Mastercard, Şampiyonlar Ligi'ne Özel Reklam Filmini Yayınladı

Mastercard Türkiye’nin 2021 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali kapsamında hazırladığı reklam filmi, futbolda tutkunun “imkansız” diye bir şey tanımadığını anlatıyor.

Mastercard Türkiye’nin 2021 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali kapsamında hazırladığı reklam filmi, futbolda tutkunun “imkansız” diye bir şey tanımadığını anlatıyor.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyinde en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final heyecanının yaklaştığı bugünlerde yayına giren reklam filmi tutku, cesaret ve kendine inanarak oynanan futbolun sonucu değiştirebileceğini istatiksel verilerle sunuyor. UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde imkansız geri dönüşlerle dolu maçlara yer verilen reklam filminde, bu geri dönüşlerin gerçekleşebilme oranları, dünyanın en büyük spor veri şirketlerinden Stats Perform (OPTA) iş birliğiyle hesaplandı. Bu kapsamda söz konusu maçlar tek tek incelendi ve yapay zekadan faydalanılarak özel bir algoritma oluşturuldu. Ortaya çıkan rakamlar ve geçmişte elde edilen skorlar karşılaştırıldığında, futbolda tutkunun istatistiklerin önüne geçtiği ve “imkansız” diye bir şey olmadığı kanıtlanıyor. Mastercard Türkiye, elde edilen bu veriler sayesinde futbolun paha biçilemez şeyler başlattığını ve ilham verici gücünü sadece futbolseverlerle değil tutkunun gücüne inanan herkesle paylaşıyor.   

Reklam filminde, büyük yıldızların bile bazen tökezlediği, kazananların asla pes etmediği ve futbolda tarihin böyle yazıldığı vurgulanıyor. Mastercard Türkiye reklam filminde 1999 yılındaki Manchester United FC’nin yüzde 1,8 kazanma şansı olmasına rağmen kazanmasına, 2017 yılındaki FC Barcelona’nın tur atma ihtimalinin yüzde 0,4 olmasına rağmen başarmasına, 2019 yılındaki Tottenham Hotspur FC’nin maçı çevirme olasılığı yüzde 1,4 olmasına rağmen maçı çevirmesine ve 2005 yılındaki Liverpool FC’nin kupayı kaldırma şansı yüzde 0,6 iken şampiyon olduğu hikayelere yer veriliyor. 

Nejat İşler tarafından seslendirilen Mastercard UEFA Şampiyonlar Ligi reklam filmi, Mastercard Türkiye tarafından hayata geçirildi. Türkiye’de tüm ulusal ve tematik kanallar yanı sıra dijital medya mecralarda yayımlanacak film; İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Almanca olarak Avrupa’da dijital mecralarda yayımlanacak.

 

 

Künye:

Müşteri: Mastercard Türkiye 

Müşteri Yetkilisi: Ceren Türkben Kaya, Ayşegül Türsen

CEO&CCO: Alemşah Öztürk

Strateji ve Müşteri İlişkilerinden Sorumlu GMY: Leslie Krespin

Kreatif Direktör: Ahmet Terzioğlu

Yaratıcı Ekip: Bilal Öztaş, İpek Şurdum, Gürkan Akkurt

Yaratıcı Stratejist: Zeynep Özdoğan

Marka Ekibi: Melis Erduran, Buket Törin

Operasyon Ekibi: Yaşar Eser, Umut Gülbayrak

Sosyal Medya Ekibi: Soner Saygılı, Didem Dezer, Arif Yüksel, Selin Saka

Prodüksiyon Ekibi: Gülşah Batıbeki Güler, Kasım Bektaş, Sezgin Saka

Motion Artist: Mahmut Kalyoncu

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER