2016 En'leri - Ocak 2017

İsmail Bayazıt
İsmail Bayazıt
  Şub.01, 2017, 12:14

İsmail Bayazıt

Sevgili Brand Age okuru,

Her yeni yıl beraberinde umudu, mutluluğu, bereketi ve yeniliği getiriyor elbet. Geride bıraktığımız 2016 yılı bize azca güzel, çokça karanlık anılar bıraktı. 2017’nin payına miras olarak güzellikler düşsün istiyoruz. Rumi’nin de dediği gibi;

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi.

Her gün bir yere konmak ne güzel.

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.

Dünle beraber gitti cancağızım ne kadar söz varsa düne ait.

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

2017 yılının ilk sayısında geride bıraktığımız 2016 yılına acısıyla tatlısıyla bir göz atalım dedik. “2016 Hatırası” başlıklı kapak konumuz ile 2016 yılında gündemde neler olduğunu, yıla damgasını vuran reklam ve PR kampanyalarını, dijitalde yılın viral çalışmalarını, yılın reklam yüzlerini ve yılın televizyon ürünlerini derledik. Arşivlik bir çalışma olan “2016 Hatırası”nda ayrıca Medya Takip Merkezi, Brand Age için görsel basında en çok reklamveren markaları ve medyada en çok konuşulan ünlüleri araştırdı. Umarım 2016’ya dair güzel hatıralara ortak olmuşuzdur.

Bu ay önemli bir dosya konusu sizi bekliyor: Çay. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi şüphesiz ki çay. Ürün çeşitliliği bir yandan pazardaki rekabet diğer yandan çay sektörü yılın dört mevsimi dinamikliğini koruyor. Kışın demleme çay ve bitki çayları lokomotif olurken yazın soğuk çay sektörü domine ediyor. Markaların çaydaki stratejilerini masaya yatırdık ve çay sektörünün durumunu verilerle ortaya koyduk.

Medya sponsoru olduğumuz Pazarlama Zirvesi, köşe yazarımız ve dünyanın en etkin iletişimcilerinden biri olarak görülen Martin Lindstrom’u ağırladı. Lindstrom, small datanın önemine değinirken Türkiye’nin marka çıkarma potansiyelini yeterince kullanamadığının altını çizdi. Zirvede ayrıca Mark Ritson ve Peter Fisk de konuşmacılardandı. Bu üç önemli isimle gerçekleştirdiğimiz röportajlar 2017 iletişim stratejilerinize ön ayak olacak.

Marka hikayelerinde bu ay iki dev marka; Mercedes ve BMW’nin tatlı rekabetini okuyacaksınız. Ve bu ay yine sizleri ilham veren köşe yazıları, haberler, marka günlüğü ve genç bakış bekliyor.

Keyifli okumalar..

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER