Netflix Türkiye'den dolandırıcılara yönelik basın açıklaması

Netflix, kendi logosu kullanılarak yapılmaya çalışan dolandırıcılıklara karşı hukuki inceleme süreci başlattı.

Çeşitli yöntemler ile bilgisayarlara sızmaya çalışan siber dolandırıcılar bu sefer de kötü emellerine Netflix'i alet etti. Özellikle büyük kurumları kendilerine hedef seçen dolandırıcıların hiç kimsenin aklına gelmeyecek bir yöntem ile hareket ettiği ortaya çıktı. İçerisine tanıtım broşürü ile birlikte bir de USB bellek koydukları postaları Netflix logosu ile yöneticiler adına kurumlara gönderen dolandırıcılar, zarfın içindeki USB bellek üzerinden şirket bilgisayarlarını ele geçirmeyi hedeflemişti. Yaşanan ilginç dolandırıcılık yöntemi üzerine çok sayıda şirket çalışanlarını Netflix üzerinden bu yönde gelecek sarı zarflar noktasında uyardı. Yapılan uyarılarda; zarf içerisinden çıkan USB belleğin hiçbir şekilde bilgisayarlara takılmaması, takılması halinde ise USB'ler üzerinden truva atı yazılımların bilgisayarların kontrolünü ele geçirebileceğine dikkat çekildi.

Netflix Türkiye'den Açıklama

Netflix Türkiye, konuyla ilgili hukuki inceleme başlatacağını belirterek "Son günlerde Netflix ismi kullanılarak yapılan hukuksuz işlemlerin şirketimizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Konuyla ilgili tarafımızdan hukuki inceleme süreci başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.

Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN