Hesaplanamayan Salgın Corona

İsmail Bayazıt
İsmail Bayazıt
  Nis.01, 2020, 14:49

Sevgili Brand Age okuru,

Dünyamız ve ülkemiz, son aylarda zor bir sınavdan geçiyor. Salgın boyutuna varan koronavirüs, Asya ve Avrupa ülkelerinin ardından ülkemizde de görüldü ve vaka sayısı günden güne artış gösteriyor. Hepimizi üzen bu salgında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; aileleri ve sevdiklerine başsağlığı, hastalananlara da bir an evvel acil şifalar diliyorum.

Geçtiğimiz ay itibarıyla ülkemize sıçrayan bu salgın, diğer ülkelerde olduğu gibi bizlerin de sosyal yaşantısına epey etki etti. Bizler de ilk vakanın açıklanmasının hemen ardından hızlıca önlemlerimizi alıp çalışanlarımızın ve sevdiklerimizin sağlığını düşünerek evden çalışma sistemine geçtik. Bu sayımız da 10 yıllık yayın geçmişimizde bu enteresan deneyimle çıkardığımız ilk sayımız oldu.

Salgın sosyal hayatlarımızın yanı sıra tüketim alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Ne zamana kadar süreceği belirsiz olan bu durum bizleri endişelendirdi ve deyim yerindeyse ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerektiğinin sinyallerini verdi. Satın alma tercihlerimiz kişisel bakım ve giyimlerimizden, hijyen ve gıdaya kaydı. Aynı şekilde mecra tüketim alışkanlarımız da outdoor, sinema ve radyodan TV ve internete yöneldi. Bu sayımızda global çapta yayınlanan veriler ışığında, salgının diğer ülkelerdeki sektörler ile medya ve reklam yatırımlarına dair etkisini inceledik. Ardından ülkemizde yayınlanan ilk verileri de değerlendirerek sorularımızı profesyonellere yönelttik. Fayda sağlayacağını umuyorum.

Reklam ajansları belki de salgın krizini en iyi yöneten ve evden çalışma sistemine en erken geçen yapılardandı. Elbette halihazırda pek çoğunun ofis dışında çalışma tecrübesi vardı ancak ilk kez tüm yapılar böyle bir durumla karşı karşıya kaldılar. Onlara hazırlık süreçlerini ve deneyimlerini sorduğumuz keyifli bir içerik hazırladık.

Marka yüzü ve marka temsilcileri ile birlikte, iş birliğinin arka planına dair gerçekleştirdiğimiz röportaj serimiz “Markanın Yüzü” köşemizde oyuncu Bensu Soral ile Clear iş birliğini ele aldık. Birlikteliğin detaylarına dair merak ettiklerimizi sizler için yönelttik.

Sporcular için spor kariyerlerinin sonrasındaki yaşamı planlamak, en az kariyerleri kadar önem taşıyor. Milli voleybolcumuz Özge Kırdar ile bu kapsamda kurduğu spor markası NineSet’i konuştuk.

Bu ay yine birbirinden keyifli röportajlar, ilham veren köşe yazıları, markalarından dünyasından haberler sayfalarımızda yer alıyor.

Salgının kontrol altına alınıp sokaklarda özgürce dolaştığımız, ajanslarımızda her sabah birbirimizle selamlaştığımız normal yaşantılarımıza dönerek, sevdiklerimize sarılacağımız günlerin bir an önce gelmesini umuyorum. Bunun için şimdilik hepimize evde kalmak düşüyor.

Hepinize keyifli okumalar ve sağlıklı günler diliyorum.

 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER