Hayalimiz Benzer İçin Başvurular Başladı

Türkiye’nin ilk ve en büyük satın alma şirketi Zer, parçası olduğu Koç Topluluğu’nun benimsediği sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk ilkelerine uygun şekilde, topluma değer yaratacak projeler geliştirmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin ilk ve en büyük satın alma şirketi Zer, parçası olduğu Koç Topluluğu’nun benimsediği sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk ilkelerine uygun şekilde, topluma değer yaratacak projeler geliştirmeyi hedefliyor.

Zer’in birçok farklı sektörden 500’ü aşkın müşteri ve 20 binin üzerinde çözüm ortağı ile oluşturduğu ekosistemden doğan etki gücünü daha iyi bir dünya ideali için değerlendirme hedefiyle 2019 yılında başlattığı Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nda yeni dönem proje başvuruları başladı.

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının 12. maddesi olan ‘sorumlu tüketim ve üretim’ yaklaşımıyla, Zer’in çözüm ortakları tarafından geliştirilen fikir ve uygulama projelerini değerlendirerek ödüllendirmeyi ve Zer’in iş ortaklarından oluşan ekosisteminde yayılımını artırmayı amaçlıyor. 

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nda yeni dönemde, pandemi sürecinin de oluşturduğu bilinçle çevrenin ve doğal kaynaklarının korunmasının yanı sıra yaşam biçiminin değiştirilmesi başlığı altında insan hayatını iyileştirecek sağlık, fizik, sosyal ve kişisel standartların artırılmasına yönelik projelerin de programa dahil olması hedefleniyor. Proje başvuruları 11 Eylül 2020 tarihine kadar devam edecek. 

Dünyanın her yerinde etkili ve sektörler ötesi ilk kriz olan COVID-19 salgını, beraberinde getirdiği tüm sorunların yanında, ekonomik, ekolojik ve sosyal sorunların daha önce hiç olmadığı kadar gün ışığına çıkmasını ve insanlığın yarattığı etkiyi fark etmesini sağladı. Bu farkındalıkla Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nın pandemi sonrasında daha iyiyi inşa etme sürecinde iyi uygulamaları ortaya çıkararak yeni diyaloglara zemin oluşturması amaçlanıyor.

Zer A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Apak pandemi döneminin etkilerini ve Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nı şu şekilde anlatıyor: “Pandemi, iş dahil olmak üzere yaşamımızda yer tutan her şeyle ilgili yeniden düşünmemize vesile oldu. Dünyamızın tehditlere karşı ne kadar savunmasız olduğunu açık bir şekilde gördük, gelecek dönemde de çevre ve sağlık alanındaki tehditlerin her an kapımızı çalabileceğini fark ettik. İş birlikteliğinin, dayanışmanın ve ortak fayda için çalışmanın önemini ve gerekliliğini bir kez daha gözlemledik. Pandemi gündemi, Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’nın taşıdığı amaç ve misyonun ne denli değerli olduğunu hepimize gösterdi. Bu fırtınanın dalgalarına kapılmadan, dünyamız için ortak sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor.”

Başvuru kriteri, Y kuşağından proje elçisi

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’na başvuru kriterleri arasında Y kuşağı bir proje elçisinin olması yer alıyor. Hem çözüm ortakları hem de Zer içindeki proje elçilerinin Y kuşağından olduğu Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı, çevreye duyarlı, daha iyi bir gelecek inşa etmeye kararlı Y kuşağı çalışanların enerjisi ile büyüyor.

Son yıllarda gerçekleşen kuşak araştırmalarının sonuçları, Y kuşağının daha iyi bir gelecek inşa etmek için vizyon ve kararlılığa sahip olduğunu ve endişeli oldukları başlıca üç konu arasında çevre ve iklim değişikliğinin ilk sırada yer aldığını gösteriyor. Ayrıca, kurumlardan da bu konuda sorumluluklarının farkına varmalarını beklediklerini işaret ediyor.

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı nedir?

Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının 12. maddesi olan ‘Sorumlu Tüketim ve Üretim’ yaklaşımını merkeze alarak, Zer’in çözüm ortaklarını bu konuda düşünmeye ve yalnızca bireysel olarak değil, kurumsal olarak atılabilecek adımları keşfetmeye davet ediyor. Sorumlu tüketim ve üretim yaklaşımıyla ‘çevre ve doğal kaynakların korunması’ ve ‘yaşam biçiminin bu doğrultuda değiştirilmesi’ konusunda Zer’in çözüm ortakları tarafından geliştirilen fikir ve uygulama projeleri sürdürülebilirlik alanında önde gelen isimlerden oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendiriliyor. Etki potansiyeli, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve verimlilik başlıklarında olumlu değerlendirilen projeler Zer çalışanlarından oluşan proje elçileri tarafından takibe alınıyor ve gelişimleri bir yıl boyunca izleniyor. Bir yılın sonunda başarılı görülen projeler ise ödüllendiriliyor. Zer, programda geliştirilen ve ödüllendirilen projeleri iş ortakları ile paylaşarak etki alanını genişletmeyi ve sorumlu tüketim ve üretim farkındalığını artırmayı hedefliyor.

2019 yılında Hayalimiz Benzer İş Birliği Programı’na 46 proje başvurusu yapıldı ve aralarından 6 proje izlemeye alındı. Mars Logistics-Duisburg Tren Projesi, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri-Selpak Professional Geri Dönüşümlü Seri, Kıvanç Kimya-Çalıştıkça Siliniyoruz ve Sinema TV-Çevre 101 isimli projelerin takibi ve etkisini artırma çalışmaları sürdürülüyor.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER