Markalardan salgınla mücadele bağışları

Koronavirüs salgınıyla mücadele adına birçok marka, sağlık çalışanları ve yardıma muhtaç insanlar için bağış yaptı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele adına birçok marka, sağlık çalışanları ve yardıma muhtaç insanlar için bağış yaptı.


Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından markalar, nakdi yardım yaparak ya da ellerindeki ürünleri/hizmetleri ücretsiz bir şekilde sunarak sağlık çalışanlarına ve yardıma muhtaç insanlara el uzattı. Globalde ve yerelde bu yardım çağrısına katılan markaları sizler için derledik.

Yardımda bulunan markaların listesi;

Yemeksepeti

Nevzat Aydın, sosyal medyada yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan doktor ve personelin ihtiyacı olan ekipmanın temininde kullanılmak üzere 1.000.000 TL bağışladığını duyurdu.

Getir

Nazım Salur, sosyal medyada yaptığı açıklamaya göre 50 ihtiyaç sahibine 300 bin gıda kolisini İstanbul Valiliği organizasyonunda dağıtacaklarını ve bu kampanyaya ilk katkıyı da 1.5 Milyon TL değerinde 10 bin koli ile Getir’in yaptığını duyurdu.

Tesla- Elon Musk

Elon Musk, elinde bulunan FDA onaylı suni solunum cihazlarını Tesla’nın teslimat bölgelerinde yer alan hastanelere ücretsiz bir şekilde dağıtacağını açıkladı.

Coca Cola

Globalde 120 milyon doların üzerinde bağış yapan Coca Cola, Türkiye dahil tüm sağlık çalışanları için tıbbi malzeme ve içecek yardımı, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapacağını duyurdu.

Karaca

Karaca Grup, koronavirüs salgını kapsamında devlet hastanelerinin yoğun bakım ünitelerindeki yetişkin yatakları için çarşaf ve yastık kılıfı yaptırarak destekte bulundu.

Koç –Divan Grubu

Koç Grubu, bünyesinde bulunan Divan İstanbul ve Divan İstanbul City otellerini sağlık çalışanlarının hizmetine açtığını duyurdu.

Sabancı Topluluğu

Sabancı Topluluğu, Sağlık Bakanlığı’na Covid-19 ile mücadele için 150 bin adet tanı kiti ve Covid-19 aşı ve serumunun geliştirilmesi için yapılan çalışmalarda kullanılmak üzere 1.7 milyon lira bağış yaptı.

Anadolu Efes ve Ahbap

Anadolu Efes, salgın nedeniyle hizmet veremeyen eğlence ve yeme içme sektöründeki iş ortaklarının çalışanlarının yanında olmak için 1 milyon TL’lik kaynak ayırdığını duyurdu. Şirket, ihtiyaç sahibi sektör emekçilerinin belirlenmesi ve desteklerin en doğru kişilere ulaştırılması için sanatçı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile iş birliği yaptı.

Unilever Türkiye

İhtiyaç sahiplerine globalde 100 milyon Avro bağışlayan Unilever, yerelde ise Sağlık Bakanlığı’na 230 ton Domestos bağışı yaptı.

Amazon Türkiye

Amazon Türkiye, Türkiye’ye 3,5 milyon TL bağış yaptı.

LEGO

LEGO, ihtiyaç sahibi çocuklara 50 milyon Dolar bağışlayacağını duyurdu. Bağışın tamamı Education Cannot Wait (ECW) Kuruluşu, LEGO Vakfı ortaklarına ve hayır kuruluşu ortaklarına dağıtılacak.

Shell

Shell & Turcas, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın bünyesindeki sağlık çalışanları, ambulanslar ve diğer araçların kullanımı için bakanlığın uygun gördüğü şekilde dağıtılmak üzere 5 milyon TL değerinde akaryakıt desteği sağladı.

Opet

OPET, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na 3 milyon TL tutarındaki bağışla katkı sağladı.

Sahibinden.com

Sahibinden.com, sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarının karşılanması için Devlet Üniversitesi Hastanelerine 2 Milyon TL bağış yaptı.

Fenerbahçe SK

Fenerbahçe SK, İstanbul Valiliği ve Getir'in başlattığı kampanyaya, A takım futbolcularının aralarında 5 milyon TL toplayarak destek vereceğini duyurdu.

Albaraka Türk

Albaraka Türk, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon TL tutarında katkı sağladı.

QNB Finansbank

QNB Finansbank, sağlık sistemi içerisinde oluşan ihtiyaçların karşılanmasına destek olmak üzere 10 milyon TL ayırdı.

Türkiye Finans

Türkiye Finans, sağlık çalışanı olan müşterilerinin mevcut finansman ödemelerini ek bir kâr payı olmadan 6 ay erteleme kararı aldı. Sağlık destek paketi kapsamında ise İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne 10 bin adet koruyucu tulum bağışında bulundu.

Garanti BBVA

Garanti BBVA, salgınla mücadelenin en yoğun şekilde sürdürüldüğü devlet üniversitesi hastanelerinin acil ihtiyaç duyduğu teçhizat eksiklerini karşılamak amacıyla, 10 milyon TL tutarında bir fon ayırdı. 

TİM

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 61 İhracatçı Birliği ile Milli Dayanışma Kampanyası’na 15 Milyon TL’lik destek verdi.

LG

LG’nin Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası’na bulunduğu bağış kapsamında; LG Buzdolapları, LG TV’ler ve LG Çamaşır Makinelerinin yanı sıra, ateş ölçerler, tansiyon cihazları, tek kullanımlık koruyucu tulumlar da yer alıyor.

Henkel

Dünya Sağlık Örgütü / Birleşmiş Milletler Vakfı COVID-19 fonuna ve seçilmiş organizasyonlara 2 milyon Euro değerinde bağış yaptı. 5 milyon adet de kişisel ve ev hijyen ürünü bağışladı.

Vakıfbank

Vakıfbank, Milli Dayanışma Kampanyası’na 50 milyon TL’lik destekte bulundu.

TİSK

TİSK', "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 20 milyon TL ile destek oldu.

Kuveyt Türk

Kuveyt Türk Finans Grubu, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına 20 milyon TL bağış yaptı.

Halkbank

Halkbank, Milli Dayanışma Kampanyası’na 56 milyon TL ile destek oldu.

Doğuş Çay

Doğuş Çay, “Milli Dayanışma Kampanyası” kapsamında 1 milyon TL bağışta bulundu.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Milli Dayanışma Kampanyası’na 2 milyon TL bağıştı.

M•A•C

M•A•C Cosmetics, temel ihtiyaç ve hizmetlere yönelik faaliyet gösteren organizasyonları desteklediği VIVA GLAM kampanyasıyla toplam 250 kuruluşa COVID-19’a karşı temel ihtiyaç hizmetlerini devam ettirebilmeleri için 10 milyon dolar bağışladı.

Pirelli

Pirelli, “2021 Pirelli Takvimi”ni iptal ederek koronavirüsle mücadele için 100,000 Euro bağışta bulundu.

Aksa

Kazancı Holding çatısı altında faaliyet gösteren Aksa Grup Şirketleri, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na 5 milyon lira tutarında bağışta bulundu.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER