Balıkesir Belediyesi'nden Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Yapım: Sağol Atam

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Deniz Savaşları'nın seyrini değiştiren Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı'nın buluşmalarından esinlenilen

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale Deniz Savaşları'nın seyrini değiştiren Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı'nın buluşmalarından esinlenilen "Sağ ol Atam" isimli kısa film yayına alındı.

Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın tarihe armağan ettiği “Sağol Atam” belgesel filminin galası büyük bir izdihamla gerçekleştirildi. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Havranlı Seyit Onbaşı’nın arasında geçen anıların anlatıldığı filmin başrollerini Engin Altan Düzyatan ve Emre Erçil paylaştı. 

1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Seyit Ali Çabuk'un Terzizade Konağı'nda gerçekleştirdiği görüşme, Seyit Onbaşı'nın kahramanlık destanını gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla "Sağol Atam" adlı kısa filmle eserleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hazırlanan filmin başrollerini Engin Altan Düzyatan ve Emre Erçil paylaştı. 

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen galada, Atatürk'ü canlandıran Engin Altan Düzyatan, film sayesinde Seyit Ali'yi daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti. Terzizade Konağı'nın, Atatürk'ün Seyit Ali ile bir araya geldiği anının gelecek nesillere hatıra olarak kalacağını vurgulayan Düzyatan, Atatürk'ü canlandırmanın kendisini gururlandırdığını ifade etti.

Emre Erçil ise rol sayesinde Seyit Onbaşı'yı daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu ve vatan sevgisinin özel bir duygu olduğunu vurgulayarak, filmle bu hissi gençlere aktarabilmeyi umduklarını paylaştı. Sette çalışırken duygusal anlar yaşadıklarını belirten Erçil, bu fırsatı değerlendirmenin kendisini gururlandırdığını söyledi.

İzleyeciler tarafından büyük beğeni toplayan film, salondakilerin ayakta alkışlarıyla sona erdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, filmi izlerken duygulandığını ve oyuncuların muhteşem bir performans sergilediğini ifade etti. Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür ederken filmi 10 Kasım'da saat 00:00'da TV8'de yayınlanacağını belirtti.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, film sayesinde Balıkesir'in Kuvâ-yi Milliye şehri olarak büyüklüğünün anlaşıldığını söyledi. Film galasına katkı sunanlara teşekkür eden Vali Ustaoğlu, büyük devletlerin geçmişlerine sahip çıkarak büyük olduklarını gösterdiklerini belirtti.

 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER