Madrid Kintsugi*

Ahmet Terzioğlu
Ahmet Terzioğlu
  Kas.13, 2023, 09:27
“Bugün sabah yapılan resmi bir açıklamayla Madrid’in iki dev kulübünün daha güçlü bir yapı için birleştiği duyuruldu.”

“Bugün sabah yapılan resmi bir açıklamayla Madrid’in iki dev kulübünün daha güçlü bir yapı için birleştiği duyuruldu.”

“Maçlarını Estadio Metropolitano’da oynayan 120 yıllık Atletico Madrid ile maçlarını Santiago Bernabeu'da oynayan ve 121 yıl önce kurulan Real Madrid, FC Madrid olarak yoluna devam ediyor.

 Ortak renkleri beyaz olan iki kulübün birleşme sonrasında beyaz forma giymesi beklenirken, Bernabéu’nun hem yeni yenilenmiş olması hem de 83 bin 186 kişilik kapasitesi sebebiyle kulüplerin ortak yeni stadı olarak tercih edildiği yetkililer tarafından bildirildi.

 Ortaya çıkan yeni takımın, Brezilya Milli Takımı’nın başına geçene kadar Ancelotti tarafından yönetileceği, bu geçiş sürecinde ise Simeone’nin Ancelotti’yle birlikte eş teknik direktör görevini yürüteceği şimdilik söylenti olarak dolanıyor.


Real Madrid’in bugüne kadar 127 lokal ve global şampiyonluğu bulunuyor. Şampiyonluklara detaylı olarak baktığımızda 35 LaLiga şampiyonluğu; 14 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Kupası, 5 Süper Kupa; 5 Kulüpler Dünya Kupası, Madrid’in müthiş zengin müzesinde öne çıkan kupalar arasında yer alıyor.

Atletico Madrid müzesinde ise durum şöyle; 11 LaLiga; 1 Kupa Galipleri Kupası, 3 UEFA Avrupa Ligi, 3 Süper Kupa. Madrid’in diğer efsanesinin ise toplamda 34 kupası bulunuyor.

Önümüzdeki günlerde kadroda yer alacak oyuncuların da netleşeceği ve takımın hem teknik hem taktik kararlarının Ancelotti ile Simone tarafından kararlaştırılacağı açıklanırken; birleşmenin devre arasına, yani ocak ayına denk getirileceği söyleniyor. İki takımdaki oyuncu sayısı göz önüne alındığında birleşme sürecinin altyapı ve as kadrolara nasıl yansıyacağı büyük bir merak konusu olarak gündemdeki yerini koruyor.

Hâlâ devam eden ligde 1. sırada yer alan Real Madrid'in 28, 3. sırada yer alan Atletico Madrid'in ise 25 puanı var. Güç birleştirme projesi kapsamında iki takımın puanlarının toplanacağı ve FC Madrid'in yoluna 53 puan ile yine lider olarak devam etmesi bekleniyor. Puan toplanma iddiasına tepkiler devam ederken; sürecin detaylarına ilişkin bilgilerin İspanya Futbol Federasyonu tarafından devre arasında netleştirilmesi bekleniyor.


Takımların yüzlerce yıllık tarihini yazan, terlettikleri formalarla efsanelere imza atan isimlerin bu konuda ne düşüneceği ise merak konusu. Çünkü çoğuna artık bunu sorma imkânımız yok. Hayatta olan isimler ise sessizliklerini koruyor. 

Real Madrid stadına adını veren Bernabeu’nun, FIFA’nın her yıl atılan en iyi gole verdiği ödülde adı ölümsüzleşen Macar efsanesi Puskas’ın ya da kulübün pek çok farklı kademesinde görev yapmış olan Alfredo Di Stéfano’nun ruhu FC Madrid’e dair soru işaretlerini kafamızda dolandırmaya devam edecek. Zidane, Modric, Raul ve Ronaldo gibi isimler ise konuya dair açıklama yapmadılar. Atletico Madrid cephesinde de konuya dair resmî açıklama dışında sessizlik sürüyor. 173 golle yaşayan bir efsaneye dönüşen ve İspanya Milli Takımıyla da müthiş başarılara imza atan Luis Aragonés’in ne düşündüğünü asla bilemeyeceğiz… Diğer yandan Adelardo Rodríguez’in ya da Gabi, Torres, Godin gibi isimlerin bu konu hakkında ne düşündüğünün yakın zamanda bir şekilde basına yansıyacağı düşünülüyor.

FC Madrid gelişmesi taraftar arasında şok etkisi yaratırken, futbol dünyasında büyük tartışmalar başlattı. Akıllardaki en büyük soru şu: Sıra kimde?”

* Bu kâbus fikrini bana bir LinkedIn postuyla veren Vasanth Seshadri'ye teşekkürler.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER