2023'ün Z Raporu

Ahmet Terzioğlu
Ahmet Terzioğlu
  Oca.11, 2024, 10:04
2024 yılı nisan ayında Portfolio Stalker 4 yaşına giriyor. Bu yazı da biraz erken bir doğum günü hediyesi gibi okunabilir.

2024 yılı nisan ayında Portfolio Stalker 4 yaşına giriyor. Bu yazı da biraz erken bir doğum günü hediyesi gibi okunabilir.

Bundan tam 4 yıl önce, pandeminin henüz başında, desktop videolarla umut mesajları vermeye çalışmanın yarattığı sıkıntının kaçınılmaz bir ürünü olarak başladı Portfolio Stalker. Hâlihazırda yaptığım sektörel takipleri ve analizleri bir yerde toplayıp mesleki heyecanımı korurken meslektaşlarımın da heyecanına katkı sağlayabilmek, yapılan iyi işlerin arka planlarını kavrayabilmek için yola çıktık.

Sektörden önemli isimlerle podcast yaparak başladığımız yolculuğumuza, bugün bir köşe yazısı serisi ile LinkedIn ve Instagram hesabı olarak devam ediyoruz. Podcast sürecinde birbirinden değerli lokal ve global isimlerle derinlikli röportajlar gerçekleştirdik. Ancak hem podcast’in gazının pandemi sonrası dünyada kaçması hem de podcast üretiminin müthiş zaman alması sebebiyle maalesef son 2 gerçekleşen podcast’in kurgusunu dahi tamamlayamadan podcast serisine son vermek zorunda kaldım. 

Yayınlayamadığım, kurgusu bitmeyen ve bu sebeple yayınlanamayan son 2 podcastimizden birinde konuğumuz Karpat Polat, diğerinde ise Cannes Lions’tan Grand Prix ödüllü stratejist Tuğçe Sezer idi. Tuğçe ile önce stratejist-yaratıcı ekip süreçlerini, sonra da tam tersinden yaratıcı ekip-stratejist perspektifini ele aldığımız 2 podcast kaydı gerçekleştirmiştik. İlkini yayınladık ancak ikincisinin kurgusunu maalesef tamamlayamadığım için seri yarıda kaldı. Karpat Polat ile ise reklam dünyasına dair uzun uzadıya konuşmuştuk. Lakin o da teknik sebeplerle serinin tamamlanamayan parçalarından biri olarak kaldı.


Portfolio Stalker’ın 4. yılında çok daha yoğun bir içerik planı, detaylı analizler ve en önemlisi yepyeni gündelik bölümlerle karşınızda olacağız. 4. yıla dair güzel de birkaç sürpriz yapmayı planlıyorum. Tabii ki bu süreci hayata geçirirken yeni Stalker’lar ile sayımızı da biraz artıracağız.

Bir şeyleri ısrarla yapmayı sürdürdüğünüzde, yaptığınız şey kendi kendine büyüyor ve bambaşka bir boyuta ulaşıyor. Kendi adıma Portfolio Stalker böyleydi; yeni şeyler öğrendiğim, mesleki pratik ve teoriyi bir araya getirmek için egzersiz yaptığım ve en önemlisi de “kendi söküğümüzü” dikebilmek için ihtiyaç duyduğumuz içerik havuzunu yaratmaya çalıştığım bir deneyim. 

2024’te gözünüz Portfolio Stalker’da olsun; çünkü Portfolio Stalker’ın gözü yeni yazılar, yeni içerikler ve sürprizlerle reklam dünyasının üstünde olmaya devam edecek.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER