Salgın Etkisinde Yeni Normal

İsmail Bayazıt
İsmail Bayazıt
  May.13, 2020, 21:52

Sevgili Brand Age okuru,

Salgın dünya genelinde tüm hızıyla devam ederken, ülkemizde nisan ayının son haftalarında onca kötü haberin ardından, nihayet güzel gelişmelere şahit olmaya başladık. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamaları doğrultusunda yeni vaka sayısının günden güne azalırken, iyileşen hasta sayısının da artış trendine girdiğini gördük. Ancak elbette bu gelişmeler Sağlık Bakanımız başta olmak üzere uzmanların da belirttiği üzere rehavete kapılıp tedbirlerimizi gevşetebileceğimiz anlamına gelmiyor. Havaların güzel olması hepimizi zorluyor fakat her birimizin sağlığı için dişimizi biraz daha sıkıp evlerimizde kalmaya gayret göstermemiz gerekiyor.

Salgın hepimizin gündemi, malum. Dolayısıyla ulusal veya yerel hemen hemen tüm haberlerin bu doğrultuda olduğunu görüyoruz. Bu dönemde gerçekleştirilen araştırmaların tamamı da salgının dünyaya ve ülkemize etkisini anlayabilmemiz için çeşitli veriler sunuyor. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki bu dönemin kazananı tüketicisinin yanında olan, satışa yönelik tutumunu geri plana atıp topluma kol kanat geren markalar olacak.

Diğer yandan herkesin merak ettiği bir soru var: “Ya sonra?” Şimdiden bize kalan yeni alışkanlıklarımız neler olacak? Bu sorunun cevabını aramak üzere sorularımızı pazarlama dünyasının yakından tanıdığı marka danışmanlarına yönelttik ve önümüzdeki sürece dair onların tahminlerini dinledik.

Geçtiğimiz ayki sayımızda yer alan reklam ajanslarının evden çalışma sistemi Geçtiğimiz ayki sayımızda yer alan reklam ajanslarının evden çalışma sistemi deneyimlerine, bu ay markalar ile devam ettik. Markaların reklam ajanslarından farklı olarak hedef kitleleri olan bir paydaşları, tüketicileri var. Onlara hem çalışanları hem tüketicileri için aldıkları tedbirleri hem de yeni çalışma düzenlerinde edindikleri deneyimleri sorduk.

Marka yüzü ve marka temsilcileri ile birlikte, iş birliğinin arka planına dair gerçekleştirdiğimiz röportaj serimiz “Markanın Yüzü” köşemizde bu ay gencecik yaşına rağmen yeteneğiyle ve azmiyle hepimizi Avrupa sahnesinde gururlandıran milli futbolcumuz Ozan Kabak’ı konuk ettik. Genç oyuncunun Gillette olan beraberliğine dair merak ettiklerimizi sizler için yönelttik.

Herkesin hazırlıksız yakalandığı bu dönemde, sektörler birbirinden farklı oranlarda etkiye maruz kaldı. Markalar etkiyi minimuma indirmek için hızlı kararlar alarak yeni bir iletişim dili ve strateji benimsedi. Deloitte’un hazırladığı “Küresel COVID-19 Salgının Türkiye’de Farklı Kategorilere Etkileri” raporuna bu sayımızda yer verdik. Rapor, salgından hangi sektörün ne kadar etkilendiğini ortaya koymakla kalmıyor, markalara bu dönemden en az zararla çıkabilmeleri için yapmaları gerekenlere dair formüller de sunuyor.

Espor dünyasından sanatçılara farklı alanlarda birbirinden keyifli söyleşiler, ilham veren ve bu döneme ışık tutan köşe yazıları, markalarından dünyasından haberler de yine sayfalarımızda yer alıyor.

Hepinize keyifli okumalar, sağlıklı günler ve şimdiden iyi bayramlar diliyorum.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER