Turkcell yönetiminde değişiklik

Turkcell'de Nail Olpak, Afif Demirkıran ve Tahsin Yazar bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandı.

Turkcell'de Nail Olpak, Afif Demirkıran ve Tahsin Yazar bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandı.


Sermaye Piyasası Kurumu tarafından yayımlanan haftalık bültene göre Turkcell yönetiminde önemli görev değişiklikleri yaşandı.Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler görevlerinden ayrıldığı açıklanırken, üç ismin yerine yönetim kuruluna Nail Olpak, Tahsin Yazar ile Afif Demirkıran'ın bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atandığı belirtildi. 

Nail Opak

1961 yılında Burdur İbecik'te dünyaya gelen Nail Olpak, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'ndeki eğitiminin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Enerji alanında yüksek lisans yaptı. Olpak, 2 Eylül 2017 tarihinden itibaren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

Afif Demirkıran

Maden Yüksek Mühendisi, Planlama Uzmanı ve Ekonomist olan Afif Demirkıran, Etibank'ta yönetici olarak çalıştı. TEAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Tahsin Yazar

1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Tahsin Yazar, serbest avukatlıkla başladığı kariyerine Devres Hukuk Bürosu ve Zorlu Holding A.Ş.'de devam etti. 2010 yılında Çalık Holding A.Ş bünyesinde çalışma hayatına devam eden Yazar, 2016 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na Bakan Müşaviri olarak atandı.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER