İstanbul Başakşehir FK, Taraftar Token'ı Çıkarıyor

İstanbul Başakşehir FK, Socios Services ile iş birliğine giderek Futbol A Takımı ve espor takımları için taraftar token'ları çıkaracak.

İstanbul Başakşehir FK, Socios Services ile iş birliğine giderek Futbol A Takımı ve espor takımları için taraftar token'ları çıkaracak.

İstanbul Başakşehir FK, taraftar etkileşim ve ödüllendirme platformu Socios Services Limited şirketi ile iş birliği yaptı. Kulüp, taraftarın kulüplerine özgü oylamalarda seçim yapmak, kulüp kararlarında etkili olmak, sponsor indirimlerinden faydalanmak, maçlara VIP olarak katılmak gibi dijital ve gerçek zamanlı ödülleri kazanma şansı için kullandıkları dijital varlıkları (token) hayata geçiriyor.

Kulübün adının kısaltmasından oluşan "$IBFK" taraftar token'ları, yıl sonundan önce blockchain tabanlı taraftar oylama ve ödül platformu Socios.com'da satışa çıkacak. Token'ların fiyat, toplam arz ve lansman tarihiyle ilgili detaylar ise çok yakında açıklanacak. Socios ile yapılan anlaşma, İstanbul Başakşehir Futbol A Takımı ve espor takımlarını kapsıyor.

Taraftarlar ve tüm futbolseverler Socios.com'da kulübün İstanbul Başakşehir FK ile etkileşimlerine göre ödül puanlar toplayabilecek. Taraftarların, bölgelerinde 1 numaralı taraftar olmak için rekabet etmelerine olanak tanıyan bir liderlik tablosu ve bir sohbet özelliği de yakında duyurulacak. 

Taraftar Token çıkaran kulüpler arasında Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Juventus, Roma ve Independiente, Türkiye'den de Galatasaray ve Trabzonspor gibi kulüpler bulunuyor.

Kulübün CEO’su Mustafa Eröğüt anlaşmayla ilgili olarak "Socios.com ile pek çok ortak noktamız olduğuna inanıyorum, genç, başarılı, enerjik ve teknoloji odaklı bir girişim. 6 yaşındaki bir kulüp olarak, her zaman her iki tarafın da büyümesine yardımcı olabilecek yeni ortaklıklar arayışındayız. Socios.com ile birlikte, yeni ve hızla büyüyen küresel taraftar kitlemizin bizi daha iyi tanıması ve etkileşim kurması için yenilikçi ve eğlenceli yollar sunmayı dört gözle bekliyoruz" açıklamasında bulundu.  

Chiliz ve Socios.com Kurucu ve CEO’su Alexandre Dreyfus ise "İstanbul Başakşehir genç bir kulüp olabilir, ancak stratejik uzun vadeli planları ve net hedeflerle birlikte müthiş azimleri, kulübün Süper Lig ve daha yakın zamanda Avrupa futbol sahnesinde nasıl başarılı olabileceğini gösterdi. Biz de bu alanda nispeten yeniyiz, ancak net hedeflerimiz var ve her gün hem Türkiye hem de dünyadaki spor tutkunları için yeni nesil işlem tabanlı etkileşim sağlayarak Taraftar Token'ları oluşturma misyonumuz için stratejik olarak çalışıyoruz. İstanbul Başakşehir FK, Türkiye merkezli üçüncü kulübümüz ve toplamda 18. ortağımız. Ortaklarımızın sayısı büyüdükçe, bu ortaklıkların genel ağ etkisi de artıyor. Bu, teknolojik yeniliklerin paylaşılması ve nihayetinde taraftarlar için daha iyi özelliklere sahip daha güçlü, çok yönlü bir ürünü beraberinde getirir ve bu da tüm ortak kulüplerimiz için gelirlerin artmasını sağlar" şeklinde açıklama yaptı. 

Socios.com hakkında

Socios.com 2019'un sonlarında piyasaya çıktı. Bugüne kadar, FC Barcelona, ​​Juventus ve Paris Saint-Germain dahil olmak üzere 11 büyük spor organizasyonu Socios.com'da taraftar token’ları çıkardı. Taraftar Token’ları, token sahiplerine oy hakkı, liderlik tablolarında rekabet etme şansı ve gelecekte entegre edilecek olan Sohbet ve Oyunlar gibi özellikler ile etkileşim fırsatları sağlayan dijital varlıklardır. Taraftar token’ları aynı zamanda token sahiplerinin kulüp ile ilgili ödüllerin yanı sıra, Socios.com "I Am More Than a Fan" VISA Banka Kartı ile kulüplerine ve kulüp sponsorlarına bağlı indirimler ve diğer avantajlar da kazanmalarına olanak tanır. Futbol ve diğer sporlardan onlarca yeni kuruluş, taraftar token’larını 2020'nin sonundan önce çıkarmaya hazırlanıyor ve daha birçok dünya devi halihazırda MMA devi UFC'yi içeren Socios.com ortaklar listesine katılmak içn kolları sıvadı.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER