Hürriyet Emlak, İzmirli Depremzedelerin Kirasını Üstlenecek

İzmir depremi sonrası çadırlarda kalan depremzedelere destek olmak isteyen Hürriyet Emlak; Ahbap Derneği ve Bayraklı Belediyesi iş birliğiyle 20 ailenin tam 1 yıllık kira masrafını üstlenecek.

İzmir depremi sonrası çadırlarda kalan depremzedelere destek olmak isteyen Hürriyet Emlak; Ahbap Derneği ve Bayraklı Belediyesi iş birliğiyle 20 ailenin tam 1 yıllık kira masrafını üstlenecek.

İzmir’de yaşanan deprem sonrası başta kamu kurumlarının desteğiyle yaralar hızla sarılırken, özellikle markaların, sivil toplum kuruluşlarının ve yerel yönetimlerin çabası da bu dayanışmaya katkı sunuyor. Deprem sonrası yapılan arama kurtarma ve yardım çalışmalarının ardından, depremzedeler için kalıcı destekler sunmak isteyen Hürriyet Emlak, profesyoneli olduğu “İhtiyaca göre en doğru konutu bulma” noktasından yola çıkarak Ahbap Derneği ve Bayraklı Belediyesi iş birliğiyle harekete geçti. Buna göre Hürriyet Emlak, kalıcı deprem konutlarının ailelere teslim edilmesi beklenen 1 yıllık süre zarfında toplam 20 ailenin kira masraflarını tamamen üstlenecek. 

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari İşlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, 20 aileye 1 yıl süreyle kesintisiz kira desteğiyle attıkları adımın, daha büyük bir hareketin ilk adımı olması açısından örnek teşkil edeceğini söyledi. Tandoğan, “Hepimiz aynı çatı altındayız ve bu çatı altında hep birlikte iyileşeceğiz. Sıcak bir yuvanın aileler için önemini biliyoruz. En iyi bildiğimiz işi yaparak, mümkün olduğu kadar çok ailenin, kış koşulları ağırlaşmadan evlerine kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Markalara destek çağrısı

Desteğin mekanizmasını; “Ahbap Derneği ve Bayraklı Belediyesi ihtiyaç sahibi aileleri bulacak, bizim öncülüğümüzde bulunan evleri Belediyemiz deprem yönetmeliğine göre değerlendirip uygunluk verecek ve biz de kira masrafını üsteleneceğiz.” diye açıklayan Tandoğan; tüm markaları desteği büyütmeye çağırarak, “Biz Hürriyet Emlak olarak ilk adımı atıyoruz. Kış şartları ağırlaşmadan, mümkün olduğu kadar çok aileyi yeni evlerine kavuşturmak için bütün markaları da bu iyiliği büyütmeye davet ediyorum” diye konuştu. Tandoğan, toplum için yapılan iyilik hareketlerinde doğru paydaşların önemine dikkat çekerek; Ahbap Derneği, Haluk Levent ve depremden en çok etkilenen bölge olan Bayraklı Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Tüm ülke dayanışma örneği sergiliyor

Basın toplantısında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal, Türkiye’nin dört bir yanından gelen desteklerle Bayraklı’da aile sıcaklığında bir dayanışma örneği sergilendiğini söyledi. Dayanışmanın artarak süreceğine inandığını ifade eden Sandal, “Böyle bir ortamda bize güç veren herkese minnettarız. İlk günden itibaren Bayraklı Belediyesi olarak vatandaşlarımızın barınma, gıda, ısınma ve temizlik gibi temel ihtiyaçlarını eksiksiz karşılıyoruz. Kimin ne ihtiyacı varsa biz her zaman orada olacağız. Böylesine zor günlerde 20 depremzede ailemize kira desteğinde bulunmak üzere anlamlı bir proje üreterek, hayata geçirilmesine vesile olan başta Hürriyet Emlak ailesine, destekleriyle bize güç veren Ahbap Derneği'ne, ünlü sanatçımız Haluk Levent'e sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ahbap Derneği dayanışmanın merkezi olacak

Ahbap Derneği Genel Başkanı sanatçı Haluk Levent, Dernek olarak Türkiye’nin her yerinde iyilik için çalıştıklarını hatırlatarak, depremin olduğu ilk günden itibaren İzmir için de seferber olduklarını vurguladı. Dayanışmanın kalıcı çözümler için önemine değinen Levent, “Hürriyet Emlak bize depremzede ailelere kira desteğinde bulunmak istediği projesiyle geldi. Projeyi çok olumlu bulduk ve vakit kaybetmeden Bayraklı Belediyesi ile iletişime geçtik. Belediyemizin de katkılarıyla ihtiyaç sahibi ailelere hızlıca yeni yuvalar bulacağız” dedi. Levent, tüm aileler için konut bulunması adına, Hürriyet Emlak tarafından ilk adımı atılan projeye imkânı olan herkesin katkı sunması için çağrı yaptığını da sözlerine ekledi.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER