Socrates Dergi, Türk Futbol Tarihinin İkonlarından Dinyakos'u Günümüze Taşıdı

Socrates Dergi, Türk futbol tarihinin efsane oyuncularının bile almak için sıra beklediği el yapımı futbol ayakkabısı Dinyakos'u geri getirmek için bir kampanya yarattı.

Socrates Dergi, Türk futbol tarihinin efsane oyuncularının bile almak için sıra beklediği el yapımı futbol ayakkabısı Dinyakos'u geri getirmek için bir kampanya yarattı.

Türk futbol tarihinin efsane oyuncularının bile almak için sıra beklediği el yapımı futbol ayakkabısı Dinyakos, 1950’li yıllardan itibaren Türkiye’nin her bir köşesinden ve hatta Avrupa’da oynayan oyuncularımızdan dahi talep görüyordu. 1980’li yıllarda ithalatın serbest bırakılmasıyla piyasa yabancı marka ayakkabıların egemenliği altına girdi. Rekabete dayanamayan Dinyakos markası, böylelikle tarihteki yerini almış oldu. Socrates Dergi, unutulmakta olan Dinyakos efsanesini geri getirmek için bir kampanya yarattı.

DİNYAKOS 2.0

Dinyakos'u dijital çağda doğan yeni nesil futbolseverlere anlatmak için son Dinyakos ustası İbrahin Yöney'in verdiği bilgiler ışığında, yeni nesil bir dijital tasarımcı ile FIFA 21'de giyilebilen Dinyakos 2.0 yaması yaratıldı. Markanın tarihçesi ve yeniden tasarım sürecinden görüntülerin yer aldığı film ile kampanya yayına girdi.

TARİH İLE TEKNOLOJİNİN BULUŞMASI

Oyuna yüklenebilen Dinyakos 2.0 yaması ve yükleme kılavuzu https://socratesdergi.com/dinyakos20/ adresinden yayına girdi. Markanın nostaljik dokusuna vurgu yaparak tasarlanan web sitesinde ayrıca Dinyakos’un tarihinden bilgiler ve nostaljik fotoğraflar yer aldı.

MARKANIN YENİDEN DOĞUŞU

Türk futbol tarihinin en ünlü yerel krampon markası olma özelliğini taşıyan fakat bir marka kimliği bulunmayan futbol ayakkabısı Dinyakos için tüm hatlarıyla çağdaş bir markada olan her şeyi kapsayan yeni bir marka kimliği yaratıldı. Markanın ses tonunu belirlemek için hayattaki Son Dinyakos ustası İbrahim Yöney, Türk Futbol Tarihi araştırmacısı-yazar Fethi Aytuna ve Tarih Vakfı’ndan alınan bilgilerden yararlanıldı. 

RETRO STORYLER

Faaliyette olduğu yıllarda reklamı yazılmayan Dinyakos markası için 50'li yılların retro reklamları stilinde, 5’i gerçek tarihi olaylara dayanan, 1’i ise kampanyanın FIFA modunu duyuran 6 adet ilan hazırlandı. Uzun metinlerde o dönem kullanılan dile uygun eski kelimelere yer verildi. Kurgu hikâyeler bazen o tarihi olayı yaşayan, bazen de tarihe tanıklık eden kahramanın gözünden esprili bir şekilde anlatıldı. 

SOCRATES STÜDYO

Eski ile yeninin, gerçeklik ile dijitalin bir araya geldiği kampanya Socrates Stüdyo’nun sevilen programı Oyna Devam’da Mehmet Demirkol ve Kaan Kural ile izleyicilere tanıtıldı. 


Proje Künyesi:

Reklamveren: Socrates Dergi
Ajans: 4129Grey
CEO&CCO: Alemşah Öztürk
ECD: Sami Basut
Kreatif Direktör: Ahmet Terzioğlu
Yaratıcı Ekip: İpek Şurdum, Gürkan Akkurt, Bilal Öztaş
Yaratıcı Stratejist: Zeynep Özdoğan
Ayakkabı Tasarımcısı: @georgiy00865462
Operasyon Direktörü: Yaşar Eser
Motion Designer: Mahmut Kalyoncu
Prodüksiyon: GoGo Project
Yönetmen: Anıl Tokur
Proje Direktörü: Aslı Ergüzel
Yazılım Geliştirme: Günay Sert

 

 

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER