Orkid bir kez daha "Okula Devam" diyor

Orkid ve TOÇEV iş birliği ile kız öğrencilerin özgüvenli bir şekilde okula devam edebilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Okula Devam” projesi ikinci yılına başlıyor.

Orkid ve TOÇEV iş birliği ile kız öğrencilerin özgüvenli bir şekilde okula devam edebilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Okula Devam” projesi ikinci yılına başlıyor.

Orkid, geçen yıl TOÇEV iş birliğiyle hayata geçirdiği “Okula Devam” kampanyasının ikinci yılına başlıyor. Okula Devam projesi kapsamında 27 Şubat-27 Mart tarihleri arasında katılımcı mağazalardan* satın alınacak her bir Orkid paketi, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kız öğrencilerine ped bağışı olarak geri dönecek.


Geçen yıl, Türkiye’nin farklı noktalarında on binlerce genç kıza ped bağışlayıp genç kızların eğitim ve sosyal hayatlarına devam edebilmelerini destekleyen Orkid, bu yıl da TOÇEV aracılığıyla 7 bölgedeki kız öğrencilere ulaşarak projeye devam edecek. Ayrıca, TOÇEV aracılığıyla hijyen eğitimlerinin de verileceği okullarda, genç kızlar ergenlik dönemi hakkında bilgilenecek.


“Okula Devam” Edememek, Kızların Özgüvenlerini de Etkiliyor

Orkid’in geçen yıl First Xsights Araştırma Şirketi ile Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğretmenleriyle gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre; her 10 kız öğrenciden biri, ailesinin ekonomik durumları nedeniyle hijyenik pede ulaşamıyor ve bu yüzden okula devam edemiyor. Hijyenik pede ulaşamadıkları için hijyenik olmayan alternatiflere yönelen kız öğrenciler, özgüven düşüklüğü nedeniyle okullarının yanı sıra arkadaşlarından ve sosyal çevrelerinden uzak kalıyor.


Proje hakkında konuşan Kadın Bakım Kategorisi Marka İletişim Müdürü Tunahan Kafa “Kadınların ve genç kızların güçlenmesi ve daha özgüvenli olmasını destekleyen bir marka olarak, eğitim hayatının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Sadece eğitim anlamında değil, sosyal ve çevresel anlamda da okul hayatının kesintisiz olabilmesi büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar Türkiye’de her 10 kız öğrenciden birinin hijyenik ped alamadığı için okula devam edemediğini ortaya koyuyor. Okuluna devam edemeyen genç kızlar sadece derslerinden değil, spor ve sanat, sosyal ilişkiler gibi hayatın birçok alanından da mahrum kalıyor. Biz de genç kızların özgüvenli birer birey olarak yetişebilmeleri için hayata geçirdiğimiz Okula Devam projesi ile hem bu konuyla ilgili farkındalık yaratmak, hem de bağış kampanyamızla kızların eğitim hayatlarına devam edebilmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun; “TOÇEV olarak 25 yılı aşkın süredir “Okumak her çocuğun hakkıdır” mottosu ile çalışıyoruz. Bugün Türkiye genelinde yedi milyon çocuğa dokunarak maddi ve manevi destek olmaya devam ediyoruz. En büyük hedefimiz çocuklarımızın güçlü, kendine inanan ve güvenen, özgüveni yüksek çocuklar olarak yetişmelerini sağlamak. Bu konuda eğitim hayatlarını desteklemenin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Orkid ile ikinci yılına başladığımız Okula Devam projesi bu anlamda bizim için çok büyük önem taşıyor. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz milyonlarca ped bağışına ve hijyen eğitimlerine devam etmek, projemizi daha fazla kişiye, sürdürülebilir bir şekilde ulaştırmak çok değerli. Bu projeyle kızlarımıza okula devam edebilmeleri için hijyenik pedleri ulaştırırken bir yandan da kişisel hijyenlerini destekleyecek eğitimler vereceğiz. İnanıyorum ki Okula Devam projesi ile toplumda farkındalığı arttırırken aynı zamanda kızlarımızın hayatlarında olumlu izler bırakacağız” şeklinde konuştu.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER