Lenovo Kitextreme Okulu, 2022 Yaz Sezonunu Açtı

Lenovo, geçtiğimiz sene sponsorluğunu üstlendiği Akyaka’daki Lenovo Kitextreme Okulu’nda kitesurf severlere bu yıl da heyecan ve tutku dolu anlar yaşatmaya hazır.

Lenovo, geçtiğimiz sene sponsorluğunu üstlendiği Akyaka’daki Lenovo Kitextreme Okulu’nda kitesurf severlere bu yıl da heyecan ve tutku dolu anlar yaşatmaya hazır.

Lenovo, şehrin karmaşasından uzaklaşıp doğayla bütünleşmek, kendi sınırlarını aşmak, hızın, gücün ve yüksek adrenalinin keyfine varmak, rüzgar ile yarışmak isteyen sporseverlerle de bütünleşmek için geçen yıl kitesurf eğitimi veren Kitextreme okuluna sponsor oldu.

Yeni sezon açılışının hazırlıklarına devam eden Lenovo Kitextreme, gerek kitesurf eğitimleri gerekse sporverlere tüm gün sağladığı konfor ile hareketli ve enerjik bir ortamı, ziyaretçilerine sunmaya bu sene de devam edecek. 

Teknoloji markasının neden kitesurf okuluna sponsor olduğunu ve Lenovo’nun spora yatırımını Lenovo Türkiye Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu Soyak kendi sözleriyle aktarırken , Lenovo Kitextreme Okulu kurucu ortağı Taner Aykurt, kitesurf sporunun sporseverlere neler kattığını ve yaşattığı heyecanı anlattı.


Lenovo olarak dünya çapında marka sponsorluğunu üstlendiğiniz ve desteklediğiniz sporlara ve spora yatırımlarınıza ülkemizde bir yenisini daha ekleyerek, Muğla’nın Ula ilçesindeki Akyaka’da uçurtma sörfü tutkunlarını buluşturan Kitextreme okulunun marka sponsoru oldunuz, dinamik bir spor olarak neden uçurtma sörfünü tercih ettiniz?

Banu Soyak: Lenovo olarak, teknoloji yoluyla herkes için daha akıllı ve ilham verici bir dünya yaratmayı amaçlıyoruz. Günümüzde teknoloji de; performans, güç, hız, dayanıklılık, tasarım ve heyecan gibi olgularla ifade ediliyor. Lenovo olarak biz de markamızı genç, dinamik, yenilikçi, özgür, maceracı, yaratıcı ve dayanıklı bir marka olarak tanımlamaktayız.

Bu nedenle Lenovo Türkiye olarak performans, güç, estetik ve hız gerektiren extreme sporların, markamızın temsil ettiği özellikler ile örtüştüğüne inanıyoruz ve bu sporlara gerek dünyada gerekse Türkiye’de sponsor olmayı arzu ediyoruz.

Bu değerlerimizle çok örtüşen kitesurf sporu extreme bir spor olarak hem ülkemizde hem de dünyada her geçen gün daha fazla sporsevere ilham veriyor.

Lenovo kullanıcıları, sahip oldukları hobileri ve yaptıkları sporlar konusunda çok tutkulu kişilikler olarak karşımıza çıkıyor. Kitesurf, motocross vb. extreme sporlara ilgi duyan kullanıcılarımız, yaptığı işten çok büyük keyif alan, sınırlarını aşmak isteyen, yenilik peşinde koşan ve o işi tutkuyla yapan insanlar. Lenovo Kitextreme Kitesurf Okulu, çoğunlukla gençlere, büyük şehrin trafiğinden ve iş yoğunluğundan fırsat yaratıp doğayla bütünleşmek isteyen kadın erkek macera tutkunlarına harika bir deneyim ortamı sunuyor.  

Pandemi dönemi ile beyaz yakalıların, eve kapanıp evden yoğun şekilde çalışmaya başlaması ve istedikleri kadar sosyalleşememeleri, özellikle 2021 yılı boyunca tatile ve sosyalleşmeye olan ihtiyacı artırdı. Lenovo Kitextreme’in bu ihtiyaca tam anlamıyla cevap verebileceğini düşünüyoruz. Doğaya kaçış, heyecanlı bir spor deneyimlemek ve sosyalleşmek.  

Okul, aynı zamanda gelen ziyaretçilerin ihtiyaç duyduklarında çalışmaları ve toplantılarına girebilmeleri için ‘ofis odaları’ da sağlıyor.

Kitextreme okuluyla uçurtma sörfü tutkunlarına neler sunuyorsunuz?

Banu Soyak: Kitextreme, Akyaka kurucu ortaklarından Taner Aykurt, Türkiye’de kitesurfe başlayan ilk kişi olarak bu sporu yapmak isteyenlere, hem kitesurf öğretiyor hem de ilham veriyor. Aykurt’un, Türkiye’de 7 kez kazandığı Freestyle şampiyonluğu, KiteTour Asia 2012’de ise course race dalında tur birinciliği ve Freestyle dalında tur 2.liği bulunuyor.

20 yılı aşkın tecrübe ve yetkinliğe sahip bir sporcunun yönettiği ve eğitimler verdiği Lenovo Kitextreme Okulu’nun, bu sporu güvenle öğrenmek ve deneyimlemek isteyecek kişiler için en doğru adres olduğunu söyleyebilirim. Okulda sabahları yoga eğitimi, Azmak Nehri’nde paddle-board deneyimi de sunuluyor. Tüm bu deneyimleri bir harika bir hafta sonu deneyimi olarak bir grup gazeteci ile bizzat paylaştık ve yaşadık.

Okulumuz, eğitimlere katılabileceğiniz, evcil hayvanlarınızla gelebileceğiniz, tüm gün rahat zaman geçirebileceğiniz ve sosyalleşebileceğiniz alanlarla hizmet vermeye bu sene de devam edecek.  

Lenovo Kitextreme okulunda sıra dışı uçurtma sörfü sizce herkes için uygun mu?

Taner Aykurt: Kitesurf, 10 yaşından itibaren sağlıklı kadın, erkek ve çocuk herkesin doğru bir eğitimle kolay ve güvenli bir şekilde yapabileceği bir spor. Kitesurf, bir uçurtma ve bir board ile kullanıcıya su üzerinde rüzgarı kullanarak özgürce hareket etme olanağı sağlıyor, eğitimle herkes bu özgürlüğü yaşayabilir.

Eğitmenlerimiz de uluslararası tecrübe ve donanımlarıyla güvenli bir eğitim ortamı sunuyor. Genelde 15-20 saatlik ders sonunda insanlar kendi başlarına yapabilecek seviyeye ulaşıyorlar.


Lenovo ile nasıl bir iş birliğiniz var?

Taner Aykurt: Kitextreme olarak uzun yıllar bizim önceliğimiz bu spora gönül veren insanlara en iyi eğitimi vermek, bu harika sporu daha geniş kitlelere yaymak oldu. Bu hedefimize ulaştık, kaliteli eğitim amacımızdan sapmadan hizmetlerimizi bir adım ileri götürerek gelen insanların evlerindeki kadar rahat hissedecekleri konforlu bir ortam sunmak istedik. Bu amaçla okulumuzun daha da genişleterek bir kitesurf okulunda hayal edebileceğimiz her şeyi gerçekleştirmeye çalıştık. Bu süreçte amacımıza ulaşmamızda bize destek olabilecek, aynı paydada buluşacabileceğimiz global firmalar aradık ve Lenovo ile yollarımız kesişti. Lenovo’yu dünya genelinde extreme sporlara destek veren, sporun daima yanında olan bir marka olarak tanıyorduk. Marka olarak da yenilikçi, maceraya açık, performans ve hızı çağrıştıran bir algısı oluşmuştu bizde. Bu iş birliği bizi mutlu eden çok güzel bir iş birliği oldu.

Hayalimde bir Lenovo Kitextreme takımı oluşturmak, olimpiyatlara ve uluslararası yarışmalara katılmak var. Ayrıca bir sosyal sorumluluk projesi olarak engellilere de kitesurf öğretebileceğimiz bir proje gerçekleştirmek çok güzel olur. Kitextreme okulumuzun 2 yıl süreyle marka sponsoru olan Lenovo Türkiye ile birlikte spor ve doğa severleri dünyanın en sıra dışı, dinamik ve özgün sporlarından biri olan kitesurf ile buluşturmayı hedefliyoruz.

Kite’ın mevsimi var mı?

Taner Aykurt: Evet kite mevsimi var, Türkiye’de kite mevsimimiz Nisan ayında başlıyor Kasım başında bitiyor. Kitesurf sezonu doğal olarak rüzgara bağlı, rüzgar esmediği için sezon Kasım başında bitiyor, Nisan ayında ise rüzgarlar yeniden esmeye başlıyor. Öte yandan , yine Kasım ayında dünyanın diğer yarım küresinde mesela Filipinler, Brezilya gibi lokasyonlarında sezon yeni başlıyor.

Bu okulu ne zaman, hangi amaçla kurdunuz?

Taner Aykurt: Muğla’nın Ula ilçesindeki Akyaka’da Kite sahilinde bulunan kitesurf (uçurtma sörfü) okulumuzu Kitesurf macerasına 1997 yılında Fethiye Surf Center’da başladıktan sonra 2010 yılında kurduk. Kitesurf sporuna gönül veren herkes için mümkün olan en iyi eğitimi vermek ve özgürlük duygusu veren bu müthiş sporu çok daha geniş kitlelere yaymak amacıyla yola çıktık.


Lenovo Kitextreme etkinlikleri

Lenovo Türkiye’nin, 2021’den bu yana sponsorluğunu yaptığı Lenovo Kitextreme Okulu, 2022 yaz sezonunda da yoğun bir şekilde spor ve eğitim faaliyetlerini sürdürecek. Tüm gün sağladığı konforlu ortamı ile hareketli ve enerjik bir ortamı ziyaretçilerine sunacak.

Akyaka’da yer alan Lenovo Kitextreme’de bu sene DJ eşliğinde organize edilmesi planlanan etkinlikler de yaza renk katacak. 

Pozitif enerjinizi artırmak, yeni deneyimler keşfetmek, doğa ile baş başa vakit geçirmek için Lenovo Kitextreme Okulu’nu yazın yapılacaklar listenize eklemenizi öneriyoruz.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER