Klavye Zorbalığı

İsmail Bayazıt
İsmail Bayazıt
  Eyl.01, 2018, 14:21
Dijital dünyanın hayatımıza birbirimizle anında haberleşme, bilgiye daha hızlı erişim ve ürünler için global bir pazar oluşturma gibi getirdiği birçok fayda var. Ancak bunların yanı sıra bir o kadar da olumsuz durum söz konusu.

Dijital dünyanın hayatımıza birbirimizle anında haberleşme, bilgiye daha hızlı erişim ve ürünler için global bir pazar oluşturma gibi getirdiği birçok fayda var. Ancak bunların yanı sıra bir o kadar da olumsuz durum söz konusu.

Sevgili Brand Age okuru,

Bunlardan biri de siber şiddet, diğer bir tabirle siber zorbalık. Bu şiddet türü sosyal medyada fiziksel, cinsel ve psikolojik şekillerde yer buluyor. İnternet kullanımının günden güne artması bu durumu tetiklerken, akıllı telefonlar sayesinde internete erişimim kolaylaşması da bu duruma zemin hazırlıyor. Kişiler ya da gruplar, diğer internet kullanıcılarına dijital dünyayı dar ediyor. Önlem alınmadığı takdirde de geçtiğimiz yıllarda örneklerini gördüğümüz birçok vaka gibi ölüme sebebiyet verebiliyor. Her ne kadar toplumun farklı kesimlerinden gruplar ve markalar düzenledikleri kampanyalarla bu şiddetin son bulması gerektiğine dikkat çekse de hemen her gün farklı örnekleriyle karşılaşmaya devam ediyoruz. Biz de bu ayki sayımızda bu şiddetin farklı tanımları ışığında ne denli tehlikeli olduğunu ele aldık ve hem şiddet mağduru hem de profesyonel isimlere bu konuda neler yapılması gerektiğini sorduk. Özellikle ebeveynlerin muhakkak incelemesi gerekiyor.

İş dünyasının birbirinden önemli simalarıyla yaptığımız söyleşilerde bu ay ‘’Online Yöneticiler’’ başlıklı röportaj dizimizde; sosyal medyanın belki de en eğlenceli, cesur ve sevilen iş lideri Nevzat Aydın ile sosyal medya serüvenini konuştuk. Özellikle geride bıraktığımız Dünya Kupası döneminde zaman zaman karşılaşmalardan daha popüler hale gelen Aydın, bize sosyal medya hesaplarını hem kendi kullanım şeklini anlattı, hem de her liderin bu platformlarda dikkat etmesi gereken bazı noktalar hakkında tüyolar verdi.

Teknolojiye dünyanın gelişmiş ülkelerinin verdiği önem ortada. Teknolojik okur yazarlık da giderek yeni bir eğitim biçimi olarak öne çıkarken Türkiye’nin teknolojiyi odağına alan ilk eğitim kurumu Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink) Kurucusu ve CEO’su Zeynep Dereli, bizlere eğitim sistemimizin eksiklerini ve ivedilikle yapılması gerekenleri anlattı.

Geçtiğimiz ay yalnızca markaların değil, hepimizin gündemini büyük ölçüde kur artışı oluşturdu. Yediğimizden içtiğimize hayatımızı hemen her noktada etkileyen bu gelişme, eğlence sektörünün de korkulu rüyası. Kur artışı ne yazık ki ülkemize getirmek istenilen dünya starları için büyük bir engel. Biletix Genel Müdürü Kemal Erdine ile hem eğlence sektörünün mevcut durumunu hem de marka etkinlikler ortaya çıkarabilmemiz için yapılması gerekenleri konuştuk.

Bu ay sizlerle paylaşmak istediğimiz bir heyecanımız bulunuyor. 99 Francs filmiyle tanıdığımız, reklam sektörünün aykırı ve sivri dilli reklam yazarı Octave Parango, köşe yazarlarımız arasına katıldı. Parango markaların kampanyalarında yaptığı güncel hataları ve reklam klişelerini her ay kaleme almak üzere sayfalarımızda bizlerle olacak.

Adba International’ın her ay bize özel hazırladığı Marka Derbileri analizinde bu ay sigorta sektörünün kıyasıya rekabet eden iki markası Anadolu Sigorta ve Aksigorta’nın sosyal medya performansını inceledik.

Yine ilham veren köşe yazıları ve markaların dünyasından gelişmeler sayfalarımızda yer alıyor.

Dijital dünyayı seven okurlarımız için Turkcell Dergilik ve Türk Telekom e-dergi’de de olduğu- muzu hatırlatarak keyifli okumalar diliyorum. 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER