VakıfBank Katar'da bankacılık lisansını aldı

VakıfBank’ın, Katar'da bankacılık faaliyetlerini yürütmek üzere yaptığı lisans başvurusu onaylandı.

VakıfBank’ın, Katar'da bankacılık faaliyetlerini yürütmek üzere yaptığı lisans başvurusu onaylandı.


VakıfBank’a, bankacılık faaliyetlerini yürütmek üzere lisans başvurusunda bulunduğu Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesi’nden (QFCRA) onay geldi. VakıfBank, Katar’da bankacılık lisansına sahip ilk ve tek Türk Bankası oldu.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Banka Yönetim Kurulunun almış olduğu kararlar çerçevesinde, yurt dışı faaliyetlerinin genişletilmesini amaçladıklarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kararımız doğrultusunda daha önce Çin ve Katar’da temsilcilik ofisi açmayı planladığımızı duyurmuştuk. Katar’da temsilcilik açılması ile ilgili gerek ülkemizde gerekse Katar’da yapılan tüm başvurular olumlu sonuçlanmış ve Bankamız Katar’da bankacılık lisansına sahip ilk ve tek Türk bankası olmuştur. Amacımız pandemi sonrası Çin’de de gerekli başvuruları hızlandırmak ve en kısa sürede orada da faaliyete geçmektir.”


“Yurt dışında da müşterilerimizin yanındaki gücüz”

Yurtdışı şube ağında New York, Erbil ve Bahreyn Şubeleri aracılığı ile hizmet verdiklerine vurgu yapan Üstünsalih, bu şubelere ek olarak Genel Müdürlüğü Viyana’da bulunan ‘VakıfBank International AG’ isimli ayrı bir iştiraklerinin de bulunduğunun altını çizdi. “Bu iştirakimiz de Almanya ve Avusturya’daki şubeleri aracılığıyla hizmet veriyor” diyen Üstünsalih, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Ülkemizin milli menfaatleri ile uyumlu bir şekilde yurtdışında faaliyet gösteren Türk müteşebbisininin ve iş adamının“yanındaki güç” olarak yurtdışı faaliyetlerimizi artırıyoruz. Katar temsilciliğimiz bu zincirin dördüncü halkası olmuştur. Kısa bir süre içinde Çin temsilciliğimizin de açılması ile zincire bir halka daha eklenecektir. Gerek uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirdiğimiz işlemlerle gerekse büyüyen yurtdışı organizasyonumuz ile VakıfBank marka değerinin küresel seviyede yükseleceğine yürekten inanıyorum.”

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER