Ramazan'da çevrim içi alışveriş talebi arttı

Criteo, Ramazan ayına özel, tüketici alışveriş tercihleri araştırmasını gerçekleştirdi.

Criteo, Ramazan ayına özel, tüketici alışveriş tercihleri araştırmasını gerçekleştirdi.


Criteo, tüketici alışveriş tercihleri araştırmasını, 1,047 kişiyle Ramazan ayında,  gerçekleştirdi. Yapılan araştırmada, koronavirüs salgının başlangıcına kıyasla, katılımcıların %61'inin çevrim içi platformlar üzerinden daha çok alışveriş yaptığı gözlemlendi. Koronavirüs salgını sebebiyle tüketicilerin nakit para yerine kredi kartı, mobil cüzdan ve diğer elektronik ödeme yöntemlerini tercih ettiğini gösteren araştırmada, banka ziyaretlerinde de %83 oranında bir azalma görüldü.

 

Katılımcıların, Ramazan dönemi ve sonrasındaki bir kaç ayda da market, bakım, elektronik, güzellik, oyuncak ve eve yemek servisleri kategorilerinde daha sıklıkta çevrim içi alışveriş ve harcama yapacakları analiz edildi. %50'den fazla katılımcının Ramazan Bayramı hediyelerini de çevrim içi platformlardan satın almayı planladığını gösteren araştırmada,  25-38 yaş aralığındaki tüketicilerin hediyeleri için 600 TL bütçe ayırmayı planladığı gözlemlendi. Türkiye'de çevrim içi platformlarda en çok tercih edilen hediye kategorileri ise giyim, parfüm, bakım ve güzellik ürünleri.

 

Gelişen Pazarlar (Türkiye, Doğu Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika) Bölge Direktörü Murat Kalafat; Koronavirüs’ün etkilerini her alanda hissettiğimiz bu günleri hep birlikte yaşamaktayız. Bir çok sektörün çevrimiçi platformlara yöneldiği bu günlerde dijital ödeme yöntemine geçişimizde kaçınılmaz oldu. Yaptığımız araştırmada, nakidin yerini kredi kartı, mobil cüzdan ve diğer elektronik ödeme yöntemlerine bıraktığını görüyoruz. Türkiye geleneksel olarak nakit para kullanımını tercih eden bir ülke olmasına rağmen, güvenlik ve hijyen koşulları nedeniyle dijital ödeme yöntemlerini kullanmaya başladı. Tüketicilerin Koronavirüs yayılacağı endişesi ile nakit para kullanımını tercih etmemesi, yalnızca ticarette değil aynı zamanda dijital finans tekliflerinde de büyük bir etki yaratacak. Dijital ödemelerin bu şekilde benimsenmesi, geri dönüşü olmayan ve pandemi sonrasında da devam edecek kültürel bir değişime neden oluyor. Artık şirketler, uzun vadede değişen ödeme yöntemlerinin tüketici davranışları üzerindeki etkisini incelemeli.'' dedi.

 

Nakit yerine kredi kartı, mobil cüzdan ve diğer elektronik ödeme yöntemlerine talep

Koronavirüs endişesiyle tüketiciler, alışverişlerinde nakit ödeme opsiyonunun olmasına rağmen temassız ödeme yöntemlerini tercih ediyor. Güzellik, bakım, oyun, oyuncak, elektronik, giyim, aksesuar, dekorasyon, taksi ve yemek servisleri kategorilerinde yapılan alışverişlerin %75'inin kredi kartı ile yapıldığı gözlemlendi. Mobil cüzdan ve diğer elektronik ödeme yöntemlerinde ise bu oran %67.

 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER