Plüton’dan Gelen Uzay Adamı

Ahmet Terzioğlu
Ahmet Terzioğlu
  Tem.21, 2022, 09:12
Bu saçma başlık nerden geliyor oradan başlayalım. Sid Sheinberg'in Steven Spielberg'e (CC’de Bob Zemeckis de var) attığı şirket içi bir memorandum'dan.

Bu saçma başlık nerden geliyor oradan başlayalım. Sid Sheinberg'in Steven Spielberg'e (CC’de Bob Zemeckis de var) attığı şirket içi bir memorandum'dan.

Geleceğe Dönüş filminin isminin Geleceğe Dönüş değil de ne olması gerektiğine dair bir iç tartışmanın sonuçlarından biri yazımızın garip başlığı…

Bazı fikirlerin acayip yorumlardan, zorlu koşullardan, birçok saçmalık ve değişiklikten kurtulduktan sonra “rağmenler” diyarından çıkıp hayata geçtiklerinde muhteşem sonuçlar doğurduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm bu engelleri iyi bir fikir oldukları için herkesin onlara inanması ve destek olması sayesinde aşıyorlar. Geleceğe Dönüş de bu abuk subuk yorumu aştı ve bir klasiğe dönüştü. Haziran ayı içerisinde Cannes Lions’ta 826 aslan dağıtıldı. Bazı fikirler birden fazla ve farklı metal değerlerinde aslana değer görüldü. Bazı fikirler ise sadece kısa listeye kaldılar. Ancak tüm bu farklılıklara rağmen hepsinin bir ortak noktası vardı: Plüton’dan Gelen Uzay Adam’ından kurtulmuşlardı.

Gelin, minik bir seçki ile Cannes Lions’un ruhunu belirleyen fikirlere bakalım.

1. The Breakaway

Her tarafta metaverse tartışılırken sessiz sedasız sporun özgürleştirici gücünü bize gösteren bu iş, teknolojik olduğu kadar şiirsel. Mahkumlar, Zwift (indoor bisiklet uygulaması) ile bisiklet kullanıyorlar. Online olarak başka insanlarla yarışıyorlar. Kapalı kaldıkları dört duvarın dışına çıkıyorlar… Kaçıyorlar. Spor bizi gündelik hayatın stresinden ve kaosundan kurtarıyor. Alelade bir hikâye ile bunu bu kadar güçlü anlatamazlardı. Bu arada kaç satır oldu hiç metaverse demedik.


2. 
Rejected Ales

Bir ürünün kusursuzlaşma sürecindeki titizliği ve ürünün ne kadar kaliteli olduğu anlatmak için tüm prototipleri tüketicilere sunsak ve aslında ürünümüzün ne kadar harika olduğunu her aşamada herkese göstersek… Olmamış denen şeylerin olduğunu, şiirsel isimler, harika metinler ve mükemmel bir “hamlıktaki” paketlerle anlatsak. Case, her şeyin ötesinde bambaşka bir muazzamlıkta olsa… Ha bu arada final ürünümüz bir ödül kazansa ve aynı yarışmada satışa sunmadığımız prototiplerimizden biri 2. olsa… D&AD’de coşan bu iş, Cannes’da umduğunu bulamadı ama hepimize bir hikâye nasıl anlatılır dersi verdi.


3. 
Heinz Hot Dog Pact

Sosis 8’li (wiener) satılırken, hot dog ekmeği 10’lu satılıyorsa ortada bir eşitsizlik vardır. Hot dog’ları lezzetlendiren Heinz bun çözmeye karar verir ve çözer… Rethink, ketçap felsefesi yapmaya devam ediyor. Hiç uzatmadan yılın en iyilerinden.


4. 
Bad Movie Index

Bir streaming servisi olan IMDB ve Rotten Tomatoes, reytinglerine göre fiyatlarını düzenler. Sinema zevki fiyatlara yansısa bizde neler olur acaba? Merak ediyorsanız bu işin case’ine kesin bakın.


5. 
The Fresh System

Dolapta bozulan sebze ve meyveler en büyük sorunlardan biri. Hele bir de fazla alıp tüketemediğimizde dünyaya ve bütçemize büyük zarar veriyoruz. Sebze ve meyveler yapılarındaki etileni açığa çıkardıkları için bozuluyor. Bazı sebze ve meyveler etilen salgılarken bazıları emiyor… Onları bir araya getirip nötralize etsek… Sebzeler ve meyveler kurtulsa. Bunu bir periyodik cetvel hâline getirsek ve herkes kullansa. Bilim hikâye anlatırken ayrı bir keyif veriyor.

Plüton’dan Gelen Uzay Adamı kadar garip fikirler, kötü yorumları aştıklarında dünyaya bakış açınız değiştiriyor. “Vay be”den ziyade “nasıl yani” dediğimiz bir Cannes Lions sindirme süreci geçirmemiz dileğiyle

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER