Ülker 5 yılda 14 bin çocuğu sanat ile buluşturdu

MARKALARIN SPONSORLUĞUNDA; GELİŞEN SANAT

ÜLKEMİZİN GELİŞİMİ İÇİN SANATIN VE SANATÇININ DESTEKLENMESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR.  BUNUN BİLİNCİNDE OLAN MARKALAR BU YÖNDE ADIMLAR ATIYOR. MÜZİKTEN SİNEMAYA, TİYATRODAN BALEYE KADAR BİRÇOK SANAT DALINA DESTEK VERİYOR. BÖYLELİKLE HEM MARKA İMAJINI GÜÇLENDİRİYOR HEM DE TÜKETİCİLER ÜZERİNDE FARKINDALIK YARATIYOR.

sanat

Sponsorluk; kurum ve kuruluşların marka değerin artırmak ve sosyal sorumluluk çerçevesinde seçilen bir faaliyetin desteklenmesi olarak tanımlanıyor. Sponsorluk faaliyetleri, geçmişte sanat koruculuğu ile başlamış. Krallar, hükümdarlar, soylu ve varlıklı aileler yaşadıkları toplumda ünlerini artırmak için yetenekli sanatçıları korumuş.  Günümüzde ise bu önemli görevi markalar üstleniyor. Tüketicilerin gönlünü kazanmak ve olumlu bir imaj oluşturmak için sponsorluk faaliyetlerine yöneliyor. Spordan sonra, sponsorluk harcamaları içerisinde en fazla payı sanat sponsorluğunu ayırıyor. Sanat alanında yapılan sponsorluklar ise ağırlıklı olarak müzik, tiyatro, resim, opera, konser, bale, kişisel sergiler, sinema gibi alanlarda gerçekleşiyor.

Bu sayımızda “Markaların Sponsorluğunda Gelişen Sanat” başlıklı dosya konusu ile sanata markalar aracılığıyla yapılan yatırımları ele aldık. Başta İKSV olmak üzere, bu alana en çok destek olan; Turkcell, Anadolu Efes, Yapı Kredi Bankası, Allianz Türkiye, Akkök Holding ve Odeabank markalarının görüşlerine yer verdik ve ortaya keyifle okunacak bir dosya çıktı.

Pladis MENAT&CA Kurumsal İletişim Genel Müdürü Hande Gün Ertan

ÜLKER 5 YILDA 14 BİN ÇOCUĞU SANAT İLE BULUŞTURDU

ÇOCUKLARI ERKEN YAŞTA SANAT İLE BULUŞTURMAK, SANATI ONLARIN GÜNLÜK YAŞAMLARININ BİR PARÇASI HALİNE GETİRMEK AMACIYLA GELİŞTİRDİĞİMİZ ÜLKER ÇOCUK SANAT ATÖLYESİ ARACILIĞIYLA, HER YIL FARKLI PLATFORMLARDA BİNLERCE ÇOCUĞUN ÇAĞDAŞ SANATLA TANIŞMASINI SAĞLIYORUZ.

Kurucu ve Onursal Başkanımız Sabri Ülker’in “Bu toplumdan kazandığımızı yine bu toplumun faydasına harcamalıyız” düsturu Yıldız Holding’in çeşitli kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemesine ışık tutmuştur. Bu nedenle öncelikle ofis müze anlayışı ile eserlerimizi çalışanlarımız için sergiliyoruz. Aynı zamanda toplumun da bu eserlerden faydalanabilmesi için sergiler, bienaller, sanat fuarları gibi etkinliklere de sponsor olmaya ya da bu etkinliklerde sergilenmek üzere eserlerimizi vermeye gayret ediyoruz.

Hem çağdaş hem de klasik sanata verdiğimiz destekle Türkiye’de sanat platformlarının çoğalmasına, kalıcı olmasına ve daha çok insana ulaşmasına ön ayak oluyoruz. Son dönemde destek olduğumuz projeler arasında İslam Dünyası’nın mukaddes kitabı Kur’an-Kerim’in yeryüzüne indirilişinin 1400. yılı anısına Türk İslam Eserleri Müzesi’nde düzenlenen sergiye sponsor olmamız çok özeldi. Yine 2011 yılında Yıldız Sarayı Mabeyn Salonu’nda düzenlenen Hat Sanatının En Nadide Eserleri Hilye-i Şerifeler sergisinin sponsoru olarak bu güzel eserlerin geniş kitlelere kavuşmasına aracı olduk. Art Beat, Contemporary İstanbul gibi modern sanat fuarlarının da destekçileri arasında yer aldık. Desteklemekten son derece onur duyduğum bir proje de İstanbul Modern’de düzenlenen Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılını anlatan Burhan Doğançay Retrospektifi oldu.

ulker-logo

İSTANBUL MODERN’DE “SİZİN PERŞEMBENİZ”

Toplumsal gelişimin bir parçası olan sanatı ulaşılabilir kılmak hedefimizden yola çıkarak desteklediğimiz çok önemli iki projemiz var. İlki Türkiye’nin sayılı çağdaş sanat müzelerinden İstanbul Modern ile “Sizin Perşembeniz” projesi… Proje sayesinde İstanbul Modern her Perşembe kapılarını tüm ziyaretçilerine daha uzun süreyle ücretsiz açıyor. Sanatseverler, 10.00 - 20.00 saatleri arasında İstanbul Modern’deki tüm sergileri ücretsiz olarak gezebiliyor, etkinliklere katılabiliyor, film gösterimlerini izleyebiliyor.

Desteğimiz kapsamında “Sizin Perşembeniz Sanatçı Atölyeleri” her ay bir Perşembe günü sanatseverler için ücretsiz gerçekleşiyor.  Böylece, sanata gönül veren herkes, sanatçılarla söyleşilere ve çeşitli disiplinlerde çalışmalar yürüten sanatçıların atölyelerine katılabiliyor, onlarla birlikte üretmeyi deneyimleme fırsatı bulabiliyor.

İkinci proje ise Bayburt’ta eski adıyla Baksı yeni adıyla Bayraktar Köyü’nde kurulu Baksı Müzesi’nde… Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın 2010 yılında kurduğu Baksı Müzesi, kısa sürede gelişerek, Avrupa’nın en iyi müzesi ödülüne layık görüldü. Baksı Müzesi, yoğun göç veren Bayburt’ta tersine göçü başlatacak çalışmalar yapıyor, gelenek-gelecek ve süreklilik bağlantılarını kuruyor, bu bağları istihdam-beklenti ve moral unsurları ile güçlendiriyor. Bayburtlular, Ülker’in desteğiyle her Salı günü müzeyi şehir merkezinden kalkan ücretsiz servislerle gidip müzeyi ücretsiz ziyaret edebiliyor.

Sanatın gelişmesi, Türk sanat ve sanatçılarının tanınması için yetişmekte olan sanatçılarımızın da desteklenmesi, vizyonlarının geliştirilmesi gerekiyor. Bu amaçla dünyanın en önemli sanat olaylarından Venedik Bienali’nde çeşitli okulların güzel sanatlar fakültelerinden öğretmenlerinin seçtikleri en başarılı 4 öğrenci sergileri gezme fırsatları buldu.

ÜLKER ÇOCUK SİNEMA ŞENLİĞİ ANADOLU’DA SİNEMAYA GİDENLERİN ORANINI ARTIRDI

Sanat yatırımlarını büyüklerle sınırlı tutmadık. Çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir hediye vermek ve bu hediye ile hayal güçlerini geliştirmek amacıyla 2008 yılında Ülker Çocuk Sinema Şenliği projemizi başlattık.

Dokuz yıldır düzenlediğimiz ve aynı gün içinde Türkiye’nin dört bir yanında yapılan şenliğimizle 1 milyon 100 bin çocuğa ulaştık. Ülker Çocuk Sinema Şenliği ile farklı sebeplerle sinemaya gidemeyen on binlerce çocuğa beyaz perdeyle tanışma fırsatı sunduk. 2008 yılında 33 ilde başlayan şenliğimiz, bugün itibariyle 59 ili kapsar hale geldi. Bu yıl 100 bin çocuğu, sinemanın büyülü dünyası ile buluşturduk. Aralarında ilk defa sinemaya gitmenin coşkusunu ve heyecanını yaşayan çocuklar ve hatta ebeveynler de vardı.

Ülker Çocuk Sinema Şenliği sonrasında Anadolu’da sinemaya gidenlerin oranında gerçekleşen dikkat çekici artış bizleri de sinemaya giden çocuklar kadar mutlu ediyor.  Ülker Çocuk Sinema Şenliği, holding çalışanları ve yöneticileri tarafından da heyecanla sahipleniliyor. Şenlik, Yıldız Holding şirketleri çalışanlarının da içinde bulunduğu 500’ü aşkın kişiden oluşan bir ekip tarafından hayata geçirildi. Yöneticilerimiz Mardin, Van, Kars, Artvin, Edirne ve Denizli’ye giderek gösterimleri oradaki çocuklarımızla birlikte izledi, heyecan ve mutluluklarını paylaştı.

2008’den beri yaptığımız 8.780 gösterimde, 1 milyon 100 bin çocuk beyaz perdede sinema kahramanlarının maceralarına eşlik etti. Etkinliklerin sonunda gönüllü ekip tarafından hazırlanan ve içinde Ülker ürünlerinin bulunduğu kutular çocuklara hediye edildi. Dokuz yılda 5 milyon 130 bin adet Ülker ürünü ile çocukları mutlu ettik. Çocukların her yıl Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ni heyecanla beklediklerini biliyoruz.

BİNLERCE ÇOCUĞUN ÇAĞDAŞ SANATLA TANIŞMASINI SAĞLIYORUZ

Çocukları erken yaşta sanat ile buluşturmak, sanatı onların günlük yaşamlarının bir parçası haline getirmek amacıyla geliştirdiğimiz bir başka projemiz ise Ülker Çocuk Sanat Atölyesi… Art Beat İstanbul Güncel Sanat Fuarı’nda 2011 yılında kapılarını açan atölyemiz aracılığıyla, her yıl farklı platformlarda binlerce çocuğun çağdaş sanatla tanışmasını sağlıyoruz. Bu atölyelerde çocuklara ayrıca dönemin ünlü sanatçılarıyla buluşma ve onların sanatsal birikimlerinden yararlanma imkânı da sunuyoruz.

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi, Contemporary İstanbul, Art International gibi önde gelen sanat platformlarının yanı sıra, Burhan Doğançay Retrospektifi gibi Yıldız Holding’in desteklediği sergiler içinde ve Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nin düzenlendiği bazı illerde de küçük sanatçıları ağırlıyor. Atölyemizde 5 yılda 14.000 çocuğu sanat ile buluşturduk.

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER