Netflix, aktif olmayan kullanıcıların aboneliklerinin iptal edecek

Netflix, bir sene içerisinde hiçbir içeriğe erişim sağlamamış kullanıcıların üyeliklerini iptal edecek.

Netflix, bir sene içerisinde hiçbir içeriğe erişim sağlamamış kullanıcıların üyeliklerini iptal edecek.


Netflix'in dünyanın dört bir yanında milyonlarca abonesi bulunuyor. Kullanıcılar belirli bir ücret karşılığında Netflix'in tüm imkânlarından yararlanabiliyorlar ancak bazı kullanıcılar Netflix'e ödeme yaptıkları hâlde hiçbir içerik görüntülemiyor ve platformu kullanmıyorlar. Netflix de bu tarz kullanıcılara karşı bir uygulamayı devreye soktu.

Bugün Netflix, birçok kişiyi şaşırtacak bir karara imza attı. Şirket bir sene içerisinde hiçbir içeriğe erişim sağlamamış kullanıcılara "Aboneliğinize devam etmek istiyor musunuz?" şeklinde bir soru yöneltecek. İletilen soruya herhangi bir yanıt gelmezse abonelik sona erecek. Netflix, bu hamlesiyle hizmetten yararlanmayan kullanıcıların boşuna para ödememesini sağlayacak.

Az miktarda aktif olmayan hesap bulunuyor

Netflix, sektörde 'zombi hesaplar' olarak nitelendirilen bu tarz hesapların sayısının, toplam kullanıcıların %1'i bile etmediğini belirtti. Netflix'in bu açıklamasından da anlaşılacağı üzere şirketin finansal açıdan bu tarz zombi hesaplara ihtiyacı yok ve tüm kullanıcılarının içeriklerden en iyi şekilde yararlanmasını temenni ediyor.

Şirketi konuya dair açıklama yaparak olayları net bir şekilde özetledi: "Bir şeye kayıt olduktan sonra hizmetten yararlanmama hâlinde oluşan batış hissini biliyorsunuz. Netflix'te istediğimiz son şey, kullanmadıkları bir şey için ödeme yapan insanlar."

10 ay içerisinde dönenler, kaldıkları yerden devam edebilecek


Şirket ayrıca hesapları kapandıktan sonra yeniden Netflix kullanmaya karar veren kullanıcılar için bir dizi kolaylık da sağlıyor. Abonelikleri iptal edilen kullanıcılar 10 ay içerisinde tekrar üye olarak Netflix'e erişim sağlarlarsa favorilerine, profillerine ve izleme tercihlerine kolayca ulaşabilecekler. Kısacası kullanıcıların hesaplarına kaldıkları yerden devam etme imkânları olacak.

182 milyondan fazla kullanıcısı olan Netflix'te bu konu üzerinde çalışan Eddy Wu, "Bu yeni yolun, insanların zor kazanılan parayı idareli harcamasını sağlamasını umuyoruz" şeklinde konuşarak şirketin tasarrufa verdiği önemi ortaya koydu.

Kaynak: Webtekno

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER