eBay, GittiGidiyor Operasyonlarını Sona Erdiriyor

eBay Inc (NASDAQ EBAY) bugün Türkiye'deki pazar yeri işletmesi GittiGidiyor'u kapatmak için adımlar atacağını duyurdu.

eBay Inc (NASDAQ EBAY) bugün Türkiye'deki pazar yeri işletmesi GittiGidiyor'u kapatmak için adımlar atacağını duyurdu.

eBay, GittiGidiyor'un çoğunluk hissesini 2011 yılında satın aldı ve firmayı bağımsız bir platform olarak işletti. Küresel ticari faaliyetlerini düzenli olarak gözden geçiren eBay, bu zor ancak stratejik kararı piyasada süregelen rekabet dinamiklerine dayanarak verdi.  

eBay, platformdan çıkışa yardımcı olmak için GittiGidiyor alıcıları ve satıcıları ile yakın bir şekilde çalışacak ve bugün ilerleyen saatlerde ayrıntıları doğrudan kendileriyle paylaşacaktır. Bugünden  itibaren satıcılar artık GittiGidiyor’da yeni ürün listeleyemeyecek ve 18 Temmuz'dan itibaren alıcılar artık platformdan yeni alışveriş yapamayacak. Alıcı ve satıcılar, 5 Eylül 2022 tarihine kadar sitede bulunan “Hesabım” sayfalarına erişebilecek. 

GittiGidiyor faaliyetlerinin durdurulmasının, eBay'in 2’nci çeyrek veya tam yıl sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir. Referans olarak, GittiGidiyor, eBay'in 2022-1’inci çeyrek sonundaki konsolide aktif alıcı sayısına yaklaşık 4 milyon aktif alıcıyla katkıda bulundu.     

İleriye Dönük Açıklamalar 

Buradaki bazı ifadeler, değiştirildiği şekliyle ABD - 1933 Menkul Kıymetler Kanunu’nun 27A Bölümü ve Sermaye Piyasası Kanunu’nun 21E Bölümü anlamında "ileriye dönük beyanlardır". Bu tür ileriye dönük ifadeler genellikle "tahmin", "yaklaşık", "inanmak", "taahhüt etmek", "devam etmek", "yapabilirlik", "ummak", "beklemek", "umut etmek", "niyet etmek ", "olabilirlik", "görünüm", "planlamak", "proje”, "potansiyel“, "olmalı", "olurdu", "olacak" gibi kelimelerle ve diğer benzer kelime veya ifadelerle tanımlanır. Bu tür ileriye dönük ifadeler, eBay'in gelecekteki olaylara ilişkin mevcut beklentilerini veya fikirlerini yansıtır ve gerçek olaylar tarihsel sonuçlardan veya mevcut beklentilerden önemli ölçüde farklı olabilir. Okuyucu, gelecekteki performansın bir garantisi olmayan ve birçoğu eBay'in kontrolü dışında olan bir dizi belirsizlik, risk, varsayım ve diğer faktörlere tabi olan bu ileriye dönük ifadelere doğrudan doğruya güvenmemesi konusunda uyarılmaktadır. Bu belgedeki ileriye dönük beyanlar, örneğin, Türkiye pazar yeri işletmesini kapatma planları ve eBay'in bu tür planların finansal sonuçları üzerindeki potansiyel etkileri de dahil olmak üzere çeşitli konuları ele almaktadır. Gerçek sonuçlar, 31 Aralık 2021'de sona eren mali yıl için Form 10-K'daki yıllık raporu ve Form 10-Q'daki sonraki üç aylık raporlar da dahil olmak üzere, eBay'in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndaki dosyalarında daha ayrıntılı olarak açıklananlar da dahil olmak üzere, eBay'in genel işiyle daha geniş bir şekilde ilgili diğer risklere ve belirsizliklere tabidir. Bu belgedeki ileriye dönük beyanlar yalnızca bu tarihten itibaren geçerlidir. Yasaların gerektirdiği durumlar dışında, ileriye dönük herhangi bir beyanı kamuya açık olarak revize etme veya güncelleme yükümlülüğümüz yoktur. 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER