Reklamcılardan Kristal Elma'ya Çalışma Koşulları Tepkisi

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenecek Kristal Elma için yarışma tarafından yapılan son başvuru tarihi paylaşımında belirtilen

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenecek Kristal Elma için yarışma tarafından yapılan son başvuru tarihi paylaşımında belirtilen "Gerekirse sabahlarız" söylemi, reklam sektörü çalışanlarının tepkisini topladı.

Reklamcılar Derneği tarafından her yıl düzenlenerek reklam sektöründeki kişi ve kurumların, çeşitli dallardaki çalışmalarını ödüllendiren Kristal Elma, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım sebebiyle sektör çalışanlarının eleştirisini topladı. Çalışanlar, son başvuru tarihinin duyurusu için yapılan paylaşımda yer alan "Gerekirse sabahlarız" ifadesini eleştirerek; yoğun mesai ve kötü çalışma koşullarının bizzat sektörün derneği tarafından normalleştirilmesine tepki gösterdi.

Yarışma, tepkilerin ardından ilgili ifadenin bulunduğu içeriği kaldırarak eleştirileri haklı bulduğunu belirttiği ve son başvuru tarihini değiştirdiği yeni bir paylaşım yaptı. Organizasyonun güncellenen paylaşımında son başvuru tarihini 19 Ağustos Cuma gününden 22 Ağustos Pazartesi gününe taşıması, bu defa da çalışanların hafta sonu mesaisi yapmak zorunda oldukları için "özrünüz kabahatinizden büyük" eleştirisine maruz kaldı. 

Diğer yandan gençlerin maddi/manevi kötü çalışma koşullarından ötürü reklamcılığa artık ilgi duymaması, mevcut reklamcıların ise aynı gerekçeyle markalara göç etmesi sebebiyle sektörün son yıllardaki kan kaybına dikkat çekildi ve çalışanların haklarının gözetileceği yeni bir dernek veya sendika kurulması yönünde çağrılar yapıldı.


Organizasyon tarafından yapılan güncellenmiş paylaşım ise şu şekilde:



 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER