyon festivali Cofuture’da açıkladı WPP tarafından düzenlenen Cofuture İnovasyon Zirvesi’nde Dijitalde Marka Güvenliği ve Reklam Görünürlüğü konu başlığı altında dijital reklamların en önemli sorunları masaya yatırıldı. Son yıllarda markaları zor durumda bırakan hukuka aykırı, uygunsuz ya da marka stratejisine uygun olmayan içerikler ile reklamların bir araya gelmesi çokça tartışılıyor. 2017 yılı başında en üst seviyeye çıkan marka güvenliği endişelerinin reklamverenler tarafından yüksek sesle dile getirildiğine değinen WPP Ülke Müdürü ve GroupM Türkiye CEO’su Demet İkiler, “Bizler de GroupM olarak çalıştığımız markaların yanı sıra tüm sektöre yol gösterecek güvenlik önlemleri ve teknolojilerini sıkı şekilde takip ediyoruz. Marka güvenliği, görünürlük ve sahtecilik konularında endüstri standartlarını en üst seviyeye taşıma vizyonumuzu dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de gösteriyoruz” dedi. Teknolojinin de yardımıyla müşterilerimizin reklamlarının istenmeyen içeriklerde yayınlanmasını engellemek için çalıştıklarının altını çizen GroupM Dijital Marka Güvenliği Yöneticisi Burak Türkan, “İlk olarak içeriği ve reklamverenlerin beklentileri doğru anlamak gerekiyor. Her markanın bakış açısı farklı olabilir ve her felsefenin, beklentinin bir riski, toleransı ve bir güvenlik protokolü olmalı” diyerek önerilerini sıraladı:
  • 3. parti reklam sunucusu kullanılmalı
  • Herhangi bir yayıncının marka güvenliği teknolojilerinin tam kullanımı
  • Reklam doğrulama teknolojilerinin kullanılması (moat, ıas, doubleverıfy vs.) ve reklamveren içerik beklentileri doğrultusunda ayarlarının etkinleştirilmesi
  • Videoların ölçümlenebilir olması için uygun formatlarda üretilmesi (masaüstü / vpaıd 2.0 veya vast 4.0, mobil / mraıd)
  • Özellikle network veya exchange satın almalarında Blacklıst’te yer alan yayıncıların kullanılmaması
  • Yayıncı kontratları ile güvenceler oluşturulmalı
  • Sahtecilik tespit edildiğinde raporlanmalı
  • Programatik satın almalarda ad exchange’lerin kontrollü kullanılması, groupm tmp ve/veya prıvate marketplace’lerin tercih edilmesi.
  • Beyaz listeler (Whitelist) oluşturularak güvenilir iş ortakları ile çalışılmalı
GroupM reklam görünürlüğünde çıtayı yükseltiyor Comscore verilerine göre, dünya çapındaki dijital reklamların yarısı görüntülenemiyor. IAB Türkiye’nin AdBlock Araştırması’na göre ise Türkiye’de reklam engelleme yazılımı kullanım oranı yüzde 8’i buldu. Video reklam görünürlüğünde ise mobil cihazlar yüzde 80’in üzerinde görüntüleme oranına sahipken bu rakam masaüstünde yüzde 53’e kadar düştü. Teknolojinin gelişmesi ve ajanslar ile reklamverenlerin bu teknolojileri kullanmaya başlamasıyla birlikte reklam görünürlüğünde endüstri standartlarının oluştuğuna dikkat çeken Burak Türkan, “GroupM olarak standartlarımızı endüstri standartlarının üzerine koyduk. Display reklam alanının zaman bağımsız şekilde yüzde 100’ünün insanlar tarafından görülmesini hedefliyoruz. Video reklamlarda ise aynı şekilde yüzde 100’ünün insanlar tarafından görülmesini, tüm videonun yüzde 50’sinin tamamlanmasını (maks. 15sn), kullanıcı tarafından başlatılmasını ve en az yüzde 10 seviyesinde ses açma oranına sahip olumasını hedefliyoruz” dedi. Türkiye’deki ilk hedeflerinin hemen görünürlük üzerinden satın alma başlatmak olmadığını dile getiren Türkan, “Öncelikle ölçümlemeyi tüm reklamverenlerimize sunabilmeyi istiyoruz. Ortaya çıkan karşılaştırma fırsatı sayesinde ise satın almalarımızı görünürlük oranları doğrultusunda optimize ediyoruz” şeklinde konuştu. GroupM hakkında daha fazla bilgi için www.groupm.com/markets/turkey adresini kullanabilirsiniz. Cofuture Hakkında WPP tarafından düzenlenen Cofuture, Türkiye’nin medya ve pazarlama odaklı ilk inovasyon zirvesidir. Cofuture ile amacımız, farklı düşünüp başarıya ulaşmamız gereken bu zorlu yılda ve hızla gelişen dünyada; markalarımızın sorunlarına en inovatif çözümleri bulmak ve markalarımızla kol kola girip, gelişim ve dönüşüm için fırsatlar yaratmaktır. 2 gün sürecek etkinlik boyunca katılımcılar, WPP şirketleri ve teknoloji / inovasyon alanında çalışan girişimcilerle bir araya gelerek ihtiyaçlarına yönelik yeni çözümler üretebilme şansı yakalarken, farklı start-up’larla tanışacak ve onları deneyimleme fırsatı bulacaklar. Detaylı bilgi için http://www.cofuturefestival.com/ adresini kullanabilirsiniz.
 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER