Gündem kadınsa; göğsümüzün sıkışması değil kabarması gerek

İsmail Bayazıt
İsmail Bayazıt
  Mar.01, 2020, 13:15

Sevgili Brand Age okuru,

Öncelikle geçtiğimiz ay İdlib’deki hain saldırının ardından hepimizi derinden yaralayan ve yüreğimizi parçalayan kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.

Bu yıl, geride bıraktığımız yıllarda olduğu gibi mart sayımızı kadınlara ayırdık. İş dünyasının birbirinden farklı sektörlerinde güçlü duruşlarıyla ve başarılarıyla göğsümüzü kabartan kadın yöneticilerden, bünyesinde yer aldıkları markalarının cinsiyet eşitliği konusundaki faaliyetlerini anlatmalarını rica ettik. Cinsiyet eşitliğini odağına alan birbirinden değerli ve anlamlı bu projelerin diğer şirket ve markalara örnek olmasının yanı sıra; sayısının da giderek artmasını diliyorum. Aldığımız yanıtlarda kadın yöneticilerimizin üzerinde durduğu bir diğer noktanın da altını tekrar çizmek istiyorum: Cinsiyet eşitliği ile ilgili faaliyetler sürdüren, bu konudaki toplumsal bilinci artırmaya çalışan sivil topluluklardaki ve derneklerdeki erkek sayısının da artması gerekiyor. Toplumsal değişim ve dönüşüm, toplumun her bireyinin desteğiyle gerçekleşir. Hemcinslerimin, kadının işgücüne katılımı ve toplumsal yaşamdaki görünürlüğünü destekleyecek biçimde bu projelere dahil olması gerektiğini düşünüyorum.

Adba Analytics ile birlikte bu ay kapak konumuza ithafen ‘’Sosyal Medyada Kadın’’ analizini hazırladık. Sosyal medya kullanıcılarının kadınlar ve kadın hakları ile ilgili kavramlar hakkındaki son bir yıl boyunca yaptıkları konuşmaların sosyal medyaya nasıl yansıdığını inceledik. Ortaya çıkan tablo bizi çok üzdü; çünkü geçtiğimiz yılki analizimizden farklı olarak, en sık paylaşılan etiketlerin tamamına yakınının kadın cinayetleriyle ilgili olduğunu gördük. Bu üzücü tabloyu farkındalık oluşturmak ve acı olan o gerçeği sert bir şekilde vurgulamak üzere kapağımıza yerleştirdik. Umuyorum gelecek yıl yineleyeceğimiz analizde kadın kelimesinin geçtiği paylaşımlar yüreğimizi sıkıştıracak değil, göğsümüzü kabartacak gelişmelerden oluşur.

Ülkemizin sayılı kadın orkestra şeflerinden olan, genç ve gurur duyduğumuz bir kadını bu sayımızda konuk ettik. Nisan Ak ile bir araya gelerek müzikle tanışma serüvenini, kariyerini ve cinsiyetçiliğe maruz kaldığı durumları konuştuk. Ak, bizlere kadın dayanışmasının soyut kalmamasını, kolektif hâle gelerek somut bir kimliğe bürünmesi gerektiğini ifade etti.

Marka yüzü ve marka temsilcileri ile birlikte, iş birliğinin arka planına dair gerçekleştirdiğimiz röportaj serimiz “Markanın Yüzü” köşemizde oyuncu İbrahim Büyükak ile Getir’in kurucu ortaklarından Tuncay Tütek’i ağırladık. Uzun döneme yayılacağını ifade ettiklerini birlikteliğin detaylarına dair sorularımızı sizler için yönelttik.

Bu ay yine birbirinden keyifli röportajlar, ilham veren köşe yazıları, markalarından dünyasından haberler sayfalarımızda yer alıyor.

Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor ve hemcinsim iş dünyası liderlerinin ve çalışanlarının yılın her günü aynı sorumluluk bilincine sahip olmasını umuyorum. Turkcell Dergilik ve Türk Telekom e-dergi’de de olduğumuzu hatırlatarak keyifli okumalar diliyorum.

 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER