Facebook'tan "Kan Bağışı" özelliği

Facebook, bağışçıların kan ihtiyacı olan organizasyonlarla iletişime geçebilmesi için başlattığı

Facebook, bağışçıların kan ihtiyacı olan organizasyonlarla iletişime geçebilmesi için başlattığı "Kan Bağışı" özelliğini pandemi nedeniyle azalan kan stoklarına çözüm olarak daha fazla ülkede kullanıma sunacak.


Facebook her zaman ihtiyaç anında insanlara yardım etmek için bazı çözümler bulmaya çalışıyor. Milyonlarca günlük aktif kullanıcılı sosyal medya platformu, etkilenen insanlara - tsunami veya depremlerden - her zaman çeşitli yeni özellikler sağladı. Bu defa konu koronavirüs.

Platform, bağışçıların kan ihtiyacı olan organizasyonlarla iletişime geçebilmesi için başlattığı "Kan Bağışı" özelliğini pandemi nedeniyle azalan kan stoklarına çözüm olarak daha fazla ülkede kullanıma sunacak. Herhangi bir kuruluş kan bağışı talebinde bulunduğunda, Facebook yakındaki kayıtlı kan bağışçılarına bildirimde bulunacak ve bu şekilde ihtiyacı olan insanlara yardımcı olacak. Yardım isteyen insanlar da isteklere spesifik kan grupları da ekleyebilecek.

Şimdilik ABD'de kullanılan özellik, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Mısır, Kenya, Senegal, Güney Afrika, Bangladeş, Brezilya, Pakistan ve Hindistan'da da aktif hale getirilecek.


 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER