Şirketlerin COVID-19 Bahaneleri

Martin Lindstrom
Martin Lindstrom
  Ara.15, 2020, 12:13
Hiç uyandığınızda mükemmel bir anlam ifade eden bir rüya gördüğünüzü ancak dişlerinizi fırçaladığınızda kulağa tamamen çılgınca gelmeye başladığını anımsıyor musunuz?

Hiç uyandığınızda mükemmel bir anlam ifade eden bir rüya gördüğünüzü ancak dişlerinizi fırçaladığınızda kulağa tamamen çılgınca gelmeye başladığını anımsıyor musunuz?

Kapalı kapılar ardında birer birer yaratılan yepyeni COVID-19 bahanelerinin taşıma bandının bu şekilde olduğunu hayal ediyorum.

Geçen gün bir Scandinavian Airlines uçuşunda mürettebat, tüm kabin hizmetlerinin askıya alındığını duyurdu. Türbülans vurmak üzere miydi? Saatimi kontrol ettim. Şimdiden inmek üzere miydik? Hayır, COVID-19'du.

Hostes, "COVID-19 nedeniyle, bu uçuşta ikramları askıya alıyoruz" dedi. "Ve tüm yolcular arka tuvaletleri kullanacak."

Bir an şaka yaptığını düşündüm, ama ciddiydi. COVID-19 tekrar vurmuştu.



179 yolcunun tamamı uçağın arka tarafına gitmek zorunda kaldı. İlk sıradakiler için bu, 178 diğer yolcunun yanından yavaşça geçmek anlamına geliyordu - bu arada, üç saatlik uçuşun tamamı boyunca temizlenmemiş bir tuvalete gitmek demekti bu. En azından mürettebata ayrılmış tuvalet güvende kaldı - mühürlü ve açılmamış yemek servisindeki yemekler gibi.

Bu konuyu gündeme getirerek ciddi bir türbülansa doğru uçuyor olabilirim, ama siz de benim gibi COVID-19'a verdiğimiz tepkinin herhangi bir sağduyunun çok ötesine geçtiğini düşünüyor musunuz?

Frontier Airlines artık bir şişe su için 8 dolar talep ediyor. Gerekçeleri ne peki? Tahmin edin, COVID-19! Ve Lufthansa, sık uçan üyelerine cömertçe, bir yıllık üyelik uzatması teklif etti - Lufthansa’nın premium yolcu salonlarının öngörülebilir bir gelecek için kapalı olduğunu fark ettiğimizde bu cömertlikleri biraz soldu. Bu ücretsiz bir yıllık üyelik için çok fazla.

Dünyanın çoğu gibi ben de COVID-19'u ciddiye alıyorum. Hepimiz almalıyız. Ancak bu, işletmelerin gerçekten yapmak istediği her şey için bir bahane hâline geldi. Hizmet, maliyet tasarrufları, fazlalıklar ve teknolojinin benimsenmesi söz konusu olduğunda (ve eminim listeyi uzatabilirsiniz), daha iyi bir bahane olmayalı onlarca yıl oldu.



COVID-19, Mazeret Onur Listesi'ndeki Yerini Aldı

Mesele şu: Çok ileri giden sadece COVID-19 ile ilgili bahaneler değil, aynı zamanda tüm diğer geçmiş bahaneler. Olayın sıcağında, o bitmeyen rüya sırasında, mükemmel bir anlam ifade ediyorlardı. Sebep oldukları sonuçların yanı sıra, şaşırtıcı bir şekilde tutunma yeteneği gösterdiler. Oyalanmalarının nedeni açık: şirketleri için para biriktiriyorlar. Tüketiciler, sen ve ben unutulmuşuz. Her yeni kural veya maliyet tasarrufu politikasıyla, hayatlarımız yavaş ama emin adımlarla karmaşık bir şekilde büyüyor. Ve bu politikaların yakın zamanda ortadan kalkmayacağından emin olabilirsiniz.

Restoranlardaki menüleri hatırlıyor musunuz? Asla geri dönmeyecekleri için yüklü bir bahis oynardım. Uçak içi ikram hizmetlerinin havada kalacağını tahmin ediyorum. Ve son birkaç ayda yaygın olan genişletilmiş veri izlemenin, konuşulmayan, kabul edilmeyen bir norm haline geldiğinden şüpheleniyorum. 

Hepimiz bu işin içindeyiz ve gerekli sağduyu kurallarına ve düzenlemelerine katlanmaya hazırız. Bu kurallar ve politikalar alaka düzeylerini yitirdikten sonra derhal kaldırılırsa, sonunda hepimiz gülümsüyor olacağız.

Bu da beni COVID-19 ile ilgili kuralları, düzenlemeleri, maliyet tasarruflarını ve mazeretleri hazırlamakla görevli siz erkek ve kadınlara basit bir çağrıya götürüyor. Zamanı geldiğinde, lütfen sıfırlama düğmesine basmaya hazır olun. Sıkışmış gibi davranmak siz ve kuruluşunuz için uygun olabilir, ancak bana inanın: COVID-19 tozu kalktığında müşterilerinizin harekete geçmesi için bir neden daha olacak.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER