Reklam marka için mi, reklam ödül için mi ?

İsmail Bayazıt
İsmail Bayazıt
  Şub.01, 2020, 11:56


Sevgili Brand Age okuru,

 

Yaratıcılık, reklamcılığın tarihsel gelişiminden bu yana çeşitli tanımları yapılan, üzerine tartışılan konularının başında geliyor. Tıpkı iyi fikrin kişiden kişiye değişmesi gibi, yaratıcılık da öznel değerlendirmeler sonucunda değişkenlik gösterebilen bir kavram olabiliyor. Reklam sektöründe yaratıcılığın ödüllendirildiği organizasyonlar da bu tabirlere uzak olmayarak sık sık tartışmaların merkezine oturuyor. Hemen her organizasyonda bollaşan ödül sayısının alınan ödülün değerini azaltmasından, ödüllük iş peşinde koşma uğruna harcanan efor sektör çalışanları tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Ülkemizin en eski reklamcılık ödülü olarak bilinen Kristal Elma’nın ardından eleştiri sesleri tekrar yükseldi. Tepkiler yalnızca Kristal Elma’yla sınırlı kalmayarak, ödül ekosisteminin tamamına yöneltildi. Bizler de Şubat sayımızda, sektörü yakından ilgilendiren bu konuyu gündemimize aldık. Yaratıcılık ödüllerinin çıkış noktasından günümüze kadarki tarihsel sürecini inceledik. Sektörün ileri gelenlerinin bahsedilen sorunları değerlendirerek kendi notlarını alacağını umuyorum.

 

Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı hazırladığı yeni yönetmelikle tütün mamullerinin ambalajlarında bir kez daha değişikliğe gitti ve marka isimlerini gizledi. Yurt dışında başarılı olan bu uygulama ile tüketicilerin tütün ürünlerindeki marka bağlılığının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bir zamanlar savaştaki askerlere iyileştirici olduğu düşüncesiyle verilen ve doktorların tavsiye ettiği bir ürün olan sigaranın, günümüzdeki kara ambalajına uzanan reklam ve pazarlama yolculuğunu mercek altına aldık. Dilerim yeni uygulama ülkemizde de başarılı olur. 

 

Oyun sektörü, son yılların en yükselişte olan alanlarından biri. Düzenlenen turnuvalar, etkinlikler ve fuarlara da ilginin bir hayli yüksek oluşu bunu doğrular nitelikte. Ülkemizin ilk oyun fuarı olan ve bulunduğu konumu her geçen yıl sağlamlaştıran Gaming İstanbul da bu fuarların başında geliyor. Gaming İstanbul Marka ve Pazarlama Yöneticisi, Vardiya Oyun ve Etkinlik Ajansı Başkanı Meriç Eryürek ile hem Gaming İstanbul’a hem de oyun sektörüne dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Eryürek’in özellikle sektörde yatırım yapmak isteyen markalara ve yer almak isteyen gençlere yönelik çok değerli tavsiyeleri var.

 

Adba Analytics, her ay bize özel hazırladığı Marka Derbileri analizinde kargo sektörünün güçlü markalarından olan Aras Kargo, MNG Kargo ve Yurtiçi Kargo hakkında sosyal medyada yapılan paylaşımları inceledi.

 

Yine sizler için incelediğimiz araştırmalar, sektörün nabzını tutan haberler, ilham veren köşe

yazıları ve markaların dünyasından gelişmeler sayfalarımızda yer alıyor.

 

Dijital dünyayı seven okurlarımız için Turkcell Dergilik ve Türk Telekom e-dergi’de de olduğumuzu hatırlatarak keyifli okumalar diliyorum.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER