Dijital Platformlara RTÜK Denetimi

İsmail Bayazıt
İsmail Bayazıt
  Eyl.01, 2019, 11:55

Sevgili Brand Age okuru,

Geride bıraktığımız Ağustos ayında ülke gündemimizde en çok yankı bulan konulardan biri Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) internet yayınlarını denetim altına alacağının Resmi Gazete’de yayınlanması oldu. Denetim kararıyla birlikte internet yayıncılığı yapan platformlar, radyo ve televizyon gibi diğer geleneksel mecraların tabii olduğu hukuk ve vergi sistemine uygun faaliyet gösterecek. Daha özgür ve bağımsız olmasıyla bilinen internet yayıncılığı bunların yanı sıra RTÜK tarafından gerekli görüldüğünde sansürlenebilecek. RTÜK’ün bu kararının ardından izleyiciler ikiye bölünerek çeşitli platformlar aracılığıyla karara tepkilerini ve desteklerini dile getirdiler. Kimileri özellikle Netflix gibi platformlarda yer alan içeriklerin de denetime alınması gerektiğini savundu, kimileri ise TV gibi herkese açık olmayan, abonelik sistemi üzerinden ilerleyen bu platformların özgür kalması gerektiğini, RTÜK’ün kararının kişilik hakları ihlâli olduğunu vurguladı. Detaylarıyla ve taraflarıyla incelediğimiz konuyu kapağımıza taşıdık. Adbaint ile birlikte de konunun sosyal medya yansımasını analiz ettik.

Sesli kitaplar, özellikle kitap okumaya vakit bulamayacak kadar yoğun hayat temposuna sahip kişiler için oldukça fayda sağlıyor. Storytel Türkiye Ülke Müdürü Berk İmamoğlu ile 2017 yılında yerli girişim Seslenen Kitap’ı satın alarak ülkemize giriş yapan Storytel’in hikâyesini konuştuğumuz keyifli bir söyleşi yaptık. 

Espor ekosistemi hem dünyada hem ülkemizde her geçen gün hızla büyüyor. Riot Games’ten Netmarble’a çok sayıda yabancı oyun şirketinin ülkemizdeki espor yatırımları günden güne artarak devam ediyor. Türkiye zor bir pazar ancak yerelleştirme doğru pazarlama stratejileri ile gerçekleştirildiğinde yabancı şirketler Türk oyunseverler tarafından kolayca sevilebiliyor. Vardiya Ajans Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Meriç Eryürek ile birlikte espor ekosistemini ve paydaşlarını konuştuk. Yalnızca gamer değil, oyun tasarım ve yazılım alanında kariyer yapmak gençler için Türkiye şartlarını değerlendirdik.

En çok kullandığımız mobil uygulamalar, önceliklerimizin ne olduğunu gösteriyor. Özellikle gençler, deyim yerindeyse her sabah uyanır uyanmaz gözünü sosyal medyada açıyor. Gençlerin hangi sosyal mecraları daha sık kullandığı pazarlama profesyonelleri ve reklamverenlerin daha doğru stratejiler geliştirilebilmeleri için önemli. Big Cat Research tarafından geçtiğimiz aylarda yayınlanan Kozmetik Tercihleri Araştırması’nda yer alan “Dijital Alışkanlıklar” bölümünü sizler için inceledik.

Köşe yazıları, araştırmalar ve sektörü izleyen haberlerle zengin bir içerik sunduğumuz sayımıza Turkcell Dergilik ve Turk Telekom e-dergi uygulamalarından da ulaşabileceğinizi hatırlatarak keyifli okumalar diliyorum.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER