VakıfBank'ın Gençleşen Yüzü: Tolga Sarıtaş

VakıfBank’ın yeni marka yüzü genç oyuncu Tolga Sarıtaş oldu. Ünlü oyuncu ve VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan ile iş birliğinin detaylarını konuştuk.

VakıfBank’ın yeni marka yüzü genç oyuncu Tolga Sarıtaş oldu. Ünlü oyuncu ve VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan ile iş birliğinin detaylarını konuştuk.


Elif Tütüncü

Öncelikle hayırlı olsun, VakıfBank’ın yeni marka yüzü oldunuz. Bu iş birliği nasıl başladı? İlk teklif geldiğinde ne hissettiniz, kabul etme sebepleriniz neler oldu? Arka plandaki süreçten biraz bahseder misiniz?

Tolga Sarıtaş: Teşekkürler… Teklifi menajerimden gelen bir telefonla öğrendim. VakıfBank çok değerli ve büyük bir marka olduğu için VakıfBank’la iş birliği kulağıma çok güzel geldi. Duyar duymaz iyi hissettirdi ve süreç başladı.

Markaların tekliflerini değerlendirirken neleri göz önünde bulunduruyorsunuz? Sizin bir markayla çalışabilmeniz için markada olması gereken, en çok önemsediğiniz kriterler neler?

Tolga Sarıtaş: Öncelikle markanın faaliyetlerini, dışarıdan bakıldığındaki izlenimleri, insanlar üzerindeki pozitif etkisini, kullanıcılarıyla kurduğu ilişkinin samimi ve sıcak olmasını önemsiyorum. Sonrasında iş birliği ile uyumumuzun en üst seviyede olması ve bir bütünleşmeyle birlikte hareket ediyor olmayı da çok önemsiyorum.

VakıfBank’ı, sizde uyandırdığı çağrışımlar kapsamında 3 kelime ile tanımlamanız gerekseydi, neler söylerdiniz?

Tolga Sarıtaş: Köklü, yenilikçi ve dinamik.


Marka yüzü seçmek hem markayı taşıyabilmesi, doğru yansıtabilmesi hem de iş birliğinin insanlar için samimi bulunması gibi birçok açıdan kritik bir karar. Sizin Tolga Sarıtaş’ı tercih etme sebebiniz ne oldu?

Ferkan Merdan: VakıfBank olarak sektördeki yerimiz, köklü geçmişimiz, dijital bankacılıkta attığımız öncü adımlar ve yenilikçi yaklaşımımız ile geniş bir kesime hitap eden bir bankayız. Reklam yüzü karar sürecimizde bu özelliklerimizin hepsine uyum sağlayacak ve mesajlarımızı geniş kesimlere ulaştırabilecek bir isimle çalışma arzusundaydık. Tolga Sarıtaş da bugüne kadar yer aldığı tüm projelere değer katmış, başarılı ve genç bir oyuncu. Yaptığımız araştırmalar, her kesim tarafından beğeniyle takip edildiğini ortaya koydu. Kariyerinin bu noktasında VakıfBank ile buluşmasının her iki tarafa da önemli katkı sunacağına inandık. VakıfBank’ın yenilikçi, genç ve dinamik yüzünü yansıtacak, uzun soluklu bir iş birliği başlattık. Bugüne kadar aldığımız geri dönüşler de bunu doğrular nitelikte. Kendisi de bankamızın kültürüyle ve değerleriyle çok hızlı bir uyum gösterdi.


Reklam seti nasıl geçti sizin için, çekimler ne kadar sürdü? Kamera arkasında yaşadığınız ve bizimle paylaşabileceğiniz ilginç, eğlenceli şeyler var mı?

Ferkan Merdan: Şu ana kadar iki reklam serisini birlikte tamamladık. Hazırlık aşaması, çekimler, sonrasındaki süreçler hep ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha kanıtlar nitelikteydi. VakıfBank ekibi olarak kendisiyle çalışmaktan çok mutluyuz. Tolga’nın da en az bizim kadar heyecanlı ve istekli olduğunu görmekten de ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Sıcakkanlı ve güler yüzlü bir yaklaşımıyla tüm sürecin akışını kolaylaştırdı. Tolga Sarıtaş’ın başarılı oyunculuğuyla bankamızın dinamik yüzü arasında güzel bir uyum yakalandı. Çalışma ortamındaki bu pozitif hava sonuçlara da yansıdı.

Tolga Sarıtaş: Tüm filmlerimizin setleri çok eğlenceli ve heyecanlıydı. İlk üç kısa filmlik serimizde başta yönetmenimiz Şenol Korkmaz olmak üzere tüm ekip, ajans ve marka yetkililerimiz çok hızlı bir uyum ve keyif yakaladık. Bu pozitif enerjinin reklam filmlerine yansıdığını düşünüyorum. En son Kapadokya’da balon üzerinde çektiğimiz reklam filmimiz ise hepimiz için bambaşka bir deneyimdi. İlk defa balona bindim ve çok heyecanlıydı. Çekim bittiğinde “Nasıl yani? Bu kadar mıydı?” dedim içimden. Çok keyifliydi.

Kampanyanın mutfağında yer alan ajans olarak fikir ve strateji sürecinden bahseder misiniz? Reklam ilk fikirden ve brief’ten izlediğimiz filme gelene kadar nasıl bir süreçten geçti?

Papillon İstanbul: Sky Limit, ürün olarak kullanıcılarına benzersiz bir avantaj sunuyor. Müşteriler kendilerine tanınan yüksek limiti, ihtiyaçları doğrultusunda dilediği gibi yönetebiliyor. İster ihtiyaç kredisi, ister kredi kartı, ister konut kredisi veya ek hesap olarak kullanılabilen Sky Limit, müşterilerine limitleri kendilerinin yönettiği bir dünya sunuyor.

Bu yüksek limitin kişilere özgürlük tanıyor oluşu, zihnimizde gökyüzü imgesini canlandırdı. Sınırların olmadığı bir alan ve özgürlük hissi, gökyüzünün nitelikleriyle Sky Limit’in özelliklerini buluşturuyordu. Çekeceğimiz film için gökyüzü teması konusunda hemfikir olduktan sonra, mekân olarak, dünyaca ünlü Kapadokya’nın gün doğarken yükselen balonlarının o eşsiz manzarasını kullanmak kaçınılmazdı. Üstelik, Kapadokya’nın turizm bölgesi olması, ticari faaliyetlerin yoğunluğu ve eşsiz konutlar ürünümüzü tanımlarken ihtiyaç duyacağımız sekansları bize verebilirdi.

Genç ve dinamik reklam yüzümüz Tolga Sarıtaş da ürünümüzün yüksek limitine eş yüksek bir performans sergiledi. Tolga’yı balonlar yükselirken o anı izleyicilerle paylaşan bir vlogger olarak konumlandırdık. Kendisi gibi hayalleri yükseklerde olanları yolculuğa davet ediyor, Sky Limit ile hayallere ulaşmanın, sınırları belirlemenin kolaylığını yalın bir şekilde ifade ediyor. Böylelikle görsel dünya ve metin kurgusu Sky Limit’in özelliklerini net bir şekilde vurguluyor.


İş birliğinizin duyurulmasının ardından sosyal medyadan gelen yorumları okuyor musunuz? Nasıl geri dönüşler aldınız?
 

Ferkan Merdan: Tabii, nasıl reklam yüzümüzü belirlemeden önce yoğun bir araştırma süreci yürütüyorsak, sonrasında gelen tepkileri de yakından izliyoruz. Tolga ile reklam filmimizi duyurduğumuzda sosyal medya hesaplarımız çok büyük oranda hem VakıfBank’ı hem Tolga’yı tebrik eden, iş birliğimizi çok olumlu karşıladıklarını ifade eden yorumlarla doldu. Ayrıca doğrudan hizmete ilişkin yorumların da olması, reklamımızın doğru amaca hizmet ettiğini daha da net olarak gösterdi. Ürün vaadimizin anlaşılır ve etkili bir şekilde karşı tarafa geçtiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. 

Tolga Sarıtaş: Gerek yakın çevremden gelen yorumları, ilk izlenimleri, gerek sosyal medyadaki ilk izlenimleri genel olarak önemsiyorum. Çok güzel tepkiler aldık. Geri dönüşlerden mutluyuz. 

İş birliğiniz neleri kapsıyor? Neler yaptınız ve yapacaksınız birlikte? Birlikteliğin ne kadar süreceği ile ilgili bir kesinlik bulunuyor mu? 

Ferkan Merdan: Başta da belirttiğim gibi kısa sürede güzel bir uyum yakaladık. Böyle ortak bir duyguda buluşmayı başarmak her zaman mümkün olmuyor. Bu yüzden dileğimiz iş birliğimizin çok uzun soluklu olması. Birlikte çok etkili ve heyecan verici daha pek çok kampanyaya imza atacağımıza inancım tam. 

Tolga Sarıtaş: Tam olarak dinamizm ve teknoloji üzerine bir yolculuğa çıktık diyebilirim. VakıfBank’ın ileri bankacılık teknolojisiyle birlikte sağladığı birçok kolaylığın, son derece avantajlı ve dinamik bir yapıya sahip olduğunun altını çizeceğimiz, son derece pozitif ve enerjik bir yolculuk. İş birliğinin başında Tamer Yılmaz ile yine çok eğlenceli, geniş kapsamlı bir fotoğraf çekimi yaptık. Yıl içerisinde hepsini göreceğiz ve tabii ki yeni reklam filmlerimizle karşınızda olacağız.

Oyunculuk kariyerinizden bahsedecek olursak canlandırdığınız roller ile birlikte pek çok insanın gönlünde taht kuruyorsunuz. Hayranlarınızı düşündüğünüzde ilk aklınıza gelen, sizi çok etkileyen bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

Tolga Sarıtaş: Şimdi düşününce o kadar mutluluk verici anlar, birbirinden değerli anılar geliyor ki gözümün önüne. Birini söylesem diğerine ayıp etmiş olurum. 

Pandemi öncesindeki yaşantılarımıza dair en çok özlediğiniz şey nedir?

Tolga Sarıtaş: Sarılmak… İçten bir şekilde “acaba kendimin ya da karşımdakinin sağlığını riske atıyor muyum?” cümlesi aklıma hiçbir zaman diliminde gelmemiş gibi. Bir de maske ve mesafe düşünmeden konsere gitmek.

Son olarak, sosyal medyayı aktif olarak kullandığınızı görüyoruz. Sosyal medyayı hayatınızda nasıl konumlandırıyorsunuz, sizin için ne ifade ediyor? Hesaplarınızı kendiniz mi yönetiyorsunuz, birlikte çalıştığınız bir ekip veya bir danışmanınız bulunuyor mu?

Tolga Sarıtaş: Yaşadığımız çağın ve yaptığım mesleğin önemli bir parçası. Özellikle çok emek verilerek ortaya çıkan her bir projenin geniş kitlelere tek tuşla tanıtımının yapılması için müthiş bir mecra. Özel hayatımda ise içimden geldiği gibi kullanıyorum diyebilirim. Bende “paylaşmak” isteği uyandıran herhangi bir fotoğraf, şarkı, okuduğum kitaptan bir kesit olduğunda paylaşıyorum.


Tolga Sarıtaş ile Packshot
 

Favoriler
Mobil uygulama: Shazam
YouTube kanalı: Pandemi döneminde fazlaca favori edindim.
Film: Son izlediklerim arasından “Soul”
Dizi: Peaky Blinders
Kitap: Engin Geçtan – İnsan Olmak
Aktris ve aktör: Çok var… Merly Streep, Christoph Waltz, Leonardo… Uzar gider.
Müzisyen/grup: Coldplay
Şarkı: Coldplay - Clocks
Futbol takımı: Manchester City 

Hangisi?
Çay mı, kahve mi? Kahve
Gece mi, gündüz mü? Gündüz
Messi mi, Ronaldo mu? Messi
Kitabını okumak mı, filmini izlemek mi? Önce filmin fragmanını izlemek.
Radiohead mi, Coldplay mi? Tabii ki Coldplay!
Kedi mi, köpek mi? Kedim var, o yüzden köpek
Pizza mı, lahmacun mu? Kesinlikle pizza
Rap mi, rock mı? Sonuna kadar rock
Lord of the Rings mi, Harry Potter mı? Lord of The Rings

 Anasayfa'ya Dön

YORUM YAZIN

Max. 255 karakter girebilirsiniz

Yorumunuz Alınıyor

Boş Yorum Gönderemezsiniz

YORUMLAR

Hiç Yorum Yok

BENZER HABERLER