Threads Türkiye'de 43 Milyonun Üzerinde Ziyaretçiye Ulaştı

Meta, beklendiği gibi geçtiğimiz günlerde yeni Twitter rakibi Threads’i görücüye çıkardı. Kısa sürede dünya genelinde hızla yayılan uygulamaya Türkiye’deki kullanıcıların ilgisi de büyük oldu.

Meta, beklendiği gibi geçtiğimiz günlerde yeni Twitter rakibi Threads’i görücüye çıkardı. Kısa sürede dünya genelinde hızla yayılan uygulamaya Türkiye’deki kullanıcıların ilgisi de büyük oldu.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki rekabette Threads dönemi başladı. Twitter bir yandan aktif kullanıcı sayısını artırıp reklam gelirlerindeki payını artırmaya çalışırken karşısına oldukça ciddi bir rakip çıktı: Threads.

Threads, gücünü Instagram’dan ve dolayısıyla Meta’nın veritabanından aldığından kullanıcıları toplamakta hiç zorlanmadı. Açıldığı ilk gün milyonlarca yeni kullanıcı kazanan Threads, son olarak pazartesi günü Zuckerberg’in paylaştığı verilere göre sadece 5 günde 100 milyon kullanıcıya ulaştı. 100 milyona iki ayda ulaşan ChatGPT’yi dahi geride bırakan ve bunu 5 günde başaran Threads böylece alanında dünyanın en hızlı büyüyen platformu oldu.

Gemius Audience’ın verilerine göre Threads’e olan ilgi Türkiye’de de kendisini gösterdi. 5-9 Temmuz tarih aralığını mercek altına alan raporda, platformun 4.8 milyon gerçek kullanıcıya dokunabildiği dikkat çekerken; aynı süre zarfında 43,6 milyon ziyaretçiyi ağırladığı görülüyor.

Henüz bir web arayüzü bulunmadığından bu veriler sadece Google Play Store ve App Store üzerinden indirilen Threads uygulamasıyla sınırlı.

Dikkat çeken bir başka veri de platformda geçirilen süreyle ilgili. Bu tarih aralığında Threads’e giren kullanıcılar ortalama 27 dakikasını platforma ayırmayı tercih etti.

Twitter’ın tek rakibi elbette Threads değil. Türkiye’de çok bilinmese de Mastodon, Bluesky, Truth Social ve T2 gibi gün geçtikçe kullanıcı sayısını artıran platformlar da var. Ancak hepsi Threads’in açık ara gerisinde.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER