Spotify'dan Sanatçılara COVID-19 Desteği

Türkiye’de sanatçılar, Spotify Sanatçı Fon Toplama özelliği üzerinden iyzico (a PayU company) ile doğrudan bağış toplayabilecek.

Türkiye’de sanatçılar, Spotify Sanatçı Fon Toplama özelliği üzerinden iyzico (a PayU company) ile doğrudan bağış toplayabilecek.

COVID-19 salgınının başlamasıyla birlikte Spotify, virüsün neden olduğu sonuçlardan ciddi anlamda etkilenen sanatçıları nasıl destekleyebileceğini belirlemek için sektördeki iş ortaklarıyla irtibata geçti. Streaming, sanatçılar ve müzikseverler arasındaki bağı korumada önemli bir rol oynamaya devam ederken, diğer gelir kaynaklarının pek çoğu, kriz nedeniyle kesintiye uğradı ya da tamamen durdu.

Sanatçı hayranlarının sevdikleri sanatçılara yardım etme ve doğrudan bağışta bulunma isteklerinden ilham alan Spotify, bu zorlu dönemde bağış toplayan sanatçılara global bir zemin sağlamak amacıyla Nisan ayında Sanatçı Fon Toplama özelliğini hayata geçirdi. Spotify, Nisan ayından bu yana sanatçıların 89 binden fazla bağış kampanyası ve 7 milyon tıklanma almasından büyük memnuniyet duyuyor.

Bu özellik ile nasıl ki sanatçılar herhangi bir müziği seçerek kendi profillerinde Sanatçının Seçtikleri olarak öne çıkarabiliyorsa, artık kendi profillerine bir bağış butonu da ekleyebiliyor. Bu özelliğin ilk ve en önemli amacı;  kendilerini, gruplarını, ekiplerini desteklemek için bağış toplamak isteyen sanatçıları, kendi Spotify sanatçı profillerinde fanları ile buluşturmak. Dünyanın farklı yerlerindeki sanatçılar, ülkelerinde var olan anlaşmalı ödeme araçlarıyla (ör. GoFundMe, CashApp, PayPal.me gibi) bağış toplayabiliyor. Türkiye’de de sanatçılar bugünden itibaren, iyzico (a PayU company) ile Fon Toplama özelliği üzerinden doğrudan bağış toplayabilecek.

Sanatçılar için Spotify admin kullanıcıları, Spotify profillerindeki panonun üstündeki manşet alanında yer alan “Başlat” sekmesi üzerinden sanatçı için fon Toplama özelliğini kullanabiliyor. Daha detaylı bilgi Spotify’ın “en iyi pratikler rehberinde” yer alıyor. Sanatçıların Fon Toplama özelliği üzerinden toplayacakları bağışın nereye gideceği ise tamamen onların elinde. Spotify’ın güvenlik politikalarına uygun olduğu sürece bağışların yönlenmesi için doğrudan kendilerini, ekiplerini ya da bir yardım kuruluşunu seçebiliyorlar.  

Spotify ayrıca müzisyenler arasında en çok ihtiyacı olanlara yardımcı olmak üzere Spotify, MusiCares, CDC (Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri) ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) gibi kurumlara katkıda bulundu ve dünyanın her yerinden sanatçı destek kurumlarıyla birlikte Spotify Covid-19 Müzik Yardımlaşma projesi üzerinden 10 Milyon USD değerinde bir fon eşleştirme platformu kurdu. 

 

 

Daha fazla bilgi için buraya göz atabilirsiniz.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER