Happy People Project'in Yeni CCO'su Ergin Binyıldız

Happy People Project reklam ajansının yeni yaratıcı lideri Ergin Binyıldız oldu.

Happy People Project reklam ajansının yeni yaratıcı lideri Ergin Binyıldız oldu.

Türkiye’nin bağımsız reklam ajansları arasında yer alan Happy People Project’in yeni yaratıcı lideri Cannes Lions, D&AD, One Show, Golden Drum, Epica, Kristal Elma, Felis gibi önemli ulusal ve uluslararası yarışmalardan en çok ödül alan yaratıcı yönetmenlerden Ergin Binyıldız oldu. Son yılların en uzun soluklu ve en çok ödüllü projelerinden “Yarının Suyu”nun yaratıcısı Ergin Binyıldız, stratejik büyüme kararları sonrasında Kuzey Amerika ve Ortadoğu’da New York ve Riyad merkezli operasyonlarını başlatan Happy People Project reklam ajansının Türkiye ve global arenadaki hedeflerini gerçekleştirecek yapıda Chief Creative Officer olarak görev yapacak. 

Yaşar Akbaş (Happy People Project, Ajans Başkanı): “Ergin Türkiye’nin en başarılı yaratıcılarından birisi. Sorumlu olduğu markaların sıra dışı başarıları bunun en büyük kanıtı. Öte yandan Happy People için etkin yaratıcılığın önemi tartışılmaz ve Ergin Binyıldız da bu konuda aynı ufka baktığımız çok değerli bir reklamcı. Ancak beni esas heyecanladıran, onun global pazarlara olan yatkınlığı. Çünkü Happy People olarak ikinci 10 yılımızda hedefimiz global hedefleri olan bir mikro network yaratmak. Uzun süredir yurtdışından markalara hizmet veriyorduk zaten ve  bu konuyu bir adım öteye taşımaya karar verdiğimizde de hızlıca planlamalarımıza başladık.  NewYork ve Riyad’ı stratejik anlamda öncelikli lokasyonlar olarak seçtik. Amerika şirket yapılanması, ofis vs tamamlandı, Riyad yapılanması yıl sonuna kadar bitmiş olur. Her iki bölgede ve o bölgelerin etki alanlarında bir süredir hizmet vermeye başladık. Başlangıç için her şeyin gayet iyi gittiğini söyleyebilirim. Elbette böyle bir hedef koyduğunuzda işini çok iyi yapan çalışma arkadaşlarına, iş ortaklarına ihtiyaç duyarsınız. Yıl içinde Pelin Börklüoğlu yönetimindeki Happy People ailesine Türkiye’nin önemli stratejik beyinlerinden Özgün Özkalay stratejiden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak katılmıştı. Ardından Eser Yazıcı Executive Creative Director olarak aramıza katıldı. Uzun yıllardır yaratıcı yönetmen olarak sektörün parlak işlerine imza atan Atilla Karabay tasarımcı kimliğini ve odak noktasını daha da derinleştirecek  Dizayn Direktörlüğü görevine getirildi. Happy People ailesine en yeni katılım ise başarılı işleriyle ve ödülleriyle tanıdığımız Dijital Creative Direktör’ümüz Zihni Başsaray. Bu harika A takımımızı da Ergin Binyıldız’la tamamlamış olduk. Uzun yıllardır tanıdığım, takip ettiğim bir arkadaşım Ergin. Başarılarını, yeteneğini konuşmaya gerek yok. Sektörün son yıllarına damgasını vurmuş işlerin arkasındaki insan. Onunla birlikte çalışıyor olmaktan ve bir hayali paylaşmaktan çok mutluyum.  Happy People’ın bizden sonra da sağlıklı şekilde yaşayacak kurumsal bir yapısı olması için çalışıyoruz en başından beri. Yetenekli kişilerle kendi ayakları üzerinde büyüyebilsin, uzun yıllar hayatta kalsın ve zamanı geldiğinde başka diyarlara yolculuk yapsın diyerek yaptık yatırımlarımızı.  Karşılığını da görüyoruz.. Türkiye’nin en başarılı bağımsız reklam ajanslarından biriyiz şu anda, ama hedefimiz iyi işlere imza atarak hem ülkemizde hem de global arenada daha da büyümek.”

Ergin Binyıldız (Happy People Project, Chief Creative Director) : “Ben konforlu alanlarda çok konforlu bir insan değilim galiba... Bulunduğum ajanslarda fikrin el üstünde tutulduğu, yaratıcılığın ajansa, çalışanlarına ve markalarına madden ve manen kazandırdığı ortamlar yaratmak için çalıştım. Ama misyonumu tamamladığım zaman da yenisini aramaya başladım. Alternatiflerim vardı. Sıfırdan bir şeyler başlatabilirdim. Sadece ajans ya da pozisyon değil, sektör ya da ülke de değiştirebilirdim. Konfor arayabilirdim. Ben, yine beni en çok heyecanlandıran fikrin ardına düştüm. Happy People bana heyecan veriyor. Ajansı, on küsur yıl önce hayatın en yoğun aktığı semtin kalbine kurduran vizyonerlik heyecan veriyor. Yaşar gibi sembol bir ismin ajansın mayasına kattığı 'stratejiden güç alan yaratıcılık' anlayışında, Orçun'un engellere kafayı takmadan ötesindeki hedefleri görme yetisi ve iştahında kendimi buluyorum. Lider kadronun enerjisi ve donanımını düşündüğüm zaman, "Böyle bir ekiple yapılmayanı yaparız" diyorum. Kendimi tekrar etmekten ve geçmişte yaşamaktan hoşlanmıyorum. Buraya da daha önce yaptıklarımın aynısını tekrarlamak ya da sadece nicel farkların peşinde koşmak için gelmedim. Bugüne kadar aklınıza gelebilecek bütün büyük yarışmaların jürilerinde bulundum. Son üç ajansımın uluslararası kreatif konseylerinde yer aldım. Ve yaratıcılık anlamında Türkiye'nin eksiği değil olsa olsa fazlası olduğuna dair zerre şüphem kalmadı. Ancak belki ilk defa bir Türk ajansı yaratıcılığıyla dünya arenasında fark yaratma hayalini kurmaya cesaret ediyor. Galiba en çok da buna heyecanlanıyorum. Evet, bu ajans markalarıyla ve yetenekleriyle gücünü tabi ki Türkiye'den alacak. Ama eğer gerçek potansiyelimizi hayata geçirirsek, etkisi Türkiye'yle asla sınırlı kalmayacak.”

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER