Dijital Medya Arenası: DMEXCO

Konuk Yazarımız Yunus Beyazıt'ın Ekim sayımız için kaleme aldığı

Konuk Yazarımız Yunus Beyazıt'ın Ekim sayımız için kaleme aldığı "Dijital Medya Arenası: DMEXCO".

DMEXCO nedir? Neden DMEXCO’ya katılmalıyız? Bu soruları kısaca cevaplamak istedim, çünkü Türkiye’nin bu konularda proaktif olması dijital dünyasındaki gelişimine olumlu anlamda paralel etki yapacaktır.

DMEXCO’yu inovasyon, dijital ve pazarlama işleri için önemli medya oyuncuların bir araya geldiği bir fuar olarak nitelendirebiliriz. Her yıl Köln'de düzenlenen bu etkinlik için 2019’da dünyanın dört bir yanından yaklaşık 41 bin ziyaretçi, 1000 katılımcı ve 600 konuşmacı bir araya geldi.

DMEXCO’nun bu yılki oturumları “Trust In You” mesajı çerçevesinde düzenlendi. Pazarlama, medya ve teknoloji şirketlerinin üst düzey temsilcileri, şirketlerinin tüketicilerle olan ilişkilerinde özellikle de dijital hizmetlerde güven kavramının artan önemine dikkat çektiler. 

Dünyanın önde gelen medya ajansları ve reklam verenleri kişisel verilerin kullanımının pazarlama endüstrisini zorlayan konuların başında geldiğini, sahte haberlerle dolu bir dünyada şeffaflığın bir zorunluluk olduğunu vurguladılar. 

J. J. Rousseau, “Tarih, okuyana kendi gözünün görme derecesine göre yol gösteren bir kılavuzdur” demiş. Dolayısıyla bu etkinliğe ilk defa katılacaksanız, etkinlik öncesi Köln’ün tarihini öğrenmek için bir tura katılmanızı tavsiye ederim. Free walking tour’lar bile bu şehrin tarihini bir nebze öğrenmek için yetecektir. Zira bu gezide sokaklarda sanatçıların resmettiği muz resimlerini fark edeceksiniz. Eskiden Köln sanat şehriyken, şimdilerde medya daha fazla etkisini göstermeye başlamış. Bu resimler, sanatın değerinin azalmasından rahatsız olan sanatçıların medya sektörüne karşı açtığı savaşı gösteriyor. Medya sektörünün şehir içindeki etkisi sanatçıları sıkmış olmalı.

Tarihi bir şehir olan Köln’de sanatın etkisinin azalıp azalmadığını bilemem ama medya hala büyük ölçüde etkisini gösteriyor. 

Peki DMEXCO’ya neden katılmalısınız? Belli başlıklar altında özetlersek;

1- Birbirinden önemli konuşmacıların konferanslarına katılıp entelektüel sermayenizi geliştirebilirsiniz.

2- Network yapabilirsiniz.

3- İş başvurularında bulunabilirsiniz.

4– Tabii ki dijital işlerinizi pazarlayabilir ya da en yeni dijital teknolojileri rekabetçi fiyattan alabilirsiniz.

DMEXCO’ya gitmeden önce DMEXCO mobil uygulamasını indirmenizi tavsiye ederim. Bu uygulamadaki QR kodu ile fuara kolayca giriş çıkış yapabilir ve daha da önemlisi yeni tanıştığınız kişinin detaylı bilgilerini almak için ilgili kişinin QR kodunu okutarak hızlıca network listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca özellikle ilgili olduğunuz şirketler varsa toplantı için önceden randevularınızı ayarlamayı ihmal etmeyin.

DMEXCO, her sene olduğu gibi 2019 yılında da daha çok datayı ve daha rekabetçi fiyatlarla teknolojik ürünleri öne çıkardı. Microsoft, Google, Facebook, Amazon gibi dev şirketlerin yanında büyümekte olan şirketler de yerini aldı. Özellikle Amerika, Almanya ve Fransa’nın getirdiği yeni teknolojiler ile sadece dijital reklam yayın sürecinde ve sonrasında değil, yayın öncesi datanın işlenip takibe alınması ve buna göre bir aksiyon stratejisi çizmeleri dikkatimizden kaçmadı. Nike gibi spor ürünleri satan şirketlerden tutun, global bankalar ve a’dan z’ye farklı sektörlere hitap eden şirketler data listening yapıyor. Teknoloji, zorlaşan piyasa şartlarında minimum maliyetle maksimum faydayı gözetiyor. SSP, DSP, DMP, Ad Exchange gibi hizmetleri sağlayan Adtech firmaların DMEXCO’daki kayda değer artışı dijital dünyadaki talep-arz dengesinin değiştiğini, bir o kadar da rekabetin arttığını gösteriyor. Yani dijitalde elde edilen toplam fayda diğer mecralara kıyasla oldukça yüksek gözüküyor.

Twitch’in 2020’de programatik dünyasına envanterini açabileceğini, Tiktok’un Türkiye pazarına girmek için Genart Medya ile el sıkıştığını belirtmekte fayda var.

Her gün hayatınızı aynı şekilde yaşayarak işlerinizi geliştiremezsiniz. Kuantum dünyası çevrenin zihninizin bir uzantısını gösteriyorsa, zihniniz aynı kaldığı sürece yaşamınız stabil devam edecektir. Yani çevreniz aynı kalır. Şöyle ki: “Girdi aynı kalır, çıktı da aynı olur.” Objektif dünyayı subjektif zihninizle renklendirin! O zaman gelecek yıl DMEXCO’da görüşmek üzere...

 KUTU

Konferansta yer alan bazı konuşmacılar;

Wikipedia - Kurucu Ortak, Jimmy Wales

S4Capital – CEO, Sir Martin Sorrell

Salesforce - Pazarlama Şefi, Stephanie Buscemi

Intel – Mimarlık, Grafik ve Yazılım Başkan Yardımcısı, Brad Benson

Koelnmesse – CEO, Gerald Böse

Volkswagen – Dijital Dönüşüm Direktörü, Falk Bothe

Facebook – Küresel Pazarlama Başkan Yardımcısı ve Tasarım Şefi, Mark D’arcy

BBC – Global Haberler, Jim Egan

Google – GoogleAds Platform Direktörü, Bernd Fauser

IAB Avrupa – CEO, Townsend Feehan

Google – EMEA Medya Başkanı, Emily Henderson

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER